AMD siūlys Ontario procesorius planšetams

Centrinių procesorių gamintojas AMD iš tiesų žada žengti į mobilių įrenginių bei planšetinių kompiuterių rinkas. Praėjusią savaitę kompanija pranešė, kad ruošia specialią dviejų branduolių Ontario C-50 APU versiją, kuri naudos ypač mažai energijos.

Kaip žinia, AMD Ontario C-50 APU procesorius priklauso AMD Fusion šeimai, dirba 1GHz dažniu ir, kas be ko, pasižymi procesoriaus luste integruotu grafiniu posistemiu. Įprastas šio procesoriaus modelis naudoja 9W energijos, o tai yra per daug mobiliems įrenginiams. AMD teigia, kad jai pavyko energijos suvartojimą sumažinti iki 5W.

Nepaisant sumažėjusių energijos sąnaudų, naujasis AMD Ontario C-50 APU dirbs tuo pačiu 1GHz dažniu, kaip ir versija skirta AMD Brazos platformai. Skirtumas tik tas, kad kompanija atsisakė kai kurių savybių, kurios yra naudojamos nešiojamuosiuose kompiuteriuose, tačiau nelabai reikalingos planšetiniuose kompiuteriuose.

Kaip pranešama, vienas iš pasikeitimų – paprastesnis atminties valdiklis. Jų, žinoma, yra ir daugiau, tačiau AMD juos kol kas nutyli. O tuo tarpu Acer jau planuoją plašetinį kompiuterį su Windows 7 operacine sistema, kurį varys Ontario C-50 APU procesorius.

5 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    5W vistiek daug. Norint varzytis su tokiais kaip ARM, reiktu sanaudas islaikyt iki 1W. Keblumas truputi yra ir tai, kad sis sprendimas nera pilnas plansetinis SoC. Kitavertus, visada idomiau, kuomet atsiranda daugiau zaideju tam tikroje rinkoje. Stebesim, kaip seksis AMD\’ui lysti i plansetus…

  2. SB parašė:

    nanoWorld>Aš manau, kad čia viskas gerai. Parodyk tu man ARM\’ą, kuris su Windows 7 draugauja. Kita čia planšetų pusė, į kurią taikosi AMD.

  3. nanoWorld parašė:

    Šituo aspektu sutinku. Turėjau omenyje daugiau apskritai, jog planšetiniuose kompiuteriuose 5W jau yra daug. Tik tiek.

  4. SB parašė:

    Taip, čia tai aš sutinku. Bet nuo 9W iki 5W, visai normaliai. Dar Dual Core, ir integruotas vaizdo posistemis nėra jau toks labai apgailėtinas.

  5. BC00 parašė:

    SB, dazniau tikrinkis PM, noris pradet darba;)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.