AMD ruošiasi šturmui nešiojamųjų kompiuterių rinkoje

Atrodo, kad antras pagal dydį pasaulyje lustų gamintojas, kompanija AMD žada rimtai stoti į kovą nešiojamųjų kompiuterių rinkoje. Šaltiniai artimi kompanijai praneša, kad jau šią vasarą tikimasi net 109 nešiojamųjų, kuriuose dirbs AMD procesoriai.

Skaičiai gana paprasti. Praėjusiais metais rinkoje buvo vos 40 nešiojamųjų, kurie turėjo AMD procesorius, taigi tai pirmasis kartas per keletą pastarųjų metų, kai nešiojamųjų kompiuterių gamintojų dėmesį patraukė AMD. Kalbama, kad tai gali būti dėl naujosios Vision technologijos bei naujųjų AMD Mobile Phenom II centrinių procesorių.

AMD teigia, kad naujoji platforma ne tik pasižymi našiu centriniu procesoriumi bei sparčia grafine plokšte, tačiau ir sumažino energijos sąnaudas. AMD taip pat pažymėjo, jog susitelkė ties įprastų vartotojų segmentu. Birželį turėtumėme išvysti daugybe nešiojamųjų iš HP, Acer, Lenovo, Dell bei kitų gamintojų, kurie pasižymės naujaisiais procesoriais bei naujaja Vision technologija.

5 Komentarai

  1. Heloxx parašė:

    Jei kaina nebus kosmine kaip intel tai pasisekima tures as manau

  2. svedas parašė:

    na mobilios technologijos bus paklausesnes ateityje, tai cia nori nenori reik.

  3. SoTOP parašė:

    AMD kaip visada paskutiniais metais gerokai atsilieka. Nesiojami vis labiau keicia stalinius ir toks dalykais kaip stipri mobiliu CPU grupe butina islikimui. To pacio intel s1366 procesoriai sudaro viso labo 1%, kitaip sakant didzioji pinigu dalis lieka ne pardavinejant geriausius, bet pigesnius. Tikriausiai AMD quad\’ai kainuos kaip geras intel dual core, o tai gali baigtis visai geru rezultatu AMD. Tikekimes pasiteisins.

  4. Ambient parašė:

    Beabejo kad AMD padarys su quadais Inteli dual procais… beje SoTOP, pora mano geimeriu draugu gryzo nuo loptopu prie staliniu, pats supranti del ko.. o as niekada nepirkciau loptopo, nebent darbui.. Namuose nebuvo ir nebus pas mane.

  5. pushaz parašė:

    Toks ispudis kad Intelis negali padayti geru kainu
    Tik kad nera del ko – nera konkurencijos realiai
    O kad amd quadai padarys (padare??? :D) intel dualus – klausimas,pilna nete testu,kur kazkaip tie dualai puikiai tinka zaidimams vis dar.
    Paprastam geimeriui dualo per akis.Zinoma intelio dualo 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.