„Apple“ „App Store“ gauna dvigubai daugiau pajamų nei „Google Play“

„Apple“ valdomas „App Store“ toliau dominuoja prieš „Google Play“ parduotuvę. Tai nelabai stebina, nes „Android“ naudotojai visada mažiau išleidžia programėlėms, be to, jie turi ir alternatyvų, tokių kaip „Amazon Appstore“. Dar nereiktų pamiršti, kad Kinijoje „Google Play“ nėra naudojama, o „App Store“ yra.

Bendras programėlių sugeneruotos pajamos kiekvienoje parduotuvėje per pirmus šių metų šešis mėnesius atrodo įspūdingai. „App Store“ gavo 22.6 mlrd. JAV dolerių pajamų, tai yra 26.8 % didesnė suma nei prieš metus tuo pačiu laikotarpiu. „Google Play“ pajamos augo kiek daugiau – 29.7 %, bet bendra pajamų suma yra beveik perpus mažesnė – 11.8 mlrd. JAV dolerių. Bendras rinkos augimas buvo 27.8 %.

Žvelgiant vien į žaidimų sugeneruotas pajamas ima svaigti galva. „App Store“ buvo nupirkta žaidimų už 16.3 mlrd. JAV dolerių, „Google Play“ pardavimai siekė 10.3 mlrd. JAV dolerių per pusę metų. Bendras šio segmento augimas buvo 19.1 %.

Nors „Google Play“ ir sugeneruoja beveik dvigubai mažiau pajamų už „App Store“, bet bendri programėlių parsisiuntimai yra daugiau nei dvigubai didesni. Tai sako tik viena: „Android“ naudotojai labiau mėgsta nemokamas programėles.

32 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Nieko nuostabaus. Android yra gi ubagų telefonai 😀 Mažai kas perka appStore turėdamas Android.

    P.S Turiu draugą, kuris dirba mobilių žaidimų studijoje. Tai android pelno beveik neneša. Daugiausiai iOS ir nepatikėsite, bet Windows phone store yra pelningesnis nei android 😀 Aišku čia nuo game priklauso..

  2. IFeelYou parašė:

    Aš tiesiog čia atėjau paskaityt komentarų.

  3. IFeelYou parašė:

    Klausykit kolegos, straipsnis jau prieš gerą valandą paskelbtas, o dar nėra newdiamond komentaro :/ Gal jam kažkas atsitiko? Gal kas jį pažįsta ir gali pranešti jo artimiesiems apie nelaimę? Ar bent darbe jis pasirodė šiandien? 🙂

  4. Denero_neonas parašė:

    robotai gauna dykai uz ta paty ka aplegrauziai moka babkes

    • IFeelYou parašė:

      Pasakų tik nesek. Turėjau Apple kokius 7 metus, nesu pirkęs nei vienos programos. Net accounte nėra kortelė priregistruota. Visų programų yra nemokamos alternatyvos.
      Androidininkai gauna nebent šūsnį spamo ir reklamų. Dabar turiu Note 8 tai laukiu kada iškišt galėsiu. Kas antroje programoje reklama per pusę ekrano.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Android’o kokybiski ir nemokami appsai buna nebent tada, jeigu tai yra koks nors atviro kodo projektas ar jo port’as Android’ui. Siuo atveju zmones daro softa is idejos.

      Kitais atvejais tai buna Android introductory online kursus praejusiu trylikameciu sudini appsai su reklamom ir kokiais 5 neisdebugintais null pointer reference’ais, jei kazka suspaudai ne tokia eiles tvarka.

      Normali softo kontora nedarys nemokamo appso komercinei platformai. Arba jis bus koks nors gimmick’as kazkokiam kitam produktui, arba jis bus reklaminimo priemone, arba jis bus user’io duomenu rinkimui ir analitikai, arba jis bus mokamas.

      • IFeelYou parašė:

        Geriau nelabai ir pasakysi.
        O su tais appsais tai man kartais juokinga, žmonės kompiuterinius žaidimus čia pirkinėja po 50 eur ir pażaidę pamiršta, bet appso už 0.99 ct jau nebeįperka 🙂

      • Minde parašė:

        man googleAppse uzknisa, kad yra 500 alternatyviu programeliu ir didzioji dalis ju meslina ir kol atsirinki, kur kas nors geresnio, tai prazilti gali. Kartais galvoju, duokite susimoketi 10euru ar daugiau uz kokia programele, kad butu gerai isbaigta, tai ne, mokama alternatyva 2 ar 3 eurai ir pilna bugu, o nemokamos tai isvis….

        Siukslynas su mazom isimtim.

  5. Strelok parašė:

    Idomu kiek is viso zmoniu kazka yra pirke is Google store. As tai tik keleta kartu esu per visa naudojimasi, nes patingejau paieskoti internete :/

    • boom parašė:

      Esu kelias pirkęs. Kažkuriuo metu kai buvo tel upgrade ir rinkaus tarp obuolio ir robotuko tai būtent tas apsas dėjo galutinį tašką, nes ant obuolio jokio tinkamo analogo nebuvo.

  6. neanglas parašė:

    abu unix, tik linuxe yra zaidimu nemokamai arba pigiau – STEAM

  7. marumbas parašė:

    Negirdejote, kada prakastas obuolys „isleis“ savo tualetini popieriu? Mielai panaudociau pagal paskirti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.