„Apple“ atskleidė „M2 PRO“ ir „M2 MAX“ sisteminius lustus

„Apple“ ką tik atskleidė naujus M2 serijos lustus. Palyginus su standartiniais M2 lustais, naudotojams siūloma daugiau procesoriaus branduolių ir grafikos patobulinimas. Šie nauji lustai – tai „M2 PRO“ ir „M2 MAX“, kurie abu gali turėti iki dvylikos procesoriaus branduolių. Atrodo, kad abu šie nauji procesoriai yra pagrįsti TSMC 5 nm techprocesu ir turi aštuonis didelio našumo branduolius bei keturis didelio efektyvumo branduolius.

Su „ M2 PRO“ „Apple“ naudotojams gali pasiūlyti iki 32 GB greitos atminties, o su „M2 Max“ naudotojai gaus iki 96 GB greitos atminties. „Apple M2 PRO“ lustas turi prieigą prie 200 GB/s atminties pralaidumo, o M2 MAX – prie 400 GB/s atminties pralaidumo. Tai yra du ir keturis kartus didesnis pralaidumas nei standartinio „Apple M2“ silicio.

Pagrindinės sritys, kuriose „Apple M2 PRO“ ir „M2 MAX“ silicio našumas padidintas, yra integruota grafika. „M2 PRO“ turi 19 grafikos branduolių ir, kaip teigiama, yra 30 % spartesnis nei M1 PRO. „M2 MAX“ gali turėti iki 38 grafikos branduolių ir yra iki 30 % galingesnis nei „M1 MAX“.

Teigiama, kad naujasis „M2 Pro“ silicis yra 40 % greitesnis už „M1 PRO“ ir iki 80 % greitesnis už „Core i9“ „Photoshop“ užduotyje. „Apple“ sako, kad „M2 PRO“ yra 25 % greitesnis už „M1 PRO“ ir 2,5 karto greitesnis už „MacBook Pro“ su „Intel i9“ procesoriumi kodo kompiliavime. Čia verta pažymėti, kad „Apple“ „MacBook Pro“ naudojamas „Intel i9“ yra  iš 2019 m.

„Apple M2 PRO“ ir „M2 MAX“ silicis bus naudojamas naujuose „MacBook PRO“ nešiojamuose kompiuteriuose, o „M2“ ir „M2 PRO“ lustus netrukus bus galima rasti naujausiuose „Apple Mac Mini“ kompiuteriuose. Šiuo metu „Apple“ neatskleidė jokių planų kurti „M2 Ultra“ lustą.

6 Komentarai

  1. Daemon parašė:

    Blemba, man vis tiek keista, kad tie telefoniniai makbukai tokie sunkūs. Mano tokio paties paviršiaus ploto 15.6″ Dell Precision iš 2019 metų lengvesnis 370 gramų ir atrodo geroookai plonesnis. Keista, nes tas telefoninis čipas, atrodytų, turėtų ir dydį, ir svorį sumažinti akivaizdžiai, tačiau vietoj to, yra atvirkščiai.

    • EgidijusL parašė:

      ne iš vienkartinio plastiko gamina 😀

      • Daemon parašė:

        Tai kad pas mane metalas ir carbon fiber’is 😀

        • kernelis parašė:

          Pats metalas dar nieko nereiskia. Dabar dauguma midrange ir aukstesniu ji naudoja, bet dauguma korpusu vistiek apgailetinos kokybes 🙂 Esme yra koks metalas, kiek jo ir kaip jis apdirbtas. Tarkim Razer Blade naudoja aliuminio lydinio unibody, principe su CNC isgrezta, kai tuo tarpu koks kitas naudos metalinius dangtelius ir magnio freima. Rankose skirtumas kardinalus.

          O jei kalbant apie Apple, tai ju SoC nera telefoniniai. Jie yra normalus CPU, tik ARM based. Tas pats paprastas M1 berods iki 40W gali imti, kaip Intel/AMD U serijos CPU, net nesnekant apie PRO/MAX variantus.

          • kernelis parašė:

            Pataisymas: M1 MAX iki 40W ima, paprastas maziau. Na bet mintis ta pati.

          • Daemon parašė:

            Na, XPS/Precision yra Dell highend’as. Taip, metalo dangčiai, iš viršaus ir apačios, bet jausmas tikrai geras. Labai tvirtas ir premium korpusas. Man realiai kompas reikalingas tik YouTube žiūrėt ir čia biškį yra overkill, bet kai poreikius patenkina, neūžia, yra lengvas ir patogus, tai viskas kaip ir gerai. Galėtų padaryti 15 colių XPS su i3 be dedikuotos vaizdo kortos, kad svoris būtų 1.5 kg, šilumos mažiau, kaina mažesnė ir pilnai patenkintų poreikius.

            Dėl M1/M2 Pro/Max, tai čia bajeris, kerneli. Aš ne kažkoks išverstaskūris dalbanas Apple heiteris.

            Tik pačiam gali būti įdomus faktas, kad muzikos produkcijoj chebra lygina M1 Max vs 12900K ir Apple gauna į klyną prie ekstremalių sąlygų. Užsikemša branduolys ir baigiasi linksmybės. Bent jau taip supratau. Tiesiog ima gitaros simuliaciją ties 16 semplų ir būna pzdc.

            Dėl pačios Apple politikos skaičiau įdomiai. Chebra naudoja techniką 30 metų ir sako: nu blia žinai, kiekvieną kartą keičiant architektūrą tenka eiti per pasikeitimus ir leisti krūvas šaibų. Nori naujo dongle? Mokėk 69 baksus. Ir aišku čia juokai lyginant MacPro kainas. O esmė, kad programos keičiasi, turi atsinaujint geležį, tai ir keiti viską kas 8 metus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.