AMD pristato pora naujų, ypač mažai energijos suvartojančių APU procesorių

Praėjusią savaitę kompanija AMD pranešė, kad pristato keletą naujų, ypač mažai energijos vartojančių APU procesorių, žinomų kodiniu „Trinity“ vardu, kurie yra pritaikyti nešiojamiesiems kompiuteriams.

Tiesa naujų modelių tėra tik du, tačiau jų energijos suvartojimas – ypač mažas. Štai „AMD A8-4555M“ procesorius turi keturis branduolius, kurie darbuojasi 1.6 GHz dažniu įprastu režimu ir 2.4 GHz dažniu turbo režimu. Tai, žinoma, yra 400 MHz mažiau už „AMD A10-4655M“, tačiau pastarojo APU procesoriaus TDP siekia 25 W, kai „A8-4555M“ – viso labo 19 W.

Kitas naujas AMD APU procesorius priklauso A4 serijai. Tai yra „A4-4355M“, kuris turi du branduolius. Čia pastarieji darbuojasi 1.9 GHz įprastu režimu ir 2.4 GHz dažniu turbo režimu. Šio procesoriaus TDP mažesnis, nei „A8-4555M“, bet ne tiek ir daug – vos 2 W.

AMD tikisi, kad su naujais „Trinity“ APU procesoriais, kurie suvartoja mažiau energijos, nei ankščiau pristatyti, sugebės įsitaisyti į mažesnius ir lengvesnius nešiojamuosius kompiuterius. Didelis AMD A serijos APU procesorių pliusas – dažnai gana spartūs integruoti grafikos branduoliai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.