AMD prognozuojami palankūs 2011 metai

Artėjantys metai bus labai įdomūs centrinių procesorių rinkoje. Intel pristatys naujos architektūros procesorius kodiniu vardu Sandy Bridge, o AMD anonsuos šūsnį naujienų – Bulldozer, Bobcat procesorius ir Llano APU.

Kaip praneša industrijos šaltiniai leidiniui DigiTimes, tiksliau Taivano nešiojamųjų ir pagrindinių plokščių gamintojai, jie rimtai žiūri į AMD pusę. Jie spėja, kad AMD rinkos dalis nešiojamųjų rinkoje augs nuo 11 procentų šiais metais net iki 15 procentų kitais metais, o stalinių kompiuterių kartu su serveriais net iki 25 procentų.

Geros prognozės tuo nesibaigia. Tie patys gamintojai šventai tiki, kad AMD jau 2012 sugebės peržengti stalinių kompiuterių ir serverių rinkoje bendrai 30 procentų barjerą bei priartės iki 20 procentų nešiojamųjų rinkoje, kurioje sužibės internetinių nešiojamųjų segmente. AMD ketina pasiūlyti ypač puikius kainos/spartos santykio produktus su mažu energijos suvartojimu.

Pagrindinių plokščių gamintojai, bent jau esantys Taivane, tikisi padidinti pagrindinių plokščių skirtų AMD centriniams procesoriams gamybą, ypač po Bulldozer ir Bobcat centrinių procesorių pasirodymo, kas turėtų kiek padėti kompanijai padidinti savo rinkos dalį stalinių kompiuterių rinkoje.

Nepaisant daug gražių žodžių, vienintelė problema, kurią mato visi analitikai – AMD lėtumas. Kai Intel Sandy Bridge procesoriai pasirodys jau sausio 5 dieną, AMD neplanuoja pristatyti Llano APU ir Bulldozer CPU artimiausiu metu, tik kiek vėliau kitais metais. Nors AMD Llano veikiausiai nesudarys konkurencijos Sandy Bridge gaminiams, nes jie yra pagrįsti ta pačia architektūra, kaip šiuo metu pardavinėjami Phenom II centriniai procesoriai, jų integruotas grafinis posistemis turėtų rodyti neblogus spartos rezultatus, tačiau ir Sandy Bridge grafinis posistemis nėra jau toks apgailėtinas, kaip galbūt norėtų AMD, jį lyginant su Llano produktais.

12 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Nelabai supratau: kaip gali Desktop srityje AMD dalis kilti iki 25%, jei dabar ji yra apie 28% …

    O siaip tai gana ir taip aisku: sprendziant is architekturos, naujos kartos Desktop procesoriai (buldozer) tikrai nebus blogesni nei dabartiniai, negana to, bus paleisti netbook/ultra notebook sprendimai, kuriu AMD iki siol apskritai galim sakyt neturejo, tad turetu buti tikrai kazkas ypac blogai, kad nebutu jokio gerejimo rodiklio kitais metais siam gamintojui.

  2. daniukas21 parašė:

    nu jeigu najieji buldozer bus spartesni uz dabrtinius i7 tai bus puiku 🙂 bet tas paveikslelis manau kiek per drasus

  3. nanoWorld parašė:

    Na, toks lyginimas reliatyvus. Uz silpniausius i7 siai dienai testuose kai kur geriau pasirodo ir dabartiniai 1090T ir 1100T, bet is principo, jei LGA2011 platorma pasieks dienos sviesa, sekanciais metais AMD\’ui galinetis su Intel high end\’e is esmes be sansu, taip per daug tiketis tikrai nereikia.

  4. SB parašė:

    nanoWorld>My bad, pataisiau. Kalbama apie bendra skirta \"staliniams kompiuteriams\" – serverius ir asmeninius kompiuterus.

  5. Storasis parašė:

    Nu toki galinga kodini pavadinima AMD tikiuosi pasieme ne seip sau 🙂

  6. e365365 parašė:

    as irgi visom keturiom uz AMD 😉

  7. nanoWorld parašė:

    Tas kodinis pavadinimas butu tikrai realizuotas, jei bulldozer butu pasirodes tada, kada buvo planuotas is pat pradziu (kelis metus \"atgalios\" ) 🙂

    Dabar jau yra zinomas preleminarus Bulldozer spartos prieaugis ir ten nera stebuklo: lyginant pagal ta pati dazni, papildomi 33% naujos architekturos branduoliai isduoda 50% daugiau spartos. Kitais zodziais tariant, vienas Bulldozer branduolys bus spartenis apie 13% lyginant su dabartiniu K10 architekturos. Ir cia kalba eina apie pacio AMD isduota sparta (turint omenyje kaip jie \"tiksliai\" nusake HD6900 sparta) galima tiketis, kad realiai, prieaugis vieno branduolio bus dar mazesnis.

    Tuo tarpu Sandy Bridge modeliai, jau istestuoti ir rodo vidutini 10% praktini prieaugi (be turbo boost ir optimizacijos naujoms instrukcijoms), ir cia kalba eina apie 1155 infrastruktura. Numatoma LGA2011 turetu buti dar greitesne.

    Tad mano asmenine nuomuone, padetis bus panasi dabartinei. AMD vel kariaus lankscia kainu ir produktu politika bei branduoliu skaiciumi. Labai galimas daiktas, kad pagal kaina, AMD moduliai eis pries Intel branduolius, kas reikstu, kad AMD teiks dvigubai daugiau branduoliu, bet high end\’e labai stipriai abejoju, ar AMD sugebes ka nors rimciau parodyti, visgi Intel nauja architektura taip pat velniskai vykusi 🙂

    Is moralines puses, visada buvau ir esu uz AMD, tiesiog esant lygiaverciam varzymuisi idomiau gyventi (prisiminkim 2003-2005m. Jei ne A64, klausimas ar Core butu pasiekes Desktop 2005m.). Ir apskritai, savo mastu AMD konkurencija pries Intel giganta verta pagarbos vien del masto skirtumu. Na tai tiek postringavimu.

    Sveikinu visus su artejanciom sventem 🙂

  8. Linas parašė:

    nanoWorld ir kitus, taip pat su artėjančiomis šventėmis 😉

  9. cepukas parašė:

    nanoWorld ir tave su sventem!!! 🙂 Gerai cia paaiskinai,man patiko,idomiai rasai,galetum ir apzvagas daryt. 🙂 😉

  10. DJ_LFS parašė:

    As uz AMD del konkurencijos, bet kompo su amd procu ypatingai laptopo niekada nepirkciau. o tie 2003-2005 gamybos procai na veikiau ju pagrindines plokstes ypac su nvidia chip\’asi saibom isejo

  11. Astral parašė:

    Na turiu as laptopa su berods QL-60 AMD procesorium. Laptopas kaip laptopas, nelabai supranto ko tu AMD nesiojamuose taip visi baidosi 🙂

  12. pushaz parašė:

    dj_lfs: idomu ar cia speji,ar kaip?nes turiu toki senuka,vienas pirmuju amd x2 cpu su nvidia matke,ir jokiu saibu nematau kazkaip 😀 Tiesa pasakius,geresniu matkiu amd ir neturejo kaip is nvdia..O kad dabar ju nera del visokiu licenziju nesutarimu,tai cia yra tik minusas – NV matkes savo laiku buvo geriausios,ir net Intelis negalejo tokiu geru padaryt,taip kad tas tavo pasakymas nelabai reiksme turi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.