„Apple“ atsiprašo dėl lėtinamų telefonų, siūlo pigiau pasikeisti bateriją

Šį mėnesį pasklido žinia, kad „Apple“ sulėtina tuos telefonus, kurių baterija nebeturi pakankamai galios. Visa tai daroma dėl to, kad telefonu būtų galima naudotis panašų laiką, kaip kad jis buvo naujas, bet taupant energiją stipriai sulėtėja pats telefonas. Vėliau šią informaciją patvirtino pati „Apple“ kompanija.

Dėl tokių „Apple“ veiksmų kilo nemaža pasipiktinimo banga, dėl ko kompanija nusprendė atsiprašyti. Tuo pačiu „iPhone 6“ ar senesnių telefonų naudotojams siūloma labai gera kaina baterijos pakeitimui. Originaliai pakeisti bateriją kainuoja 79 JAV dolerius. „Apple“ nuo šios sumos nurėžia 50 JAV dolerių, tad keičiantiems bateriją reikės sumokėti tik 29 JAV dolerius. Šis pasiūlymas startuos sausio pabaigoje ir turėtų tęstis iki metų galo.

„Apple“ dar žada į operacinę sistemą integruoti daugiau diagnostikos įrankių, kurių pagalba galėtume matyti savo baterijos būklę ir ar dėl to mažėja telefono sparta.

29 Komentarai

  1. PauliusP parašė:

    Suklydo ir tai pripažino. Demonstruojama, kad tai kompanija su vertybėmis, gražu. Neaišku kaip būtų buvę jei nebūtų išaiškinta 🙂

    • Minde parašė:

      kodel suklydo?

      • PauliusP parašė:

        Nežinau kokia prasmė atsakyti jei tau klausimas kyla, bet pabandysiu 🙂 Suklydo, nes patyliukais pritaikė įrenginių lėtinimą, kad netrumpėtų darbo iš baterijos laikas. Jei būtų padarę skaidriai kaip kažkas jau minėjo – tada viskas sąžininga. Dabar gavosi kaip chaltūra, dėl kurios tenka atsiprašyti ir taisyti situaciją. Aš tai vertinu kaip klaidos pripažinimą. Jei nepripažįsti – kam tada atsiprašinėti.

    • Maariux parašė:

      Patikėjai, kad jie „suklydo“ ? 🙂
      Cook’as ne veltui gauna premijas už apyvartą = vartojimo skatinimas.
      Yra viešųjų ryšių kompanijos kurios gauna daugiaženkles sumas už informacijos pateikimą visuminei, kad nenukentėtų įmonės veidas.
      Tai yra tik maskuotė purvino darbo, kaip kad nVidia „netyčia“ nesusišnekėjo su savo marketingo padaliniu dėl 3,5 GB.
      Įdomumo dėlei pasižiūrėjau kiek LT kainuoja pakeisti i6 bateriją – 20-30 €. Tie 79 USD keistokai atrodo 🙂

  2. IFeelYou parašė:

    Kadangi vėl straipsnis apie Apple, tai taupydmas visų laiką pakomentuosiu už visus:
    newdiamond – Apple šūdas. Religiniai fanatikai ir avys visi perkantys Apple. Brandų vergai.
    YOman – mano laikais buvo geriau… oi buvo geri laikai kai jaunas buvau. Nebuvo visi tokie hedonistai ir daiktų vergai…
    kernel_panikuoja – Apple SOC vis tiek geresnis. Artimiausiu metu Apple integruos 12nm techprocesą ir Samsung galės slėptis. Blogai tik kad ant Linuxo neveikia.
    Mindaugas Klumbis – ko pykstatės vyrai?
    acceleration7817 – turiu g203 todel ir nesirenku, nesakau kad visiskai prasta pele bet kuo daugiau variantu tuo geriau. Buvau vakar Kilobaite – vel apkniso mane tie suknisti pardavejai. Fcking RGB plebs…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tuoj dar parašysiu, kad blogai perkami naujieji iPhone.

      O šiaip geras komentaras 😀

    • kernel_panikuoja parašė:

      😀 Tiksliai.

      Siaip as manau viskas cia normaliai, tik reikejo ideti galimybe isjungti sia funkcija tiems, kas preferina perf vietoje baterijos (jeigu to nebuvo – nesidomejau siaip…)

    • Daimonass parašė:

      Manęs nėra. Nu ir gerai xD

    • RedundancyMaster parašė:

      Kaip gerai visus apibudinai 😀 😀 😀 :D. Kaip gerai visus pazysti 😀

    • newdiamond parašė:

      nerasi komentaro 🙂 kuriame rasiau kad Apple sh.
      O kad Apple religija – taip.
      Padejau savo Xiaomi uz 140 pries pazystamos iphone 7, nu sakau kas pas tave geriau…mykt mykt…ir pasibaige…tai padariau isvada uz ja – etikete brandas nu kitaip sakant obuoliukas ant nugareles, kurio ir tai nesimato 😀 nes deklas uzstoja 😀
      O jeigu paprastai ir aiskiai, nusipirko zmogus nes reklama eda galva….tai ir perka…is to isplaukia – „avys“

      • IFeelYou parašė:

        Kur tu tą Apple reklamą vis matai? Man dar neteko matyt. Matau vien Samsung reklamas per TV, radiją, internete ir t.t.
        O pykt kad kažkas nusiperka brendą tai man juokinga. Dar nueik į Gucci parduotuvę ir aprėk moteris kad Gucci rankines perka, kai galima iš Urmo bazės ar Gariūnų turgaus nusipirkt 🙂 Nu nebūk kaimietis. Kas ką nori – tas tą perka. Tikrai ne tau spręst kas gerai, o kas blogai. Kiekvienas turi savo galvą. Nepatinka Apple – pirk ne Apple. Kokia problema? Toks jausmas kad tave kažkas verčia su ginklu pirkt iPhoną 🙂
        Tie Apple „heiteriai“ kaip kokie veganai. Būtinai pasisakys po kiekvienu straipsniu, būtinai apvarys kažką kas turi Apple, būtinai išsitrauks savo Androidą palyginimui. Nu niekam kas turi Apple neįdomi ta jūsų nuomonė. Aš nesakau kažkam kad jo Xiaomi blogesnis už mano iPhoną. Nu gal jam jis geresnis, ką aš žinau 🙂

        • svabas parašė:

          Apple lyginti su Gucci? čia kalbam apie lengvąją pramonę ar informacines technologijas?, tie Apple telefonai ką? rankų darbo? iš aukso, platinos ir krokodilo odos?

          • IFeelYou parašė:

            Kur tu ten Gucci matai auksą, platiną ar krokodilo odą? Aš tai nematau. Gucci yra mados namų vardas, kuris apart dizaino nėra nieko išskirtinis, ir tikrai pagal kokybę nesiskiria nuo geros rankinės. Brandas ir tiek. Taip kad palyginimas yra 1:1

        • PauliusP parašė:

          IFeelYou, o jei į temą, ką manai apie šį triuką? Rūpestis baterijomis ar vartojimo skatinimas?

          • IFeelYou parašė:

            Apie triuką manau labai neigiamai. Tikrai negražus poelgis, už kurį turėtų būti kompensuota žala. Beabejo tai vartojimo skatinimas.

          • IFeelYou parašė:

            Aišku kad atsiprašė gražus poelgis, kad sumažino baterijų kainą taip pat. Bet aš pirkdamas telefoną nenoriu kad jį sulėtintų, Nes perku tokią spartą kokią perku. Nes nežinodamas useris galvos kad jo telefonas sulėtėjo ir mąstys apie naujo pirkimą. Jeigu jau jie taip rūpintųsi baterijos gyvenimu – galėjo tiesiog pranešti kad telefonas bus lėtinamas siekiant išsaugoti bateriją, todėl rekomenduojame ją pasikeisti.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Pastaciau savo VW Passat 1.9TDI salia kaimyno MB E320CDI ir paklausiau – kas pas tave geriau? Tas nemokejo paaiskint. Ergo, mersus perka tik avys 😀

        • svabas parašė:

          VW Passat ir MB E320CDI turi didelį komforto skirtumą, o prie ko čia Apple?

          • kernel_panikuoja parašė:

            Nes abu atvejai yra neadekvatus palyginimas ir isvadu darymas. ~200eur savikainos telefonas objektyviai geresnis uz ~50eur savikainos telefona, nes naudojami geresni komponentai ir surinkimo kokybe (cia net neziurint softo). Jeigu kazkokiam konkreciam vartotojui kazkokiu atveju nera skirtumo ar nemoka paaiskint skirtumo is naudojimo puses tarp tokiu dvieju daiktu, tai dar nieko apibendrintai nesako ir tiek. Galu gale zmogus gali pirkti vien del moralines priezasties tureti kazka geriau ar kitokio.

            As pats turiu Xiaomi A1 ir galbut del kai kuriu Apple „subkulturos“ dalyku galeciau sutikti, taciau konkreciai sitas palyginimas buvo lempa 😉 As nematau kuo Apple vartotojai butu didesnes ar mazesnes „avys“, nei kitu produktu vartotojai ir tiek.

            • svabas parašė:

              sutinku, kad iš techninės pusės Aplle arkliukai yra surinkimo kokybė, ir estetika. Bet apskritai man tai tas Apple yra mados ir socialinis reiškinys. Žurnaluose žvaigdės ir elitas tik su Apple, tai kažkam norisi parodyt kad ir jis neesas runkelis, dar kitas perka nes tai populiariausias USA brandas.

              • IFeelYou parašė:

                Tai gerai kad tau atrodo kad tai mados ir socialinis reiškinys. Nepirk to reiškinio.
                GSMArena spartos testams taip neatrodo: https://www.gsmarena.com/apple_iphone_x-review-1681p5.php
                O ką ten perka žvaigždės man giliai vienodai. Mažiau žiūrėk ką kiti perka – lengviau gyvensi. Aš asmeniškai perku user-experiencą ir juo esu 100% patenkintas.
                Man kaip ir kernel_panikuoja atrodo kad paskutiniu metu Android fanai ir Apple heiteriai patapo didesnės avys, negu Apple pirkėjai, nes nesustodami mekena po kiekvienu straipsniu, kuris realiai nei jiem skirtas, nei juos liečia.

          • IFeelYou parašė:

            O Apple ir kinietiškas Androidas už 50 dol. neturi komforto skirtumo? Nebejuokink. Palygink gal to kiniečio supportą, garantinio aptarnavimo kokybę, parduotuvės pardavėjų bendravimą, Apple dizainą, surinkimo kokybę ir dar krūvą dalykų. Sakyčiau kernel_panikuoja palyginimas visiškai vykęs.
            O šiaip iOS ir Android lyginti apskritai yra neteisinga, nes tai skirtingos ekosistemos, žmonėms su skirtingais poreikiais.

  3. mafo parašė:

    Tas pats ir su Ipadais. Tai pirmos kartos vos varto internetą… kol buvo jaunas tai problemų jokių nekildavo, dabar žmona gavo dovanų I pad pro 10.5 tai tas važiuoja pakankamai neblogai. Praeis vėl kažkiek laiko ir tas jaučiu interneto nebevers. Šiaip tai tikrai pikta dėl tokios politikos nes dovanos labai brungiai atseina 🙂

  4. adex parašė:

    o kodel vietoje mokamo akumo keitimo nesiuloma nemokama os opcija pasirinkti didesni performance baterijos saskaita?

  5. newdiamond parašė:

    paklayskite saves technariai, kazkaip daznai bajeriukai panasus islenda daugumoje Apple…
    Siaip girdejau gandus, kad Tesla susijaudino del savo auto bateriju…zada truputi prisukti variklius…kad nebutu netiketu problemu ir panasiai…
    Zada kompensuoti kelione iki serviso naujos baterijos pakeitimui…

  6. ZydriusJan parašė:

    Norėjau pasitikslinti, čia parašyta : Tuo pačiu „iPhone 6“ ar senesnių telefonų naudotojams.

    Senesnių tai iphone 5 ar senesnis yra iphone 7 , pagal skaičių seką?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.