AMD ruošiasi Radeon HD 6990 pristatymui

Antro pagal dydį lustų gamintojo pasaulyje, kompanijos AMD vaizdo posistemis Radeon HD 5970 jau daugiau nei metai nesusilaukia deramos konkurencijos ir vis dar išlieka lyderiu entuziastams skirtoje rinkoje. Jam įkrės patys AMD.

Dar praėjusiais metais mes ne kartą kalbėjome apie šį vaizdo posistemį, tai yra Radeon HD 6990, o dabar galime patvirtinti, kad jis pasirodys vasario pabaigoje. Internete taip pat nutekėjo keletas fotografijų, kuriose puikuojasi šis dvigalvis monstras.

Galime praminti, kad AMD Radeon HD 6990 taps pačiu greičiausiu vaizdo posistemiu rinkoje. Jį varys du 40nm technologiniu procesu pagrįsti Cayman grafiniai lustai, vaizdo plokštė bendrai turės 3072 srovių procesorius ir 4GB darbinę atmintį.

24 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    3027 tai kaip cia gaunasi po 1513,5? 😀

  2. pushaz parašė:

    alonzo + 10000 uz pastebejima 😀 daugiau nei idomus butu tu sroviu procesoriu paskyrstymas hehe
    Be panikos – tuoj ateis koks Avataras ar maariukas ir paaiskins viska smulkiai LOL 😀
    Dar toks keistai juokingas teiginys – galime priminti kad 6990 taps greiciausiu..la la la,kazkur girdeta..Ar tik ne ta pati sitorija kaip ir su 6970 vga bus 😀 LOL
    Toks ispudis,kad NV nieko negamina su 2 gpu vienoje plytoje.Ir greiciausiai 6990 taps tik antru greiciausiu,jei dar ir ne treciu 😀
    Stebetinas sito saituko amd palaikymas,kartais netgi beveik itikinantis.
    Ai,SB,tai kaip su tais 3DMark 11 testais kai pasirode 6970? Taip iseina kad sumelavai savo rezultatus vardan \"gero\" amd vardo,nes tokiu rezultatu su 6970 niekur nesimato nete.. Nu nieko,cia viskas suprantama,technews cia 😀

  3. Atavar parašė:

    Pushaz net nick\’o nesugeba perskaityt, tai ko noret is savo fantazijose gyvenancio zmogaus. Jei nesugebi 1 zodzio perskaityt, ar galesi visa sakini?:)

  4. Linas parašė:

    pushaz> Nepradek vel. Prirasai daug ir visiskai nieko naudingo ar protingo, be 5 smile niekaip neapseini.

  5. Pirmokas parašė:

    Bet komentaru naudingu apie straipsi tai gausu. Manau reiketu padaryti technews komentaru reitingavima kad visokiu cia blevyzgu nesimatytu.

  6. nanoWorld parašė:

    Jeigu nVidia irgi pristatys kazka su 2 GPU, tai greiciausiai, galingiausios vaizdo plokstes titulas is AMD bus atimtas, net turint ir 6990 🙂

    Is kitos puses, toks variantas mums kaip vartotojams butu net geresnis, nes tai reikstu, kad 6990, neturinti galingiausios rinkoje vardo, butu pigesne.

  7. simple parašė:

    Keikiau kurį laiką ATI/AMD, įsigijau GTX570 ir dabar gailiuosi. Kažkodėl visada nVidia man asocijavosi su kokybiškomis tvarkyklėmis, ko šį kartą pasigedau: jungiau prie projektoriaus – smigo tvarkyklės, Stalker SoC (ir dar keletas senų žaidimų) – neveikia antialiasing\’as, aktyvavus PhysX / DX11 – sparta krinta nežmoniškai. Bene teks grįžti pas raudonuosius?

    Linas, apsipūtęs jis matyt. Kas dar po smailiko rašo \"LOL\"? 🙂

    A, ir \"+\" pirmokui, gera idėja.

  8. Povilas parašė:

    😀 kaip sakoma blogam sokejui ir kiausai trukdo 😀 rupi mums cia ar tu pereisi pas raudonuosius ar ne…

  9. Asusg1s parašė:

    Manau reikia rastitinkamas tvarkikles kartais buna kad bludija. O tai kad taip viksta yra naudinga info ir nereikia Povilui cia pikti ant zmogaus uz jo pasakytas oastabas, jei tai butu apie raudonuosius tai povilas dar pridetu 🙂

  10. Povilas parašė:

    visai ne 🙂 visur visko pasitaiko ir vienoj stovykloj ir kitoj, jei tikiesi kad pas raudonuosius bus geriau, prasom, kiekvieno teise rinktis. tik kartais juokinga, kaip atsiranda koks 1 is 100 kuriam ale tvarkykles smigo 😀 (nors man to gyvenime nera buve) ir nori kad ijungus physx\’a ir dx11 nekristu fps, naivuolis:D

  11. Stipena parašė:

    1 iš 100 labai daug Povilai.

  12. Crembo parašė:

    Žinokit nesuprantu iš kur tokie debilai kaip pushaz atsiranda. Rimtai – atėjo laikas komentarų reitingavimui. Nes tokių komentarų kaip pusho nesinori skaityt.

  13. Povilas parašė:

    Stipena: daug nedaug 😀 is cia esanciu kas lankosi, tai pirmas atvejis, kiek man teko matyt 😀 as kaip pavyzdi pasakiau, nesupratai, tavo bedos.

  14. daniukas21 parašė:

    idomiai atrodo viduri ventliatorius 🙂 manau neka ji bus spartesne uz 5890

  15. SB parašė:

    Del tu driveriu tai cia mitu mitai, kiek bandes as tu nVidia, AMD ploksiu, nu kaip pas abeju nera problemu, taip nera, nieko nesuprantu. Man turbut kompanijo specialas tvarkykles atsiuncia, kuriu neduoda iprastiems vartotojams. Kas del HD 6990 spartos, dvi HD 6850 lenkia HD 5970, taigi čia ir taip aišku, kad HD 6990 bus spartesnė, nei HD 5970. Shaderių kiekis pas HD 6990 sako, kad pas ją bus du HD 6970 lustai su sumažintais dažniais, matyt, tad ta korta tiesiog turėtų sutrypt HD 5970. Na, jei netikit, pažiūrėk, ką dvi HD 6950 rodo. O ką nVidia paruoš oficialiai, aš pats, deja, nesu girdėjas.

  16. Katonas parašė:

    AMD tikrai galėtų gudriau parinkti voltažus savo plokštėm, dabar turiu 6850 kurios gamyklinis voltažas 1.150v, na pati AMD deda 1.094, partneriai pakelia dėl geresnio spartinimo potencialo, bet kurių velnių tai daro aš negaliu suprast, nes Catalyst maximuma(850mhz/1200mhz) puikiai pasiekia ir su 1.03v įtampa bent man, o jei norima spartinti rimčiau tai galima ir pasikelti įtampą ir tokie žmonės tikrai žinos kaip tai padaryti. Su default dažniais plokšte laisvai dirba su 9,75v įtampa, o kai kuriems net su idle įtampa t.y. 9.45v. Karščio išsiskyrimo sumažėjimas akivaizdus be to ventiliatorius prisuktas iki minimumo ir kas be ko elektros sąnaudos sumažėja žymiai. Tad aš pilnai tikiu, kad įmanoma du Caymanus sukišti į vieną vaizdo plokštę ir neviršini 300w PCI-E standarto ypač dar panaudojant tą energijos suvartojimo prietaisiuką kurį naudoja 6970. O kas dar abejoja kad 6990 nebus spartesnė už 5970 ar 580 tai tie tikrai kažkokiam svajonių pasaulyje gyvena, apie Nvidia dvigubą plokštę niekas nešneka, nes info kažkaip gan mažai apie ją, bet panaudojus du 114 kova bus labai artima, pagyvensim pamatysim

  17. Povilas parašė:

    mates sita 🙂 bet idomu ar cia oficialiai, ar tik evga toki sugalvojo, nes anksciau kazkas irgi bande lipdyt kazka is 400 serijos, bet taip ir nepasirode iki siol.

  18. nanoWorld parašė:

    Na, lyg ir neoficialiai, bet jeigu isleis, tai greiciausiai butu sparciausia vaizdo plokste, tad is principo, ar ofcialiai ar ne – esmes nesudarytu. Matysim, kaip cia rutuliosis ivykiai.

  19. simple parašė:

    Povilas:\"tik kartais juokinga, kaip atsiranda koks 1 is 100 kuriam ale tvarkykles smigo 😀 \"
    Statyk dar 4 smailikus ir prirašyk LOL. Problema ne vien pas mane – http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=189594
    + niekam ir neturėtu rūpėti ką aš darysiu. Išsakiau savo nuomonę ir tiek.

    SB: negi manai, kad tech. palaikymo puslapiai būna užversti šiaip sau? Taip, tikrai daug problemų būna dėl (l)user\’ių kaltės, bet nemažai yra rašančių, kurie žino ką daro.
    Problemų galima rasti kiekvienoje stovykloje, tik kaip jau rašiau, nustebau su tuo susidūręs pas žaliuosius. Seniau to nelabai buvo. Arba nepastebėdavau.
    Jeigu kalbėti bendrai apie tvarkyklių kokybę, tai kaip pavyzdį galėčiau paminėti HD4xxx plokščių pasirodymą – tuomet tvarkyklės tiesiog \"čiulpė\". Skundų buvo \"tūkstančiais\".

  20. Povilas parašė:

    butinai kita kart prirasysiu jei tik reiks;]

  21. simple parašė:

    Šaunuolis, pushaz tau spaudžia kairę 😉

  22. Atavar parašė:

    Na ka Vasario menesi NV irgi isleidzia 590 – kuo toliau, tuo smagiau 🙂 Reik tiketis panasi konkurencine kova tesis ne tik iki kitos NV ir AMD serijos pasirodymo. Kuo ilgiau ir arciau vienas kito bus konkurentai – tuo geriau mums.

    590=> 2xGF110 einantys sumazintu dazniu, 3gb ram. 1x90mm ventiliatorius. Kol kas tik tokie skurdoki dumenys.

  23. Maariux parašė:

    pushaz, visada atrodei keista asmenybe, ne is gerosios puses, taciau su tokiu pm iki galo save \"damusei\".

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.