AMD pristatė Catalyst 10.8 tvarkykles

AMD ir toliau kas vieną mėnesį atnaujina savo tvarkykles ir šį kartą pristatė WHQL sertifikatą turinčias Catalyst 10.8 tvarkykles, kurios yra skirtos ATI Radeon grafiniams posistemiams. Naujoji tvarkyklių versija padidina jų spartą ir turi keletą naujovių.

Kaip teigiama, daugiausiai sparta padidės žaidžiant Far Cry 2, Left 4 Dead 2 ir Stormrise žaidimus naudojant tiek vienos, tiek kelių grafinių vaizdo posistemių konfigūraciją. Nuo šiol tvarkyklės taipogi visiškai palaiko OpenGL ES 2.0 technologiją.

Teigiama, kad sutvarkytos kelios problemos ir kiek pagerinta grafika StarCraft II žaidime. Pranešama, kad didelis dėmesys buvo skirtas ir Eyefinity technologijai, kad ją naudojant vaizdo plokštė veiktų greičiau. Ypač padidinta sparta naudojant keturias vaizdo plokštes vienu metu.

Patariame visiems tiems, kurie turi AMD Radeon HD 5000 šeimos vaizdo plokštę būtinai atsinaujinti tvarkykles, nes kai kurie žaidimai ir aplikacijos gali veikti žymiai greičiau. Atsisiųsti naujausias tvarkykles galite tiesiog užsukę į AMD svetainę, ar spustelėję čia.

15 Komentarai

  1. Metanabol parašė:

    \"Ypač padidinta sparta naudojant keturias vaizdo plokštes vienu metu. \" :DD Kiek čia tokių žmonių, kuries reikia 4 vga (t.y. vėjo jėgainės) kompiuteryje? :DDD Matomai nori prastumti vga, nors jos vistiek išnaudojamos minimum bus…

  2. dzapie parašė:

    Cia gal ir mazai, uzsienyje pilna tokiu zmoniu.

  3. sangiyaro parašė:

    \"kiek pagerinta grafika StarCraft II žaidime\"
    Jei patikslinti tai pridetas antialiasing palaikymas.

  4. SB parašė:

    sangiyaro>Taip. dzapie>Pas mane dvejos HD 5770, tad kiekviena karta lieku patenkintas tokiais atnaujinimais.

  5. sangiyaro parašė:

    Catalyst 10.8 driver\’iuose pastebeti neisleistu produktu kodiniai pavadinimai (ir ju gana nemazai):
    http://vr-zone.com/articles/ati-southern-islands-codenames-spotted-in-catalyst-10.8/9684.html

    Tai gali reiksti, kad nauju ploksciu liko laukti ne taip ir ilgai. 😀

  6. SlasheR parašė:

    Daugelis (tame tarpe ir aš) turi pasilikti prie 10.5a tvarkyklių, tam kad an 4870×2 veiktų antras GPU. Ot idiotai jau 3 mėnesiai praejo, o jie matyt nebenori tvarkyt. Visas dėmesys 5000series.
    Puikiai jie viską žino jau senai. Pox nusipirksit naują vga. Maždaug taip.

  7. simple parašė:

    Gal turi kokia nuorodą ta tema? Būtu įdomu paskaitinėti. Asmeniškai, su antro GPU veikimu bėdų tik Catalyst 8.7-8.9 laikais. Tvarkykles atnaujinu kiekvieną mėnesį, tai ~50% spartos kritimą būčiau pastebėjęs iš karto.

  8. neworld parašė:

    nebelūžta DX10 aplikacijos, bei pagaliau galiu įsijungti CCC konsolę.

  9. zirnis parašė:

    nesutvarke bugo, kai isjungus mafia 2 ekranas lieka tamsus

  10. simple parašė:

    SlasheR, Panašu, kad jūsų vienetai, o ne dauguma. Galbūt problema slypi netvarkingoje OS, ar registre?

    neworld, O anksčiau lūždavo? o_O Metro 2033 perėjau vienu ypu ir būtent DX10 režime – be jokių lūžinėjimų (čia tik vienas iš pavyzdžių).

    zirnis, Ir nesutvarkys, nes panašu, kad tai žaidimo, o ne tvarkyklių problema. Susitvarkyk Mafia II nuorodos parametrus šitaip – http://www.ipix.lt/images/30760085.png

  11. neworld parašė:

    simple:

    Su naujiausia versija dar nė karto nebuvo nulūžę. Ir šiaip, vėl catalyst pulto negaliu įsijungti. system loge rašo klaidas susijusias su .NET, o konkrečiau su mscorwks.dll. Info per google rasti neįmanoma, o sistema yra šviežut šviežutėlė, įdiegta iš orginalaus disko su orginaliu kodu.

  12. simple parašė:

    Tai problema tikrai ne vaizdo tvarkyklėse. Šviežiai įdiegtoje OS neturėtu lūžinėti .Net framework\’as. Pirmą reikia rasti priežastį, dėl ko tai įvyksta (gal: subraižytas Windows diskas, naudojamos netinkamos/kreivos tvarkyklės, problema aparatiniame lygyje ir t.t.). O informacijos apie tai nerandi dėl paprastos priežasties – kitiems tokių problemų nėra matyt.

  13. neworld parašė:

    Sistema įdiegta iš HDD esančio \"disko\". Kitiems tokios problemos kyla, ir netgi ATi forumas pilnas, bet deja, arba temoje nėra nė vieno atsakymo, arba beverčiai patarimai, kaip tarkim perinstaliuoti sistemą. O eventuose aptikau, kad CCC bando kreiptis į protected atminties sritį, ir tai gali būti dėl corrupted atminties.

  14. bandiklis parašė:

    Dar pastebejau kad 10.8 tvarkykles turi problema su mmorpg zaidimais (wow, aion, lineage2). Judinant pele zaidimas pradeda trukcioti toks kaip lag\’as butu ir pats kursorius judinat pele pranyksta, jei peles nejudini viskas tvarkoje. Gryzus prie 10.7 tvarkykliu tokiu problemu nera. Vga 4870

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.