AMD skelbia praeitų metų finansinius rezultatus, prognozės nedžiugina

AMD pasidalino informacija kaipgi kompanijai sekėsi paskutiniame metų ketvirtyje ir bendrai visais metais. Skaičiai nemeluoja ir kol kas nieko gero tikrai nežada. Per paskutinį ketvirtį AMD patyrė net 364 mln dolerių nuostolį, o visų metų bendras nuostolis net 403 mln. Jei lygintume su 2013 metais kai buvo patirta „tik“ 83 mln. nuostolio tai galime sakyti, kad 2014 metai AMD buvo labai nesėkmingi.

AMD nieko gero negali pasakyti ir apie ateitį. Pagal kompanijos prognozes 2015 metų pirmą ketvirtį pajamos smuks apie 15 % lyginant su praėjusių metų paskutiniu ketvirčiu kai į kompanijos sąskaitą įplaukė 1.24 mlrd. dolerių. Geresnių laikų AMD tikisi nebent antrame ketvirtyje, pagal dabartines prognozes kompanija tada tūrėtų grįšti į teigiamą trajektoriją finansų srityje. 

4 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Is ko jie gyvena nuo 2006m? Idomu turi dar ka nors parduot? 😀

  2. Katonas parašė:

    gal iš greitųjų kreditų 🙂 galėtų kas nors su didelėm kišenėm išpirkti akcijas jų pakurti normalų R&D, nes kiek galima darbuotojus mažinti ir tikėtis kažkokio išganymo iš dangaus

  3. alonzo2 parašė:

    Vien tik Trinity apu pristampuota ir neparduota uz 58mln usd…

  4. TavoMama parašė:

    …jeigu lygintume su dar keliais metais atgal, kai nuosstoliai buvo ne milijonais, o milijardais tai jau visai neblogai 😀 Bet bendrai paėmus senai jie jau po šūdą braido, kažkiek juos laiko tik GPU divizija (nors pirkdami ją permokėjo kone dvigubai).

    Vargu ar juos kas nors išpirks – per daug pisliavos dėl x86 licenzijavimo. Labiau tikėtina, kad jų laukia VIA likimas arba IP išpardavinėjimas įvairiom kompanijom gabalais. Ir aišku, kad ir kaip viskas pasibaigtų labiausiai dulkins mus – vartotojus 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.