AMD pristato mobilius hibridinius Trinity procesorius

Pirmos kartos "AMD Liano" hibridiniai procesoriai (angl.APU) sulaukė pasekėjo – antras pagal dydį x86 procesorių gamintojas šiandien pristatė mobilius "Trinity" APU.

Pagal 32 nm technologinį procesą gaminamas "Trinity" apjungia patobulintą antros kartos "Bulldozer" centrinį procesorių, žinomą "Piledriver" kodiniu vardu, bei VLIW4 architektūros, DirectX 11 instrukcijas palaikantį, "Radeon HD 7xxx" grafinį posistemį. Neapkarpyto ir pilnai funkcionuojančio "Trinity" kristalo dydis siekia 246 mm2, kuriame išdėstyti kiek daugiau nei 1,3 milijardo tranzistorių. Palyginimui, atitinkami "Liano" parametrai siekia 228 mm2/1178 mlrd. tranzistorių. Architektūrinių atnaujinimų sulaukęs "Piledriver" lustas nuo šiol gali pasigirti didesniu instrukcijų per taktą skaičiumi, paaugusiu dažniu bei efektyvumu. Vienos gijos programose CPU našumui padidinti naudojama dinaminė "Turbo Core 3.0" dažnio kėlimo technologija. "Trinity" naudoja du 64 bitų DDR3 atminties kontrolerius, kurie palaiko DDR3 1866 MHz atmintį. Galingiausias integruotas "Radeon HD 7660G" grafinis posistemis turi 384 "stream" procesorius, 24 tekstūrų apdorojimo vienetus (TMUs) bei 8 rasterizacijos vienetus (ROPs).

Lyginant su "Liano", "Trinity" TDP indeksas sumažėjo nuo 45/35 W iki 35/25/17 W, priklausomai nuo naudojamų komponentų galingumo.

Apžvalgos:

Hothardware.net

Anandtech.com

Pcper.com

3 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Na nelabai sekmingas startas sakyciau, konkuruoja tik su i5 ib, bei kartais i7. Del zaidimu vienuose laimi fps persvara, kituose gauna..

  2. nemesis parašė:

    Man tai neblogai atrodo. Pats dabar turiu P6100 2x2Ghz procą ir ATI 5650M vaizdą. Proco TDP – 35W, vaizdo ~20W bet ir tai rašoma kad tai labai šaltas posistemis. O čia bent galingiausias A10-4600M testuose pasirodo kažkur panašiai. Kaip iš integruoto posistemio ir tik su tokiu bendru tdp tai gan neblogai atrodo.

  3. city50 parašė:

    Pagaliau. O prie ko čia intel su savo i5 ir i7? Intel nemoka gamint normalių APU, tik dėl vaizo įkiša vaizdo posistemį ir tiek, o čia galima dar ir noraliai pažaist su tokia grafika.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.