Android ir iOS stiprina savo pozicijas

Operacinių sistemų Android ir iOS pozicijos rinkoje vis stiprėja ir, jei tikėsime paskutiniais pranešimais, 2012 primąjį ketvirtį 82 procetai parduotų išmaniųjų telefonų turėjo vieną iš šių operacinių sistemų, praneša naujienų portalas fudzilla.com.

Operacinę sistemą Android buvo įrašytą į 89 milijonus vienetų parduotų išmaniųjų telefonų, kas sudaro 59 procentus rinkos, tuo tarpu Apple pardavė apie 35.1 milijonus telefonų su iOS operacine sistema (23 procentai rinkos). Tuo tarpu kompanijos RIM kūrinys Blackberry ir Symbian patiria vis didesnį nuosmukį. Per ketvirtį buvo parduota tik apie 10 milijonų telefonų su Symbian operacine sistema, o RIM pardavė tik apie 9.7 milijonų išmaniųjų telefonų (pardavimai krito 29.7 procentais).

Kalbant apie Windows Phone ir Windows Mobile, didelių pasikeitimų nematyti. Per pirmąjį ketvirtį buvo parduota tik apie 3.3 milijono mobiliųjų telefonų su šia operacine sistema. Viena iš priežasčių, kodėl pardavimai nedidėja – per ilgas Nokia darbas prie šios operacinės sistemos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.