„Apple“ darbuotojai nerimauja, kad jų mišrios realybės akiniai bus 3000 USD nesėkmė

Pranešimai apie tai, kad „Apple“ kuria mišrios realybės (Mixed Reality – MR) akinius, pasirodė jau prieš kelerius metus, teigiama, kad prietaisas pagaliau bus pristatytas šių metų Pasaulinėje WWDC konferencijoje, kuri paprastai rengiama birželio pradžioje, ir bus išleistas iki 2023 m. pabaigos.

Remiantis „The New York Times“ pranešimu, „Apple“ nerimauja, kad įrenginys bus didelė nesėkmė, o kai kurie mano, kad šis prietaisas yra būdas sau prisidaryti problemų. Nenuostabu, kad didelį susirūpinimą kelia maždaug 3 000 JAV dolerių kaina, kuri yra tris kartus didesnė nei aukštos klasės „Valve Index“ įrenginio. Leidinio kalbinti aštuoni „Apple“ darbuotojai teigė, kad jie taip pat nerimauja dėl MR įrenginio naudingumo ir jų nepatikrintos rinkos.

Kai kurie darbuotojai paliko projektą, nes abejojo jo potencialu, o kiti buvo atleisti dėl nepakankamos pažangos kuriant tam tikras funkcijas, įskaitant „Siri“ integraciją. Net „Apple“ vadovai turi abejonių dėl mišrios realybės įrenginio.

Pranešime patvirtinama, kad „Apple“ MR įrenginys atrodo kaip slidinėjimo akiniai, turi anglies pluošto rėmelį, yra šoninė pakuotė su baterija, pasauliui fiksuoti naudojama išorinė kamera ir du 4K ekranai. Naudotojai gali pasukti įrenginyje esantį „realybės ratuką“, kad padidintų arba sumažintų realiuoju laiku perduodamo vaizdo iš juos supančio pasaulio srautą.

„Apple“ savo MR ausines nori skirti menininkams, dizaineriams ir inžinieriams, kurie galės piešti ir redaguoti 3D erdvėje. Tikimasi, kad MR ausinės bus pristatytos birželio mėnesį, nors kai kurie darbuotojai mano, kad „Apple“ gali atidėti išleidimą, atsižvelgdama į pasaulio ekonomikos sukrėtimą.

16 Komentarai

  1. adex parašė:

    nesvarbu koki suda isleistu apple, ju istikimieji pirkejai tai pirks ir dar kitiems galvas gydys koki gera daikta turi 😀

    • Jumaxas parašė:

      tik beda ta, kad sudu neleidzia…

      • Szaroo parašė:

        Ne šūdai gal, bet 2x brangiau kainuoja, nei turėtų.

        • kernelis parašė:

          Ziurint kas, tarkim Macbook Air M1 price/value siaip labai geras. Windows’iniai gerokai brangiau net gaunasi su panasiom savybem.

          • newdiamond parašė:

            na cia pavadinciau dienos anekdotu Apple palyginima price/perfomance kategorijai…
            Tai tada ir RTX4090 nebrangi….
            Windows kol kas valdo…ir viskas…kaip ten tie dizaineriai ir produseriai negultu skersai ant zemes del vieno apple laptopo su m1

            • kernelis parašė:

              As rasiau konkreciai apie Macbook Air’a M1. Jis kainuoja apie ~1000 euru. Nei pagal performance’a, nei pagal korpuso kokybe, nei pagal baterijos laika, nei pagal klaviaturos patoguma, nei pagal ekrano kokybe is Windows’iniu nesiojamu tu uz tiek nerasi net nieko arti, bus tik visokie Asus Vivobook ir pan. garbage’ai. Maziau generalizuotu isankstiniu nusistatymu 😉

              Aisku, jeigu MacOS ar ARM netinka tai netinka – reikia rinktis iranki pagal tai, ka dirbi.

              Taip, yra Apple produktu, kuriuos ir as laikau overpriced. Kaip sakiau – rasau apie konkreciai viena, o ne visus.

      • newdiamond parašė:

        nu taip…stovas monitoriui…tai buvo dizaino/creative peak of apple

  2. EgidijusL parašė:

    Juk ir Meta akiniai su gan didele suma…

  3. paprastas_zmogus parašė:

    Atėjau paskaityti heiterių komentarų.
    Neracionalus pyktis, drimbančios putos iš burnos.
    Visada pralinksmina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.