AMD Radeon HD 6800 serija atitiko lūkesčius

Kaip ir buvo žadėta, vienas iš didžiausių vaizdo plokščių plėtotojų AMD pristatė naują vaizdo plokščių seriją po AMD Radeon HD 6800 vardu, kuri yra varoma antrosios kartos DirectX 11 API palaikančiu 40nm Barts kodiniu vardu žinomu lustu.

Naujieji vidutinės klasės vaizdo posistemiai naudoja kiek patobulintą architektūrą, kuri leidžia žymiai pagerinti „mozaikos grafikos“ atkūrimą (angl. tessellation). Žinoma, patobulintos ir kitos buvusios technologijos, įskaitant pačios AMD Eyefinity bei galimybę palaikyti DisplayPort 1.2 ir HDMI 1.4a sąsajų versijas.

Kalbant apie vaizdo posistemius iš fizinės pusės, Radeon HD 6850 reikalaus dviejų lizdų bei turi masišką aušintuvą, nors kiek ankščiau nutekėjusios fotografijose mes matėme mažesnį. Bet kokiu atveju, abu, tiek Radeon HD 6850, tiek ir HD 6870 išoriškai yra identiškos vaizdo plokštės, skirtumas tik tas, kad HD 6870 šiek tiek ilgesnė.

Prašnekus apie techninės pusę, Radeon HD 6850 turi 960 srovių procesorių, 48 tekstūros vienetus bei, žinoma, 256 bitų atminties pralaidą. Branduolys vaizdo plokštėje dirba 775MHz dažniu, tuo tarpu 1GB GDDR5 darbinė atmintis efektyviu 4GHz dažniu. Vaizdo plokštės kaina siekia 180 JAV dolerių.

AMD Radeon HD 6870 yra spartesnis variantas, tad ir kainuoja daugiau – 240 JAV dolerių. Šis vaizdo posistemis pasižymi identiškomis technologijomis, tiesiog yra spartesnis dėl to, jog turi 1120 srovių procesorių, 56 tekstūros vienetus bei didesnius atminties ir lusto dažnius, kurie atitinkamai siekia 900MHz ir 4,2GHz.

Apžvalgų sąrašą jūs matote apačioje, o iš savo pusės galime pasakyti, kad AMD Radeon HD 6800 serija pralaimi tik sparčiausioms nVidia vaizdo plokštėms, tai yra GTX 470 ir 480. Tai reiškia, kad pasirodžiusi HD 6900 serija turėtų nesunkiai pabėgti į priekį. Sprendžiant iš visko, AMD Radeon HD 6800 atitiko lūkesčius. Laukiame GTX 460 kainos mažėjimo ir gandais apipintos GTX 580 vaizdo plokštės, kuri turėtų pasirodyti visai greitai.

AnandTech

HotHardware

LegitReviews

TechGage

19 Komentarai

  1. Neveris parašė:

    Kazi ka ji cia atitiko… 😀 atitiks nebent 6900 serija 🙂 sita siaip net neverta pirkti 🙂

  2. nanoWorld parašė:

    Teisingai. Ne atitiko, o pateisino 🙂

    Pirkti verta ar ne cia jau subjektyviai kiekvienas sprendzia.

  3. daniukas21 parašė:

    as ir manau kad pateisino 🙂 jei butu pavadinta 6750 ir 6870 tai visai kitaip atrodytu 😀

  4. Neveris parašė:

    Nu jo 🙂 Man kazkaip naujas daiktas visada turi buti geresnis,kad jis vadintusi nauju ir geresniu…o dabar kazkaip isleido tokias,kad vieni rekauna ,kad reik lyginti su 57.. serija, kiti ,kadsu 58.. serija…ir taip gaunasi,kad niekas cia neaisku..Geriau palaukti 6900 serijos arba kokiu nors Kepleriu. 🙂

  5. svedas parašė:

    na 6850 kaina 180$, o tai neblogas sanderis.

  6. simple parašė:

    Viskas būtų gerai, bet su DX11 ir (ypač) \"Tessellation\" vis dar nesugeba susitvarkyti. Dabar dar tik vienetai žaidimų tai naudoja, bet po metų-dviejų, manau tai bus naudojama beveik kiekviename žaidime. Ką tada, vėl naują GPU? Buvau beveik tikras, kad imsiu 6970, bet dabar pradedu laukti kažko naujo iš žaliųjų.

  7. nanoWorld parašė:

    Po 2 metu pasikeis dar 2 kartos 🙂

    Kalba eina apie sia diena, o siai dienai sios kortos yra tikrai padorus produktas.

  8. SoTOP parašė:

    Simple, kol konsoles nepalaiko tessellation, tol bus tik update\’ai/patch\’ai zaidimams ir nieko tikrai rimto su DX11. O jei nori nusipirkti VGA toli i prieki, tai geriau palaukti 28nm ploksciu, kur bus rimtas zingsnis i prieki, o ne kaip dabar optimizacija.

  9. Povilas parašė:

    na ten kur dx11, ten ir tessellation.

  10. simple parašė:

    nnaoWorld, aš paprastai perku sparčiausią plokštę tuo metu esančią rinkoje ir ją drožiu bent porą metų, tad kas pasikeis per du metus manęs nelabai jaudina 🙂 Jeigu GPU keisti kasdien, tuomet taip – šiai dienai tai padorus produktas.

    SoTOP. Yra tavo žodžiuose tiesos, bet netgi dabar turime kelis žaidimus, kurie naudoja DX11 ir Tessellation (pasiūlykite kas nors Lietuvišką vertimą), tad ateityje jų tikrai dar pasirodys. Turėdamas vaizdo plokštę, kuri palaiko šias technologijas, aišku norėsi matyti tą Tessellation, o tada ir išlįs AMD \"pliusai\". Žinoma, situacija nėra tragiška, bet… 🙂

    Povilai, ir taip, ir ne 🙂 DX11 gali veikti ir su išjungtu Tessellation, o Tessellation be DX11 – ne.

  11. Augustazz parašė:

    seip, kalba eina apie mid-end vaizdo plokstes 🙂 tad nemanau kad su mid-endu labai noresi ka palosti ant dx 11 :)ir seip manau geras zingsnis amd.sutvarke lagus,optimizavo ir pigiau paleido- saunu!

  12. Povilas parašė:

    augustazz: o kodel su mid-end, negaliu zaisti ant dx11? jau ne pirma karta i lankas parasai..

  13. Creative64x2 parašė:

    Kad nieko gero nera pirkt nereikliam vartotojui, kuris dabar turi 9600GT ir nori naujos be jokių papildomų maitinimų ir bent 100% galingesnės už maždaug 350Lt. Išvada: gamina daug, o realiai tai nieko!

  14. Jordan parašė:

    As manau irgi su savo 9600GT dar istempsiu iki 7 kartos. Zinoma ziuresim, ka nvidia pasiulys.

  15. Kiberbobas parašė:

    o ka man daryti su 6600serija? 😀 irgi turejau 9800gt kol nesudegi jinai man 😀 teko detis senaja 6600 😀 tai tuoj nusisausiu su tokia plokste 😀 reiks jauciu arba gtx460 mestis arba dar palaukti ka nauja karta pasiulys 😀 gal kas norite pinigu plokstei padovanoti? 😀

  16. daniukas21 parašė:

    jau atsirado pardese 6870 ir 6850 sakycaiu kainos tai nejuokyngos 😀

  17. Deft parašė:

    Nu naujiena lietuvoje visada brangi, is ebay eina uz 819lt paimt

  18. Povilas parašė:

    niekas cia is ebay nesius, 6870 reali kaina turetu but apie 750lt. max, zodziu nieko gero, laukiam GF104 su full sm unitais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.