Apie AMD Radeon HD 5830 iš kompanijos skaidrių

Antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje AMD pateikdamas savo skaidres žurnalistams tikisi, kad šie laikysis susitarimo ir jų nepaviešins. Taip ir yra, bet naudojama kitokia schema – kažkas, kas jas turi, perduoda nevisai gražiai besielgiantiems portalams.

Bet kokiu atveju, naujasis aukštos klasės AMD produktas pasirodys jau vasario 25 dieną, kaip ir buvo tikėtasi. AMD Radeon HD 5830 naudos tą patį, kaip ir visoje serijoje, AMD Cypress lustą, turės 1120 „stream“ procesorių ir 256 bitų pločio GDDR5 atminties pralaidą. Kalbant apie kitas specifikacijas, branduolys dirbs 800MHz, atmintis – 1GHz dažniu. Produktas pasiūlys bendrą 128 GB/s atminties pralaidą ir įdomu tai, jog tai tiek pat, kiek siūlo Radeon HD 5850.

Ne paslaptis, kad AMD Radeon HD 5830 taikosi į 200-250 JAV dolerių segmentą, kur vis dar yra laisvos erdvės DirectX 11 API palaikančiam gaminiui, kuris įsiterptų tarp Radeon HD 5770 ir HD 5850 produktų. Maksimali gaminio imama energija bus kiek didesnė, nei HD 5850, bet tai veikiausiai būtų galima paaiškinti kainos prasme – kompanija nenaudoja aukščiausios klasės komponentų PWM energijos schemai.

Įprastiniai produkto modeliai, kaip ir kitų HD 5800 serijos produktų, bus su 1GB darbine atmintimi bei palaikys ATI Eyefinity technologiją. Dėl tokio pat naudojamo valdiklio kaip ir HD 5870 posistemyje, HD 5830 gebės palaikyti iki šešių fizinių vaizduoklių vienu metu. Artimiausiu metu taip pat turėtų pasirodyti neįprastinės šio posistemio versijos su PCS+, VaporX ir IceQ+ vardais.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.