AMD trečiajame ketvirtyje dirbo nepelningai (atnaujinta)

Kaip ir Intel, antras pagal dydį lustų gamintojas AMD tikėjosi kiek geresnio trečiojo ketvirčio, tačiau jam artėjant į pabaigą turėjo kiek pakoreguoti savo prognozes. Kaip ir Intel atveju, naujos prognozės visiškai atitiko realius skaičius trečiajame ketvirtyje.

AMD labiausiai kentėjo dėl to, jog jos įplaukos trečiajame ketvirtyje, jį lyginant su antruoju, visiškai nepadidėjo, priešingai, net kiek sumažėjo nuo 1,65 iki 1,62 milijardo JAV dolerių, tačiau dėl to, jog kompanija sutelkė didelį dėmesį į pelningumą, kompanijos pelnas augo nuo 125 milijonų JAV dolerių antrajame iki 128 milijonų JAV dolerių trečiajame.

Kalbant apie padalinius, AMD yra labai patenkinti savo grafinių plokščių padaliniu, nes jo pajamos augo net 11 procentų lyginant su antruoju ketvirčiu. Įdomu ir tai, kad kompanija užfiksavo rekordinius pardavimus nešiojamųjų kompiuterių procesorių rinkoje, tačiau nepaisant to, nešiojamiesiems skirtų grafinių posistemių pardavimai kiek mažėjo.

Atnaujinta: Mus suklaidino šaltinis, kuris neteisingoje grafoje nurodė kompanijos pelną. Iš tiesų AMD pasiekė ne 128 milijonų JAV dolerių pelną, tačiau operacines pajamas, o gamintojas ir toliau neišbrenda iš nepelningumo – kompanija prarado 118 milijonų JAV dolerių.

4 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    3/4 nuostolis 118mln usd… 😉

  2. Augustazz parašė:

    reiktu byjoti, jai amd bankrutuos, procu bei vaizdo ploksciu rinkoje desis nesamones totalios

  3. JisVisadaSalia parašė:

    Tik pataisyti norėjau – nepelningumas yra nuostolis 😀 Kažin ar yra toks žodis kaip nepelningumas 😀
    Galėtų būti taip: \"…kompanija patyrė 118 milijonų JAV dolerių nuostolį\"…

  4. Kenji parašė:

    Ne toks ir baisus tas nuostolis, gal pasitaisys pardavimai, kai bus normalūs procai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.