Analitikai: „Intel“ vaizdo plokščių projektas turi būti parduotas arba palaidotas

„Jon Peddie Research“ yra pagrindinis įžvalgų apie IT industrijos tendencijas šaltinis. Kompanija paskelbė išvadas, kad, atsižvelgiant į finansinius duomenis, „Intel“ turėtų atsisakyti idėjos konkuruoti su „NVidia GeForce“ ir „AMD Radeon“ produktais ir orientuotis į sritis, kurios sėkmingai neša pelną.

Analitikai tai grindžia tuo, kad „Intel“ sėkmingai sumažino savo veiklos išlaidas atsisakydami kitų nepelningų verslų, tokių kaip atminties ar dronų padaliniai. Ekspertai rekomenduoja rasti pirkėja, esamam grafinių procesorių verslo pirkimui, arba tiesiog viską nutraukti ir užkalti duris.

Ekspertai teigia, kad vien nuo 2021 pradžios vaizdo plokščių padalinys iš „Intel“ pareikalavo 2,1 milijardo dolerių, o apčiuopiamos naudos nedavė. Manoma, kad nuo veiklos pradžios kompanija projekte prarado 3,5 milijardo dolerių, abejojama, kad jie kada nors atsipirks.

8 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Prieš kažiek metų sužinojus, kad Intel kurs GPU, net mintis nekilo, kad jiems gali nepavykti. Atrodė tik laiko klausimas kada bus lygiavertis konkurentas žaliems ir raudoniems.

  2. Crunk parašė:

    čia analitikai tai nvidia ir amd kurie nenenori konkurentų.

  3. foozz parašė:

    Na analitikai turi logika:
    1) GPU kūrimas kaip ir cpu yra ilgas procesas, ir tam kad atsipirktu ilguoju laikotarpiu nemažai resursų reikalaujantis dalykas.
    2) truputį neapmastyta rinkos sitacija, vien zaidimam skirtos gpu neturi tokios paklausos kaip kad pries 10metį nes viskas keliasi į mobile gaming.
    3) nepataikyta su išleidimu – krizinė tiek geopolitinė tiek ekonomine globali sitacija.
    4) gal papraščiau butų buvę nusipirkt kažka kaip kad AMD nusipirko ATI (čia intel žiauriai prašovė), pvz VIA Graphics ir išnaudoti ten turimus patentus patirtį ir kažka bendrom jegom sukurt. Spėju rezultatas butų buves geresnis …

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.