„Apple Car“ galimai neturės vairo ir stabdžių pedalo

Leidinys „The Information“ paskelbė išsamią ataskaitą apie daugelį metų trunkančius „Apple“ bandymus sukurti savaeigį automobilį. Didžioji jo dalis apima detalės, kurias visi, stebintys „Project Titan“, jau žino, tačiau straipsnyje taip pat pateikiama keletas naujų detalių apie automobilio konstrukciją ir sunkumus jį kuriant.

Šiuo metu save vairuojantys automobiliai vis dar turi būti valdomi žmonių, kad būtų užtikrintas saugumas, ir bandymų metu dažnai tekdavo atsisakyti autonominio valdymo. Ataskaitoje minimi keli atvejai, kai taip nutiko su „Titan“. Įdomiausia tai, kad „Apple“ bando gauti JAV Nacionalinės greitkelių eismo saugumo administracijos leidimą išleisti automobilį be vairo ir stabdžių pedalo, kad jis taptų visiškai savaeigiu automobiliu.

Kitas neįprastas projekto aspektas – „Apple“ dizainerių idėjos dėl automobilio sėdynių išdėstymo. Naujausiame projekte yra keturios į vidų atsuktos sėdynės, todėl keleiviai sėdi tiesiai vienas priešais kitą. Dizaineriai taip pat svarsto keleiviams suteikti galimybę gulėti ir miegoti.

Nepaisant to, kad projektas kuriamas jau beveik dešimtmetį, iki viešo „Apple“ automobilio išleidimo tikriausiai dar liko ne vieneri metai. Anksčiau „Apple“ tikėjosi, kad „Hyundai“ padės jai pagaminti automobilį, tačiau praėjusių metų vasarį derybos nutrūko. Praėjusių metų rugsėjį projekto vadovas Doug Field paliko „Apple“ ir perėjo dirbti į „Ford“, todėl vėlavimas bus dar didesnis.

4 Komentarai

  1. Tinkinimas parašė:

    Stabdžius turės, stabdžių pedalo neturės.

  2. ziogzzz parašė:

    Avele ises i auto be pedalu ir ja tiesiai nuves i ferma kailiuko nusikirpti :)))

  3. Roger2x parašė:

    Stabdziai – tik bailiams :))

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.