„AMD Radeon R9 Nano“ nuotraukos, efektyvumo testas

Jau praėjo apie du mėnesiai kai pirmą kartą išgirdome apie „Radeon R9 Nano“. Nors galutinės specifikacijos kol kas laikomos paslaptyje, bet internete jau viešinamos nuotraukos, o pati AMD išplatino dokumentus, kuriuose teigia apie du kart išaugusį efektyvumą R9 Nano lyginant su R9 290X.

Kol kas aišku tik kad „Radeon R9 Nano“ sulauksime kažkada rugpjūtį. Vaizdo plokštė bus itin mažytė (apie 15 cm ilgio), turės 175 W TDP reitingą, todėl puikiai tiks ITX korpusų mylėtojams. Kai kurie vis dar tiki, kad Nano gaus  pilnai įgalintą „Fiji“ lusta, tik žinoma su daug mažesniais dažniais siekiant padidinti energetinį efektyvumą.

Pati AMD turi testų rezultatus ir savo dokumentuose rašo, kad R9 Nano vaizdo plokštė „Unigine Heaven Benchmark“ teste naudojant 4K rezoliuciją sugebėjo pademonstruoti 0.152 kadrų per sekundę/W efektyvumą. Tuo tarpu R9 290X tame pačiame teste parodė 0.076 kadrų per sekundę/W efektyvumą. Matematika paprasta: R9 Nano turi dvigubą energetinį efektyvumą palyginus su R9 290X. Tiesa, tokių pačių pasiekimų nereikėtų tikėtis žemesnėse rezoliucijose, bet „Radeon R9 Nano“ bus tikrai labai įdomus AMD produktas.

5 Komentarai

  1. Celeron parašė:

    Bijau kad realybeje gali viskas kitaip atrodyt, ne karta jau apsimelavusios tiek amd tiek nvidia. Na o jei tiesa tai šaunu, simpatiškas aparatas.

  2. Maariux parašė:

    Jeigu vertinti pagal TDP
    290x – 290
    Nano – 175

    Suvedus visa aritmetika pagal efektyvuma, iseina, kad Nano galingesne uz 290x ~20% su gerokai mazesnemis el sanaudomis.

    Kas yra tiketina, kai Firestrike Extreme FuryX vs 290x skirtumas ~46%

  3. zirnis parašė:

    175 TDP plokste su tokiu mazu radiatoriumi? R7 260x su 115W tdp turejo didesni ausinimo sprendima.

  4. BC00 parašė:

    Kad nelabai dar aišku kas sudaro šitą radiatorių.

  5. BC00 parašė:

    Buvo suskaičiuota, kad Nano ėmė 157 W, o R9 290X – 242 W.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.