„AMD Radeon R9 390X“ turės 8 GB atminties

Daugelis buvo kiek nusivylę, kad AMD sekantis flagmanas turės tik 4 GB atminties. Atminties kiekis turėjo būtų kompensuotas dideliu duomenų srautu, bet iki vaizdo plokščių pasirodymo niekas negalėjo atsakyti ar 4 GB bus pakankamas kiekis 4K rezoliucijoms, o tai žinojo tik patys AMD

Pagal „Fudzilla“ informaciją, AMD visgi nusprendė „AMD Radeon R9 390X“ suteikti 8 GB atminties buferį, o tai tikriausiai įvyks dėl to, kad aukštose rezoliucijose tiesiog trūko atminties resursų. Savo vaidmenį tikriausiai suvaidino ir Titan X net su 12 GB atminties.

Pasak neatskleisto šaltinio, AMD jau kurį laiką turi paruošusi variantą su 4 GB atmintimi, o produkto išleidimas buvo numatytas antrame ketvirtyje, bet dėl pasikeitusių aplinkybių dabar kuriama R9 390X versija su 8 GB bus išleista vasarą, po „Computex 2015“ parodos.

Žiūrint į dabartines technines galimybes, AMD norint sukurti 8 GB R9 390X versiją reikės net 8 atminties lustų. Kadangi HBM atminties kiekvienas lustas turi 1024-bit pralaidumą, atlikus paprastą matematikos veiksmą gautume net 8192-bit ir jei lustai veiktų 1 GHz dažniu tai duotų 1024 GB/s duomenų pralaidumą. 

2 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    vasara ir ruduo bus idomus 🙂

  2. BC00 parašė:

    Atrodo taiklus spėjimas, nors 8 GB versijos, remiantis skaidre, gali tekti kiek palaukti.
    http://videocardz.com/55124/amd-radeon-r9-390x-wce-could-this-be-real

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.