Analitikų nuomonė: Facebook turėtų įsigyti webOS

Jeffries analitikas Peter Misek pranešė, kad Facebook turėtų įsigyti šiuo metu HP priklausančių webOS platformą. Misek įsitikęs, kad veikiausiai joks kitas pirkėjas nepateiks siūlymo pirkti šią operacinę sistemą, o Facebook soc. tinklas pats žengęs tokį žingsnį medijos ir komunikacijos link užsitikrintų dar geresnes savo pozicijas.

Misek pažymi, jog dauguma potencialių webOS pirkėjų, tokių kaip Sony Ericsson, ZTE ar Huawei verčiau naudos Android ar Windows operacines sistemas, nei užsiims nuosavos OS plėtojimu. Kiti, kaip kad Samsung, Baidu ir Amazon ja investuoja į savų platformų kūrimą, o, tuo tarpu, Nokia yra įsipareigojusi Microsoft, o HTC jau spėjo išrreikšti norą pirkti operacinę sistemą, tačiau to daryti nesiskubina.

Facebook, kita vertus, jau pasistūmėjo į priekį, anot skalndančių gandų, dėl muzikos paslaugos ir ryšių su savo Messenger programa. Be to soc. tinklas turi pajėgią kūrėjų bendruomenę ir domisi nuosava mobilia OS arba bent jau galimybę vieną jų stipriai įtakoti. Anskčiau sklandė gandai apie Facebook telefonai, tačiau pasirodė tik telefonai su Facebook integracija, pavyzdžiui HTC ChaCha.

1 Komentaras

  1. registracijoz parašė:

    visas sitas fb reikalas skamba kaip htc telefono pavadinimas chacha 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.