AMD Radeon HD 5870 kaina gali mažėti artimiausiu metu

Kaip praneša industrijos šaltiniai, kai kurie AMD kompanijos partneriai tikisi sumažinti aukštos klasės Radeon HD 5800 serijos produktų kainas, tačiau tie patys šaltiniai pažymi, kad tai neįvyks per kelias artėjančias dienas, o veikiau savaites.

Labai tikėtina, kad AMD rinkos analitikai aktyviai stebės rinką ir jiems yra įdomu, kiek nVidia GeForce GTX 400 serijos produktų bus rinkoje. Kompanija veikiausiai sureaguos tik tuo atveju, jei nVidia sugebės pasiūlyti daug vaizdo posistemių, o šie bus labai gerai perkami.

AMD partneriai kainas gali sumažinti bet kada, tačiau šio veiksmo kol kas neremia kompanija, tad tai tik sumažins jų pelno dalį nuo vieno gaminio. Galimas daiktas, kad taip partneriai mėgins dar labiau paspausti nVidia ir padidinti savo pajamas.

Parduotuvėse taipogi pagaliau turėtų pasirodyti GTX 470 ir GTX 480 vaizdo plokštės, tad stebėsime situaciją. Atrodo, kad AMD visiškai nepabūgo naujos kartos vaizdo plokščių ir tiesiog toliau darbuojasi prie savo naujos kartos produktų, kurie pasirodys dar šįmet.

11 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Būkim biedni, bet teisingi, ant dx11 58xx apgailėtinai atrodo prieš GTX4xx, todėl manau dar ne kartą mažins 😉

    p.s. tik nereikia fanbojiškų išsišokimų… Ačiū! 😀

  2. SB parašė:

    alonzo2>Bet tai ar ne puse metu 58xx senesne karta? Taip ir turi buti gi, niekas vietoje nestovi. Iseis HD 6000, galesi ta pati pakartot.

  3. svedas parašė:

    apgailetinai atrdodo gtx4xx temp ir power, nu pripazinsiu ziema faina gal butu 🙂

  4. Ghost parašė:

    apgailetinai atrdodo gtx4xx temp ir power, nu pripazinsiu ziema faina gal butu
    Kaip žiemai manau gan brangus šildimas 😀

  5. dizaika77 parašė:

    O be to cia visi drasiai nesinaudoja jokiais skaiciavimais, pavartymui CUDA sistem ir tie PhysX navarotai tas pats kas brangesni pirkti kavos aparata, tik dar grojanti 😀 Taigi neber sporu, Nvidia kiso ir reikia laukti naujos kovos!!

  6. pushaz parašė:

    dizaika77 – LOL,jo,ati tik del to ir mazina kainas 😀
    Kas bent kiek suvokimo turi,tas mato kad Nv 4xx padare ati 5xxx
    SB – o tada gal palaukim dar kitos Nv kartos ir galesi sita pakartot? 😀
    Jau kai neber prie ko prikibt,pradeda prie temp ir t.t. kabinetis – tipiskas ati faniuku triukas – kam rupi tos temp ir t.t. High End\’e? GTX295 tokios pat aukstos,tik kazko niekas neloja,ati ati 4870×2 taip pat aukstos buvo – nelabai buvo nusiskundimu
    Labiausiai cia loja tie,kurie net nesvajoja nieko pirkti,svarbu paloti
    Nu nieko stebuklingo,koks moderas tokie ir lankytojai daugumoj
    SB – o kartais tai nera tiek Nv tiek ati nujos kartos vga? kur cia neligybe as nelabai matau
    P.S.alonzo – butent,kad ati atrodo pakankamia apgailetinai – ir kas juokingiausia,kad Nv taip lengvai padaro ati finansuotame zaidime Dirt2 😀
    Bus idomu kai Nv paleis tikrasias Fermi,o ne apkarpytas su beta draiveriais 😀 ati fanai dziugsis dar labiau sumazejusiomis kainomis,o SB parasys dar daug \"tiesos\" apie tai 😀

  7. SB parašė:

    pushaz>Problema yra tame, kad tu praktiskai nusisneki visuose sakiniuose, kuriuose bandai ka nors pasakyti. Tu nesamoniu tiek daug, kad net rodosi, jog esi is kitu pasauliu. Bet kokiu atveju, stai keletas: 1. nVidia yra tikru tikriausi atsilikeliai. Kodel? Kaip pavadinti gamintoja/\"begika\" ar ka kita, kuris atsilieka net puse metu? Tikru tikriausiu nevykeliu. 2. As asmeniskai nesu mates DIRT 2 testo, kuriame nedominuotu AMD vaizdo plokstes. Taip, taip, kalbu ir apie HD 5970, cia gi vaizdo plokste, ar ne? HD 5870 irgi eina lygiai su GTX 480, bent jau taip teigia kai kurie apzvalgu sudarinetojai uzsienyje, pats tuo isitikint negalejau. 3. Nematau prasmes testi, nes galo nematyt.

  8. Povilas parašė:

    jus akli ar ka? kiek galit cia trydavot?:D yra visu testu bendra suvestine ir ten yra taip: 480 15% greitesne uz 5870, 470 10% greitesne uz 5850 ir 7% letesne uz 5870. kas dar gali but neaisku:/ o pas high-end produkta dzin tos sanaudos ir kaitimas, dar karta kartoju sanaudos/kaitimas tiek pas HD4870 yra dideles tiek pas GTX260/285 temp aukstos, HD5870 irgi daug kur mates kaista 88C. 5970 92C, dabar paimkim DTP TARP high-end produktu, ar jis labai skirtis 60-100W i menesi? kad daugiau paims pageiminus, kiek geiminat 24H per para? del atsilikimo taip ATI pirmiau isleido dx11, valio saunuoliai, daug zaidimu pazaidet ant dx11. o dabar tegu vel kariauja ati pries nvidia. pazesim kiek ilgai tems ati su savo kosminem kainom, jeigu jau toks geras ju tas produktas, bet kainas mazint kazkodel tai teks.

  9. crooked parašė:

    visi gerai zinom, kad nVidia susimove su fermi ir baigiam ce kalbas ir einam losti geru PC zaidimu 😀

  10. zirnis parašė:

    ziurint is salies, atrodo, kad abi kompanijos tarsi susitarusios pradejo stampuoti naujas serijas viena po kitos, o spartos prieaugiai tikrai labai mazi. Seniau vos ne kelis kartus skirdavosi viena karta nuo kitos, o dabar viskas daroma, kad kuo daugiau pinigu ismelzt.

  11. SoTOP parašė:

    zirni, tai ir skiriasi. Teorinis 5870 ir 480 galingumas atitinkamai pries 4870 ir 280 yra dvigubai didesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.