Antrame ketvirtyje „Apple“ teko 62 % visų parduotų telefonų pelno

Pateikiami duomenys gali kai kuriuose šokiruoti. „Counterpoint Research“ pateikia statistiką kaip pasiskirsto pelnas telefonų rinkoje, taip tai pelnas ne pajamos.

Antrame šių metų ketvirtyje „Apple“ teko net 62 % viso pelno iš globaliai parduodamų telefonų. Tai būtų apie 6 mlrd. JAV dolerių, o pajamos siekė apie 30 mlrd. JAV dolerių. Palyginimui, didžiausias „Apple“ konkurentui „Samsung“ teko tik 17 % pelno telefonų rinkoje. Šis skaičius nuolat mažėja. Kaip matome „Huawei“ didina savo pelno dalį, kaip ir OPPO, „Vivo“ ir „Xiaomi“.

Kita skaidrė parodo kam geriausiai sekasi tam tikruose kainų segmentuose. Kadangi „Apple“ siūlo tik labai brangius telefonus aukštose kategorijose jie ir karaliauja. Daugiau nei 800 USD kainuojančių telefonų segmente „Apple“ tenka net 88 % rinkos. 600-800 USD kainų zonoje „Apple“ savo konkurentą „Samsung“ lenkia tik 3 % (44 % prieš 41 %). 400-600 USD segmente „Apple“ irgi atrodo stipriai su 22 %, lygiai tiek pat turi ir OPPO, trečioje vietoje „Samsung“ su 16 %, ketvirti „Huawei“ su 14 %, penkti „Xiaomi“ su 6 % ir šešti „OnePlus“ su 5 %.


15 Komentarai

  1. xFiniti64 parašė:

    IFellYou !!!!!!!! Uzsisakiau as nauja iphona ! Ikalbejaij mane ! TU pasiekei savo !

    • Strelok parašė:

      Tiksliau kapitalizmas pasieke savo. Issiule preke kurios savikaina +- 100usd uz kiek 1000 usd kazkur?
      Geriau Apple akcijas paimk ir pasinaudok tais, kurie perka uz tiek 😛

      • xFiniti64 parašė:

        Man reikia aparato, o ne popieriu, ar tusciu specifikaciju.

        • Strelok parašė:

          Nu tai labai gerai. Visi gaunam ko norim 🙂

          • xFiniti64 parašė:

            Tavo logika tai superine, ja vadovaujantis tai zaidimai ant konsoles turi kainuoti kokius 2 eurus, kadangi disko savikaina yra 2eurai, o zaidimas ant stymo kainuoti 0 euru, nes isvis savikainos nera. Bet dzin, kad simtai zmoniu dirba tukstancius valandu. Tai tokiam protinkauliui gerai butu, kad kai nueitum iki bankomato ikistum kortele banko, sakytu te tau 50 euro centu, nes tavo banko korteles savikaina 50 centu !!!!!!! Gal tada suprastum, kaip veikia pasaulis.

            • Strelok parašė:

              Kada as sakiau, kad preke turi buti parduodama uz savikaina? Nei vienos imones nebutu, nes nebutu tikslo dirbti ir nieko neuzdirbti.
              O zaidimai, tai isvis kita kalba, nes tas 60 usd price point jau seniai neaktuolus ir turetu buti apie 70+ usd isskaiciavus infliacija. Uz tai tiek visokio flufo prideda ir tai dauguma kompaniju tik pinigus atgauna investuotus i kurima.

            • newdiamond parašė:

              Jus gal ekonomikos guru nediskutuokite apie tai ko nesuprantate..uz teks apie technines naujienas diskutuoti…bet ekonomikos teoriju nereikia perrasineti…aciu

        • newdiamond parašė:

          nusipirkau popieriu ir tuscias specifikacijas…
          https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xa2-8986.php

          Kaip popieriui ir be specifikaciju neblogai veikia 🙂

          Bet aisku matyt mano standartai akmens amziaus zmogaus 🙂

          • Strelok parašė:

            Nu ne xiaomi ir ne apple. Negalesi nei girtis, koki gera pigu telefona paemei ir visi kiti kas permoka idiotai, nei, kad Apple gali sau leisti tureti. Nesuprantu as taves zmogau…

            • newdiamond parašė:

              taigi ir sakau esu ubagas, negaliu ipirkti Apple, todel pavydziu tiems kas gali ir rasineju visiems kad nepirkite Apple, nes Apple blogis 😀
              Siaip atsakymas su sarkazmu buvo i comment „Man reikia aparato, o ne popieriu, ar tusciu specifikaciju.“
              Bet kadangi tu atsakei, nu ka gavosi tuscia diskusija 😀
              girtis ? jeigu nusiperki telefona reikia girtis ? Na nebent zmogui 16 metu, tada galima suprasti…man jau seniai nebe tiek…
              Siais laikais jeigu telefonas tik uz koki 300 eur, tai jis ka nepanaudojamas ? 😀 be specifikaciju ? 😀
              Permoka, jeigu zmones permoka ir dar jauciasi kruti, tai ka cia gali pasakyti…nevadinau ir nevadinsiu nieko idiotais….cia tu pats pavadinai.
              Apple 1000 eur norma (tobulas daiktas). Nvidia nauja plokste 1200 EUR – SH, beprasmis, nepanaudojamas daiktas…dabar toks trendingas eina…
              Juokas ima…o gal net verkti reiketu nuo tokio masinio trendingo….

              • Strelok parašė:

                Matau ir mano sarkazmo nepagavai 😛
                O del preordo man irgi juokas kelia. Sakyciau, jeigu zmogui butu kokia praktiska ar finansine nauda is to, kaip kad pigiau, anksciau ir t.t. gali produkta gauti, bet dabar tiesiog masine psichoze padaroma. Nu yra pasakymas, kad A fool and his money are soon parted. Tai manau gerai ji tinka. O seip daugiausai vilties i AMD kaip kompanija dedu. Reikia ziureti kaip jiems seksis 7nm paleisti GPU. Nes jau inteli uzpjove, liko nvidia eile.

    • marumbas parašė:

      Cia dziaugiesi ar gailiesi?

  2. Ambient parašė:

    neveltui sako, jog reikia trecio pasaulinio karo… faktas kad prisiveise per daug tokiu beprociu https://www.youtube.com/watch?v=5JVn4gyt0WE

    • Strelok parašė:

      Nu tikiuosi, kad fake ir gay sitas. Bet seip, tai patys vyrai kalti, kad su tokiom salavom susideda. Bet ar as tik pastebejau, bet kiek teko su kitos lyties astovem bendrauti, tai pas dauguma iphon’ai (daznai apskaldyti dar). Priejau prie isvados, kad moteris labiau veikiamos visuomenes spaudimo negu vyrai yra, del tokiu dalyku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.