AMD: Radeon HD 7970 pilnai išnaudoja Tahiti lustą

Šią savaitę internete keletas technikos portalų paskleidė įdomią žinią, kad AMD nevisiškai pilnai išnaudoja naująjį Tahiti XT lustą, kuris yra naudojamas Radeon HD 7970 vaizdo posistemyje. Neva Tahiti XT lustas galėtų būti dar šiek tiek galingesnis.

Viskas prasideda su tuo, jog naujasis 28nm technologinis procesas – naujovė. Neva AMD iš esmės gamina spartesnius Tahiti XT lustus, tačiau pabaigoje viskas pasibaigia tuo, jog jis turi 32 ROP vienetus ir 2048 šešėlių vienetus siekiant išvengti tolimesnių gamybos problemų ar nenusisekusių lustų.

Gandų lygyje buvo pradėta kalbėti apie tai, jog iš tiesų Tahiti lustas galėtų būti našesnis – neva jis iš tiesų turi ne 32 ROP vienetus, o net 40 jų, kas taip pat reiškia, jog šešėlinių vienetų skaičius išaugtų iki 2304 vienetų. Kad ir kaip bebūtų, AMD šią savaitę tai paneigė oficialiai, bet viskas gali būti ir kiek kitaip.

Mes tuo tarpu galime priminti, jog lustų „apkarpymas“ nėra naujovė šių dienų techniniuose komponentuose. Štai Intel Sandy Bridge-E procesoriai naudoja tik šešis iš aštuonių branduolių luste, o kažkada GeForce GTX 480 naudojo 480 CUDA branduolių vietoje 512 galimų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.