AMD Zen FX procesoriai pasirodys 2016 metų gale, APU atkeliaus dar vėliau

Tikriausiai būtų sunku surasti žmonių, kurie nelauktų AMD Zen procesorių. Vieni norėtų juos įsigyti, kiti laukia didesnės konkurencijos ir tuo pačiu mažesnių procesorių kainų.

„WCCFTech“ teigia, kad dėka savo šaltinių gali pasakyti, kad pirmieji Zen FX procesoriai mus pasieks 2016 metų paskutiniame ketvirtyje, kaip tik šventinės prekybos sezonui. Kadangi iki to dar labai tolimas kelias, todėl niekas tikslios datos pasakyti negali. AMD atskleidžia tik tiek, kad viskas vyksta pagal planą.

„Zen FX“ procesoriai pirkėjams bus siūlomi su įvairiu branduolių skaičiumi – 4, 6 ar 8. Vėliau bus paruošti modeliai su dar daugiau branduolių. Kadangi „Zen“ branduolys yra labai kompaktiškas ir turi didelį energetinį efektyvumą AMD su šiais procesoriais taikys lanksčią kainodarą ir bus labai agresyvūs norėdami atimti rinkos dalį iš „Intel“. AMD ypač domina rinkos segmentas, kuriame dominuoja i5, i7 keturių branduolių ir i3 dviejų branduolių procesoriai. Su „Zen“ atkeliaus ir visai nauja platforma – AM4. Su ja sulauksime naujų jungčių ir išaugusio funkcionalumo.

Laukiantys APU turės pakentėti dar ilgiau, nes pirmieji procesoriai, savyje turintys grafikos posistemę, pasirodys tik 2017 metais. AMD žada, kad jų sparta bus labai išaugusi, net nešiojamiems kompiuteriams skirti modeliai galės demonstruoti „PlayStation 4“ ar „XBox One“ lygio spartą. Reikia paminėti, kad AMD pasiūlys APU procesorius, kurie bus suporuoti su HBM atmintimi, o tai spartą padidins dar labiau. Gaila, bet dabar neaišku ar visi APU modeliai turės tokią atmintį ar tik keletas.

24 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Dar metai, o nusipirkti turbūt pavyks tik 2017.
    Tikiuosi tas FX prierašas neturės buldozerio šleifo…

  2. TavoMama parašė:

    Vėl bus too little too late.

  3. Katonas parašė:

    Jei ką, šį kartą metų nesumaišiau 😀 tikrai dar ilgai laukti, visus metus. Bet Intelis nieko naujo nežada, tai žiūrėsim kaip čia viskas atrodys, nes Kaby Lake bus tas pats Skylake.

  4. vacoum parašė:

    intelis atseit kas met minimalu minimalu prieaugi teduoda bet amd vistiek pasivyti negali.

  5. SoTOP parašė:

    Todel kad AMD nuo 2011 tuos pacius procesorius pardavineja.

  6. vacoum parašė:

    nu taip nebuna, inovacijos inovacijosir staiga nulis. Speju pavovybe su savo psrendimas pridare koses.

  7. SoTOP parašė:

    Taip labai daznai buna, o priezastis labai paprasta – nera pinigu. Lygiai taip pat su AMD vaizdo plokstem, pvz 370 yra 3 metu senumo vaizdo plokste, ir AMD tikrai noretu paleisti kazka naujesnio, bet neturi uz ka.

  8. vacoum parašė:

    pats pamstyk, pries tris metus ejo lygiai su nvidia, reiskias buvo pinigu , o staiga ju nera

  9. Katonas parašė:

    Ėjo lygiai ir turėti pinigų du skirtingi dalykai. Kiek teko užskaityti, dabar yra ypač nekokia situacija, įplaukos rekordiškai žemos, kūrimo procesą reikia palaikyti. Gera skaidrė kiek kas skiria pinigų naujų produktų kūrinimui

    http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2015/03/1amd_nvidia_intel.png

    http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2015/03/1amd_nvidia.png

    Nuo 2013 metų Nvidia skiria daugiau nei AMD, nepamirškim, kad AMD dar ir procus kuria, na Nvidia irgi nemažai sričių apėmusi, bet AMD tai tikrai daugiau ir mažesnis biudžetas, tai kokie gali būti rezultatai.

  10. alonzo2 parašė:

    Cia panasiai, kaip ir policijos atstovas pasake, ateme kalasnikova del to, kad finansavimas nepakankamas… Jeigu jau sedi nepakankamai kompetetingi ar talentingi vadovai, analitikai, inzinieriai, tai gali skirti, kad ir 100mlrd, vistiek rezultato nelabai bus… Aisku, gali buti kad paprasciausiai kazkur prasove, nepasiseke ir i kita puse nuvare, o paskui sugryzt, reikia labai daug pastangu ir laiko…. 🙂

  11. Katonas parašė:

    Su buldozeriu taip ir buvo, tiek metų ir kompanijos laiko resursų iššvaistyta, baisu net pagalvoti. Gal ant popieriaus idėja atrodė labai puikiai, bet nepavyko realizuoti.

  12. SoTOP parašė:

    Jus lyginat nepalyginamus dalykus. AMD niekada neturejo net panasiai tiek $ kiek Intel, tai cia reiktu labiau stebetis kaip gerai jie dirbo tiek metu. O apie buldozeri, tai jau esu sakes, bet AMD klaida buvo ta, jog jie tikejosi greitesnio softwere perejimo prie multi procesoriu panaudojimo. Is kitos puses ziurint, bet kuriuo atveju AMD neturejo jokiu galimybiu pasivyti intelio IPC, tai pabande bent branduoliais kazka laimet.

  13. Katonas parašė:

    Atsimenu kai tik išėjo tas prakeiktas buldozeris, tiek buvo sukelta susidomėjimo, o gavosi, kad vos lenkė Phenom X6(kai kur ir nelenkdavo), o IPC buvo net blogesnis. Dar puikiai pamenu, kad buldozerio išsidėstymą leido kurti kompui ar kaip čia išsireikšti, tad panaudotas daug didesnis plotas nei galėjo būti viską darant rankiniu būdu ir iš to sekė visokios problemos.

    Tikėkimės, kad Zen bus vykęs produktas, nes mums daugiau nieko ir nelieka.

  14. GK parašė:

    tai kad EA turi daugiau zmoniu ir pinigu tai nereiskia kad jie sukurs gera zaidima,CDRP nera dideli ir neturi kalno pinigu tai nereiskia kad negalejo sukurti gero produkto.jeigu kazkas turi talentingesnius zmones visuose postuose,tai nereikia sakyt kad viska pinigai tik gali ir jie daro viska.nusigrybavo AMD juodai ir cia pinigai nera kuo deti,nuo vadovu iki darbuotoju toks grybu karas buvo daugeli metu kad dabar yra situacija kokia yra.reikia tai kompanijai rimtu permainu,tada ir apie kazkoki progresa bus galima kalbet,o tai dabar panasiau kad visi sedi siltai ir judintis net nenori.

  15. SoTOP parašė:

    GK, EA tikslas ne gerus zaidimus kurti, o uzdirbti pinigus, todel sitas palyginimas netinka cia. Kad AMD galejo geriau pasirodyti tai cia niekas nesigincija, bet kad Intel visada turejo daugau $ negu AMD tai irgi faktas.

  16. Katonas parašė:

    Nesu didelis ekspertas kaip reikia kurti naujus lustus, bet manau pinigai tikrai turi reikšmę ir gan didelę. Žaidimus lyginti su HW čia biški kitos sritys, gerą žaidimą vien geros fantazijos dėka gali sukurti, o kurti naujas procesorių architektūras tai ne istorijas rašyti kaip kas kokius drakonus pjauna.

  17. Maariux parašė:

    Mindaugai, Steve Jobs’as su 0 sukūrė patys matom ką. Taip, pinigai daug reiškia ir labai daug, bet kai gera galva ant pčių kuri "verda" svarbiose srityse, daugiau nieko nereikia.
    Tiesiog AMD nepasiseskė su vadovybe, priėmė ne tuos sprendimus ir pan. Dažnai taip būna, kai valdyboje sėdi daug svorio turinti persona, o labai svarbioje sirtyje nieko nenusimano, priima sprendimus nežinia kuo remdamasis.
    Pagal Moore dėsnį, kas 2 metai, padvigubėja tranzistorių skaičius, tuo pačiu ir progresuoja cpu sparta. Taip ir buvo iki Phenom ir i7 laikų…ir viskas sustojo… 8 metams.
    Idomios skaidrės:
    http://www.slideshare.net/nithilgeorge/2010-1002-intro-to-microprocessors1

  18. Katonas parašė:

    Apple gal nereiktų kišti, mano nuomone visgi kitokios sritys ir nelabai tinkamas palyginimas. Aš neprieštarauju, kad idėjas ne pinigai generuoja, bet jų vis tiek reikia. Manau niekas nesiginčija, kad ir AMD vadovybė grybavo labai stipriai ir dar dabar pašneka nesąmonių ir priima keistokų sprendimų, bet jei yra įsprausti į kampą.

    Bet manau sunku būtų nesutikti, kad kuriant procesorius ar vaizdo procesorius pinigai visgi yra reikalingi ir yra viena pagrindinių sudedamųjų dalių.

  19. Maariux parašė:

    Bus galva, bus ir pinigai. Pinigai su nupuvisia galva yra niekas.

  20. Katonas parašė:

    Na, aš nesu tokios tiesmukos nuomonės, tokių asmenybių kurie iš šūdo gali auksą gaminti vienetai, labiau realistas aš. Bet, kad durniui gali duoti ir milijoną jis vis tiek iššvaistys nežinia kam ir gale vis tiek nieko neturės.

  21. GK parašė:

    katonas,matomai,nelabai supranta kad visos sritys alei vienos susijusios kai kalba pasisuka apie zmones.ar messi butu geras krepsininkas? ne. ar jordan buvo geras beisbolininkas? ne.
    ar amd technikos darbuotojas galetu sukurti zaidima? ne.
    vietoje ir laiku esantys talentingi zmones tose srityse daro pazanga,o ne besmegeniai su kapsu pinigu kaip katonas bando cia mums isaiskinti.ar nVidia susikure ir is kart turejo 100M doleriu? ne.viskas prasideda nuo zmoniu,ju ideju ir ju igyvendinimo.protingos ir rimtos firmos pirmiausia investavo i zmones.

  22. Katonas parašė:

    Nieko aš nebandau įteigti, tai gal Jūs kai kurie matot tai ką patys įsivaizduojat ką aš sakau. Be pinigų dabartinių lustų nesukursi, na bent aš nesuvokiu kaip tai įmanoma neturint įrankių ir išteklių. Be to nemanau, kad vienas specialistas gali sukurti CPU, jis gali kažkokias gaires ir vizija turėti pats vienas jis visko padaryti negali, pasamdyti specialistus reikia pinigų ar jie gal už dyką dirba? Aš nesuprantu ko jums užkliūna pasakymas, kad sukurti produktui reikalingi pinigai. Čia ne koks verslo planas orinis sugalvojai ir ieškai investuotojų, čia reikia realų daiktą padaryti su super sudėtingais įrankiais.

    Be to visokie nevykę palyginimai, tai ar kas žino kas būtų buvę jei jie nuo mažens kitą sportą propaguotų kokie būtų rezultatai? aišku nežinai(niekas nežino), nes tai tik spekuliacijos.

    Ką jau seniau visi manau sutaria, AMD buvo labai prastas kursas dėl vadų, dėl to viskas nuvažiavo žemyn. Su tais investavimais į darbuotojus viskas nėra taip paprasta, čia gi nėra juoda ar balta būna žmonės ir suklysta, ateities niekas nežino.

    Be to nesuprantu kame tas šaršalas. Aš sakau, kad geram CPU ar GPU sukurti reikia gerų specialistų, bet kuo finansai ribotesni tuo tai sunkiau padaryti. Kame čia problema?

  23. Atavar parašė:

    Problema tame, kad naivus jauni zmones nezino istorijos, bei tiki pasakomis, kai idejos nuo 0 pakeicia pasauli, o pinigai tera kazkokia nereiksminga aplinkybe, tame kelyje 🙂
    Tas pats Applas butu uzsilenkes, jei ne Microsofto pinigai, nes Jobsas prie iskeldamas obuoli i padanges, ne karta buvo feilines.
    Nauju mikroprocesoriu kurimas, sulig kiekviena kara yra vis brangesnis ir brangesnis. Net Intel jau nebepaveza tos financines nastos netgi eidama evoliuciniu, o ne revoliuciniu keliu, ka jau kalbet apie AMD, kai reikalinga revoliucine architekturos kaita.
    O siaip didziausia AMD beda visada buvo ir yra ivaizdzio, pardavimu ir marketingo grupes. Nes net ir tais periodais kai Intel ar nVidia failindavo, o AMD isties turedavo pranasesni produkta jie to neisnaudodavo. Zinotumet kaip Intelis dirba su klientais, net ir dabar, kai rodos nera jokios konkurencijos is AMD. Partneriu sistemos, prezentacijos, dovanos, demo produktai dar ilgokai iki jie isleidziami i rinkas… Nelegalus antikonkurenciniai zaidimai (nu gavo bauda po 10m, nu ir ka? per tiek metu pasieme rinka)
    Uztai niekas jau seniai i AMD neziuri, nes visu galvose tik vienas brandas – Intel. Ir Zen nepades, kaip savo laiku nepadejo nei Athlon, nei PhenomII.
    Su nVidia vs AMD analogiska situacija.

  24. Atavar parašė:

    Dadekim, kad PK ir seip x86 segmentas mazeja jau n-metu ir toliau mazes – man tik keista, kaip AMD is vis dar ant vandens, bei nebankrutavo arba nebuvo parduota kazkam arba nebuvo suvalgyta ant patentu ir technologiju. Nes realiai su ju rinkos dalimi, pacios rinkos dydziu ir tendencijomis – situacija sikna 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.