AMD Radeon HD 6990 – greičiausia vaizdo plokštė pasaulyje

AMD po gana didelio atidėjimo pagaliau pristatė tikrąjį Radeon HD 6000 serijos flagmaną vardu HD 6990. Šis vakar pasirodė už Atlanto, žurnalistams leista paviešinti apžvalgas, o jose matome, jog naujasis vaizdo posistemis – greičiausias pasaulyje.

Kodiniu vardu Antilles žinomas produktas pasižymi dvejais Cayman lustais, kurie dirba 830MHz dažniu. Čia taip pat matome 3072 srovių procesorius, 2×256 bitų atminties pralaidą ir 4GB darbinę atmintį, kuri dirba efektyviu 5000MHz dažniu. Čia taipogi yra ir CrossFireX tiltas, kuris leis sujungti tokus du galiūnus ir savo sistemoje turėti net keturis Cayman lustus.

Visi tie, kurie nori žaisti saugiai, tačiau vis tiek norėtų daugiau spartos, galės spustelti mygtuką, kuris įjungs antrąjį BIOS rėžimą, kuriame abu lustai dirbs jau nebe 830MHz, tačiau 880MHz dažniu. Prie šio dvigalvio galiūno galima prijungti iki penkių monitorių Eyefinity technologijos pagalba.

AMD Radeon HD 6990 pasižymi 375 TDP reitingu, o energija šiam posistemiui tiekia du 8 lizdų PCIe energijos kabeliai. Vaizdo posistemis reikalauja bent jau 750W maitinimo bloko, o kainuoja jis labai daug – net 700 JAV dolerių. Apžvalgos apačioje.

AnandTech

HotHardware

TechReport

Guru3D

7 Komentarai

  1. pureass parašė:

    \’\’Aaah, it\’s Monday morning, 9AM – with a cup of coffee in my right hand staring at the monitor, looking outside through the office window where there is a clear blue sky and the sun is shining. Sitting 3 meters away from me is \"Diablo\" our primary mean graphics benchmarking machine, sitting in it, is this red little devil armed by two GPUs and a lot of features. Heck yeah, last week the Radeon HD 6990 arrived here in the office, and is sitting like two buns in an oven waiting to be consumed. It\’s gonna be a good day.\’\’

    is gurru 3d :DD

  2. BC00 parašė:

    Didziausia problema – garsas.

  3. pureass parašė:

    volume up ;)))

  4. daniukas21 parašė:

    asinima tai galejo ir tylesni padaryti 🙂 ner ko noret toks vetiliatorius asuina viena gpu paparastai o cia oRo srautas turi per pus dalinits del to ir tokie rezultatai 😀 galima sakyti ir garsiausia vaizdo plokste pasaulyje 🙂

  5. simple parašė:

    Nieko, pasirodys koks Accelero aušinimo sprendimas ir šis monstras bus nutildytas :)O štai su kaina AMD tikrai persistengė, jeigu taip ir toliau, tai HD8xxx gali peržengti ir 1k žalių ribą. Žinoma, čia kiek \"pariebinau\", bet turint omenyje, kad tik pasirodžiusią HD4870x2 pirkau už ~350 (ar 450, nepamenu dabar) europietiškų, tai visko gali būti. Tuomet ji irgi buvo tituluojama kaip sparčiausia vaizdo plokštė. Vietoj šitos turbūt geriau imčiau porą HD6970 ar GTX570.

  6. MariusK parašė:

    94 Celsijaus (OC režime) – kiaušinienę kept gali. O žiemą pažaidi porą valandų ir jau kambarys šiltutėlis. Va koks geras būdas gyventi šiltai ir mokėti mažai už šildymą. 😀

  7. MariusK parašė:

    700 dolerių… Tai Lietuvoj kokie 2000Lt?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.