AMD: Radeon HD 6790 neatrakinsite

Kai kurių technikos entuziastų galvose prieš pasirodant Radeon HD 6790 vaizdo posistemiui buvo gana naivios idėjos, jog naujasis vidutinės klasės AMD produktas gali būti labai įdomus, nes šį veikiausiai bus galima atsirakinti. Taip tikrai nėra.

AMD pranešė, kad „atrakinimo“ galimybė tikrai nėra galima Radeon HD 6790 vaizdo posistemyje, net nepaisant to, kad jis naudoją tą patį Barts lustą, kaip ir spartesnė HD 6800 serija. Taip yra dėl to, jog AMD atjungė papildomus vienetus ne programiniu, o aparatiniu būdu. „Prikelti“ atjungtų vienetų nepavyks.

Tiesa, Radeon HD 6790 nėra labai pigesnė vaizdo plokštė už našesnį HD 6850 variantą. Pastarąjį už Atlanto galima įsigyti vos už 165 JAV dolerius, kai lėtesnis HD 6790 įkainotas net 150 JAV dolerių suma, nors jam tai visgi leidžia nukonkuruoti konkurentų nVidia GTX 550 Ti modelį.

3 Komentarai

  1. aiboforcen parašė:

    o visai galejo atsirakint tarkim i \"6850\" paemus suvartojama energija neproporcinga spartai, o tai butu paskatine pardavimus. neaisku tik viena, ar toki nelogiska sprendima AMD prieme, nes prisikaupe gan daug nepilnaverciu \"barts\" gpu nuo pat gamybos pradzios kaip TSMC gebejo gamint labai mazu % veikianciu vienetu. ar tai itakojo kiti aspektai..

  2. sangiyaro parašė:

    Sprendžiant iš to, kad pas 6850 jau yra nepilnavertis gpu, nemanau, jog AMD turi daug gpu kurie būtų netinkami 6850. Ypač kai dauguma 6950 atsirakina, o ten didesnis gpu, kurį sunkiau pagaminti.
    Manau AMD nori, kad šita plokštė būtų mažiau patraukli nei 6850 ar 6870, nes jos gaminamos iš to pačio gpu, o jei jie neturi daug brokuotų gpu (kaip greičiausiai yra), tai jei šita plokšte būtų populiari, jiems reiktų naudoti gerus gpu, kuriuos galima parduot brangiau.

  3. daniukas21 parašė:

    del energijos vartojimo tai idomiai, galingesne 6850 turi 1×6 pin jungti o sita 2x6pin :)nelabai vykes produktas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.