Antrajame ketvirtyje nVidia prarado 141 milijoną JAV dolerių

Kompanijai nVidia antrasis fiskalinių metų ketvirtis nebuvo labai geras. Kompanija ne tik surinko mažiau pajamų, nei tikėjosi, tačiau ir pranešė apie nemažą nuostolį, kuris siekė 141 milijoną JAV dolerių, kai pirmajame kompanija uždirbo 137 milijonus.

nVidia tokius menkus rezultatus, įskaitant 141 milijono JAV dolerių nuostolį ir vos 811 milijonų JAV dolerių pajamas, pasiekė dėl ekonominio nuosmukio Europoje ir Kinijoje bei vis labiau populiarėjančių integruotų grafinių posistemių. Kompanija tvirtina, kad ekonominis nuosmukis taip pat lėmė mažesnį ir labiau nukainotą inventorių nei įprastai.

Tiesa, ne viskas yra taip blogai. Kompanija tikisi, kad bendrasis pelnas trečiajame fiskalinių metų ketvirtyje padidės į teigiamą pusę net iki 50 procentų, o bendrosios pajamos augs apie 3-5 procentais. Žinoma, kompanija nepaminėjo ir kito faktoriaus, kuris mažina kompanijos pardavimus – puiki AMD Radeon HD 5000 serija

4 Komentarai

  1. webasss parašė:

    Oho, neblogi skaiciai, bet nemanau kad tokia kompanija zlugs

  2. Maariux parašė:

    Manau, jie net apie zlugima ir negalvoja. Tiesiog buna versle nuosmiukiu, be ju nebuna ir pakilimu. Ati savo laiku irgi kuri laika sedejo gilioje duobeje.

  3. developeris parašė:

    webasss, tau ir man tie 114 mln atrodo didziule suma , bet tokiai kompanijai , kaip nvidia , tai tikrai nera kazkokia tragedija 😀

  4. pushaz parašė:

    is dalies gerai – smugis i sikna privers atsibust,nors su GTX460 labai gera darba padare,tik velokai.Plius,vienas ketvirtis su nuostoliu nelabai vertas demesio – net Intel ju yra turejusi,ir geresnem ekonominem salygom,o cia kai viskas tiek susidejo,tai nieko nuostabaus.
    Kaip sakoma nera to blogo kas neiseitu i gera,del tokiu \"nuostoliu\" Nv tikrai neverks

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.