„Android“ programėlių parsisiuntimai žada aplenkti „iOS“

„Telecoms“ analitiko Ovum teigimu, 18 mlrd. taikomųjų programų bus parsisiųsta šiais metais, kurių 6 milijardai bus skirtos „Apple“ OS.

Tai visai neblogai, tačiau kartu reiškia, jog nepaisant didžiulės programėlių bibliotekos, išmaniųjų telefonų vartotojai apleidžia „iTunes“ parduotuvę. Ovum tikina, kad „Android“ išmaniųjų telefonų savininkai šiemet parsisiųs daugiau programų nei „Apple iPhone“ turėtojai, mat „Google“ OS naudojančių prietaisų pardavimai gerėja.

Taikomųjų programų parsisiuntimo skaičius išaugs nuo 7.4 milijardo 2010-aisiais iki 18 mlrd. šiemet. Tai reiškia, kad „Android“ pirmą kartą gali aplenkti „iPhone“ telefonus parsisiųstų programų skaičiumi, su 8.1 mlrd. teksiančio „Android“ ir 6 mlrd. „Apple“ OS.

Antrajame metų ketvirtyje, „Android“ sudarė 46 proc. parduotų išmaniųjų telefonų, tuo tarpu „Apple“ buvo antroji – su 20 proc. Ovum mano, kad „Android“ sustiprins savo pozicijas ir iki 2016 metų turės bene dvigubai didesnį programų parsisiuntimų skaičių nei „iPhone“ – 21.8 mlrd. palyginti su 11.6 mlrd.

5 Komentarai

  1. tomaxsas parašė:

    tai kiek yra android device\’ų ir kiek apple, čia nėra net ką trirt ir taip visiems aišku, beto iOS ne apple os

  2. cepukas parašė:

    ta prasme tomaxas IOS ne apple os,kaip suprast?

  3. tomaxsas parašė:

    na pavadinimas tai yra iOS, ne Apple OS, lygiai kaip rašot Android, o ne Google OS

  4. cepukas parašė:

    viskas aisku,suprasta 🙂

  5. LaurynasCe parašė:

    Pastabą supratau, nors čia Apple OS naudojau ne kaip atitikmenį iOS, o kaip trumpinį – Apple kompanijos operacinė sistema.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.