Ant sukčių kabliuko užkibo ir Xbox Live naudotojai

Niekas nesiginčija, jog Microsoft žaidimų tinklas Xbox Live yra vienas iš saugiausių, tačiau interneto sukčiai sugalvoja įvairių būdų, kaip apgauti vartotojus. Šį kartą pranešama, jog nukentėjo būtent minėto žaidimų tinklo naudotojai.

Tiesa, kompanija Microsoft čia niekuo dėta. Sukčiai pasinaudoju gana paprastu metodu – Xbox Live naudotojams išsiuntė elektroninius laiškus, kuriuose neva siūlomi nemokami Microsoft taškai, už kuriuos galima įsigyti žaidimų. Patiklūs vartotojai, žinoma, ant tokio jauko ir „užkibo“.

Sukčiai prašė nurodyti asmeninius duomenis, tokius kaip namų adresą, kreditinės kortelės duomenis ir panašiai. Pastebima, kad iš pradžių iš vartotojų sąskaitų buvo pervedamos labai mažos sumos, o tai pastebėdavo ne visi. Kiek vėliau jos vis didėjo.

Microsoft teigė žinanti apie situaciją, bet negalėjo pasakyti, kiek žaidėjų buvo apgauta. Kompanija tik ir vėl patarė patikliems žaidėjams niekuomet nenurodyti savo kreditinių kortelių duomenų, nebent įsitikinus, jog tinklapis, kuriame esama, yra autentiškas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.