Antrame ketvirtyje „nVidia“ padidino savo rinkos dalį

Jon Peddie Research“ nuolatos skelbia įvairią statistiką, o dabar galime žvilgtelėti kaip keitėsi diskrečių vaizdo plokščių rinka.

Nieko turbūt nenustebins, kad diskrečių vaizdo plokščių pardavimai antrame ketvirtyje sumažėjo 28 % lyginant su ketvirčiu prieš tai ir 5.7 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Mažėjant pardavimas kiek geriau sekėsi „nVidia“, nes jie iš AMD per ketvirtį atkovojo 4 % rinkos. Dabar rinka padalinta taip: 69.1 % priklauso „nVidia“, o likę 30.9 % tenka AMD.

Antrame ketvirtyje mažėjo ne tik vaizdo plokščių, bet ir kompiuterių pardavimai. Diagramoje išskirti jau surinkti kompiuteriai (AIB) ir paprasti kompiuteriai. Kaip matome, surinktus kompiuterius siūlančių kompanių pardavimai antrame ketvirtyje lyginant su pirmu susitraukė net 28 %. Tuo tarpu paprastų kompiuterių pardavimai mažėjo tik 3.4 %.

4 Komentarai

  1. Laimius parašė:

    Keista kad AMD nedaro jokios rimtenes kokurencijos nesiojamu kompiuteriu segmente. APU brangus, o jei nori bent kiek padoresnies dedikuotos vaizdo kortos tai tik mx ir gtx nvidia. Realiai tai tik 1050ti belieka.

    • Daimonass parašė:

      Na dėl nešiojamų GPU tai nVidia iš pradžių kai tik rinka atsirado, prikišo daug pagalių į AMD ratus.. Papirko gamintojus ir t.t.. Įdomu ar bent jau baudas sumokėjo 😀

    • neblogai parašė:

      Raven Ridge APU pardavimai gerai auga, nors AMD vis tiek yra visiški kvailiai neišleisdami nešiojamiems kompiuteriams to paties APU, tik su 35-65W TDP, daugiau galios skiriant atminties bei iGPU dažniui. Galėtų nukonkuruoti MX150 be jokios naujos geležies, vien su į nešiojamą kompiuterį įdėtu pajėgesniu aušinimu.
      Bet kalbant apie šitas kreives, ir vaizdo plokščių rinkos dalį- tai čia tiesiog dėl kritusių pardavimų kripto kasėjams. Juk buvo prieš kelis mėnesius čia naujiena apie keliskart didesnes Powercolor pajamas per kriptovaliutų bumą, o Sapphire pavasarį taip pat komentavo, kad daugiau nei pusę parduoda ne žaidėjams. Tai kadangi pardavimai į ten susitraukė- natūralu kad AMD liko tik žaidimų rinka, kurioje AMD dalis yra daug mažesnė.

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Ne APU brangus, o nesiojami kompai su APU brangus. Reiketu klausti, kodel gamintojai neleidzia daugiau biudzetiniu modeliu su APU. Nors, tarkim, su 2500U yra pora variantu uz ~600EUR.

    O 35W versijos turbut paprasciausiai nespejo isleisti. H serija turetu pasirodyt gan greitai, gal net siemet.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.