AMD svarsto galimybę padalinti kompaniją pusiau?

Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia, kad AMD atsidūrė sudėtingų svarstymų kelyje. Norėdama kuo greičiau sudaryti didesnę konkurenciją varžovei „Intel“, AMD svarsto įvairius verslo modifikavimo modelius. Vienas iš jų – už vaizdo spartintuvų atsakingo skyriaus atskyrimas nuo serverių padalinio. Pasak šaltinių, kompanija jau pasamdė konsultantus, kurie įvertintų tokios galimybės įgyvendinimą ir būsimus padarinius.

2006 metais įsgijus „ATI Technologies“ AMD tapo svarbiu sisteminių mazgų (system on chips) gamintoju, šiuo metu aprūpinant tiek „Microsoft“, tiek „Sony“ naujausias žaidimų konsoles. Visgi labai stiprios kompanijos įspūdis yra klaidingas – po ATI įsigyjimo AMD pradėjo pradėjo labai sparčiai prarasti pozicijas ne tik centrinių procesorių, bet vaizdo spartintuvų rinkose. Šių metų pirmojo ketvirčio pajamos buvo vienos mažiausių per visą dešimtmetį – viena AMD uždirbdavo daugiau, nei dabar uždirba AMD ir ATI sąjunga.

Visgi AMD skaldymas atrodo kaip labai sudėtinga ir komplikuota užduotis. Integruotą vaizdo posistemę turintys centriniai procesoriai tapo rinkos standartu, kai diskretinė vaizdo plokštė nešiojamajame kompiuteryje turi prabangos, beveik egzotikos, etiketę.

Maža to, grafikos padalinio atskyrimas sutrikdytų pagal dalinius užsakymus vykdomą verslą. Kuriant partneriams reikalingą produkciją AMD gali licenzijuoti intelektualią nuosavybę iš kitų kompanijų, tačiau tai nepadėtų AMD atsidurti pranašesnėje pozicijoje už jos konkurentus. Kitą vertus, nebeturėdama grafikos padalinio AMD gali bandyti licenzijuoti itin mažai energijos sunaudojančioms sistemoms reikalingą produkcjiją iš „Imagination Technologies“.

2 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Kiek supratau AMD paneigė šitą gandą. Nes šiaip ir logikos nebūtų tokiame veiksme per daug.

  2. TavoMama parašė:

    Jie negali neneigti tokių gandų, nepriklausomai, tiesa tai ar ne. Bet šiaip jo, logikos nėr. Gal jei tai būtų paskelbta po Zen paleidimo ir tai būtų nepavykęs produktas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.