AMD sekėsi tik nešiojamųjų rinkoje, Intel – visur kitur

Kaip praneša rinkos tyrimų kompanija IDC, bendri centrinių procesorių pardavimai trečiajame šių metų ketvirtyje augo net 6.7 procentais, lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu, o jų buvo parduota beveik už 11 milijardų JAV dolerių.

Tiesa, visiems gerai žinomas lustų gamybos gigantas Intel ir toliau dominuoja, šį kartą net šiek tiek labiau. Kai antrajame šių metų ketvirtyje kompanija turėjo 79.3 procentus bendros rinkos, trečiajame ketvirtyje rinkos dalis šiek tiek peržengė 80 procentų ribą.

AMD rinkos dalis, žinoma, dėl Intel pakilimo sumažėjo nuo 20.4 procentų antrajame ketvirtyje, iki 19.7 procentų trečiajame, tačiau antras pagal dydį lustų gamintojas bent jau galėjo pasidžiaugti tuo, jog gana žymiai padidino savo rinkos dalį nešiojamųjų rinkoje.

Kalbant apie kiekvieną rinką atskirai, Intel turi 80.3 procentus rinkos nešiojamųjų rinkoje, 75.8 procentus stalinių kompiuterių rinkoje ir neįtikėtinus 95.1 procentą rinkos dalies serverių rinkoje. AMD rinkos dalys, tuo tarpu, yra 19.7%, 24.1% ir 4.9% atitinkamai.

4 Komentarai

  1. Kestas28 parašė:

    AMD laikykis nes konkurencijos reik

  2. daniukas21 parašė:

    reik reik 🙂 galetu buti 50/50 tada pasivarzytu del pirkeju

  3. AP0323 parašė:

    brazos pajame virsu pigiu nesiojamu segmente???

  4. Daimonas parašė:

    AP0323 -> Dar nepereme pacio virsaus.. Bet ju pardavimai gerokai dideja, palyginimus kas buvo pries tai. Buvo cia dar rasoma, kad intel sunerimus yra, kad praranda pardavimus sitame segmente..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.