AMD savo flagmaną Radeon HD 7990 žada metų pradžiai

Turbūt daugelis iš jūsų žinote, jog AMD iš nVidia kol kas perėmė vienu lustu pagrįstų grafinių posistemių karūną su Radeon HD 7970 vaizdo posistemiu, bet tai nėra viskas. AMD kitų metų pradžiai žada dvigalvį galiūną Radeon HD 7990.

Apie jį AMD kalba nenoriai, tačiau nutekėjusios AMD skaidrės rodo, jog toks produktas egzistuoja ir jau yra plėtojamas. Klausimas lieka vienas – šis dvigalvis monstras naudos Radeon HD 7950 ar Radeon HD 7970 esantį Tahiti lustą?

O pasak portalo Fudzilla, AMD veikiausiai pasirinks pastarąjį, taip vadinamą Tahiti XT, kuris yra pats greičiausias Radeon HD 7900 serijoje. Taigi artėjantis AMD Radeon HD 7900 veikiausiai turės tiek 4096 šešėlių vienetus, tiek ir 6GB GDDR5 darbinės atminties.

Visos naujovės, kurios yra pritaikytos kituose AMD Radeon HD 7900 serijos vaizdo posistemiuose išliks. Mes kalbame apie DirectX 11.1 API technologijos bei PCI-Express 3.0 jungties palaikymą ir 384 bitų atminties pralaidą. Kalbama ir apie kainą, kuri turėtų siekti apie 850 JAV dolerių.

5 Komentarai

  1. Saulius parašė:

    Kol nVidia neisleis savo VGA, tol AMD tikrai nenuleis kainas..

  2. daniukas21 parašė:

    kiecia savo politika elgiasi priesingai negu su pries tai buvusia serija 🙂 pirkejam nemanau, kad taip geriau
    juokynga kai raso nauju nm procesu gaminti lustus pigiau ir tt bet kainoj to nesimato 😀

  3. Saulius parašė:

    Kur taip raso savo marketingo reklamose, parodyk !

    Cia tik uz akiu aisku, kad tai kuo naujesnis procecas tuo mazesni kastai, bet tai dar nereiskia kad jiems mazai kainuoja pagaminti pacia vga, nepamirskit kad tai visiskai naujas pagaminimo procecas, ir kad ji istobulinti reikia laiko ir zinoma pinigu.

  4. Lukuks parašė:

    AMD kaip ir Nvidia moka uz 300mm wafer, kurie yra brangesni uz 40nm, kadangi 7970 lustas yra panasaus dydzio kaip ir 6970, tai ir gaunasi atitinkamai didesni kastai. + turi atsipirkti R&D.

    http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20110912192619_TSMC_Reportedly_Hikes_Pricing_on_28nm_Wafers_Due_to_Increased_Demand.html

  5. Lukuks parašė:

    paskutinis straipsnio sakinys : ,,it is not hard to guess that the increase may significantly affect the costs of forthcoming graphics cards or consumer electronics.\"

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.