„Apple“ pateikė atsakomąjį ieškinį „Ericsson“, siekia uždrausti 5G įrangos importą į JAV

Praėjus dienai po to, kai „Ericsson“ pateikė ieškinį „Apple“ dėl 5G patentų licencijavimo, „Apple“ atsako su savo ieškiniu, kuriuo siekiama uždrausti „Ericsson“ mobiliųjų stočių įrangos importą į JAV. „Apple“ ieškinys buvo pateiktas Jungtinių Valstijų Tarptautinės prekybos komisijai (ITC).

Abi bendrovės ginčijosi nuo tada, kai pasibaigė ankstesnis susitarimas tarp dviejų įmonių ir licencijos nebuvo atnaujintos, o „Apple“ ir toliau naudojo „Ericsson“ LTE patentus savo „iPhone“ telefonuose, . „Apple“ dabar prašo ITC uždrausti bet kokį importą į JAV, susijusį su „Ericsson“ mobiliojo ryšio tinklo infrastruktūra, kaip priežastį nurodydama savo mmWave patentų pažeidimus.

„Apple“ pusė išreiškė norą, kad teismas nuspręstų dėl sąžiningų ginčijamų patentų licencijavimo mokesčių („Ericsson“ prašo 5 tūkst. USD už vienetą). „Apple“ taip pat yra pasiryžę atšaukti ieškinį, jei „Ericsson“ norės padaryti tą patį. Šioje istorijoje yra aišku, kad „Apple“ tiesiog nenori sumokėti už patentus tos sumos kurios prašo „Ericsson“, dėl to prasidėjo šis teisinis cirkas.

8 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Kaip tas vienas vienetas skaitosi? Kokia suma įrenginiui gaunasi?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Pats dar daugiau pasigooglinau, nežinau kaip ten GSMarena rašė, bet kiek radau tai Ericssonas nori 5 dolerių nuo vieno parduoto telefono, o ne 5 000 USD už vieną patentą. Gal yra kaina ir už patentą, aš kai pats nelabai iki šiol tuo domėjausi tai nežinau visu subtilybių, tiesiog išverčiau tekstą.

  2. nemesis parašė:

    Su tais patentais tai nežinau. Aš svarstyčiau galimybę daryti taip, kad sukūrei, turi metų – dviejų startą prasimušt rinkoj be konkurencijos, ir patentas po to laiko nebegalioja ir tampa laisvai naudojamas. Gerai dirbi, tau tie metai du bus aukso vertės, šūdinai – kiti geriau padarys ir aplenks tave kad ir po dviejų metų pradės. Kažkas sumaišė kažką su kažkuo, gavo plastiką ir užpatentavo. Bet pala, o jei tą plastiką ir kita komanda nepriklausomai sukuria po mėnesio? O dabar dar kai patentuoja kiekvieną, net ir savaime suprantamą dalyką, tai išvis kosmosas gaunasi. Kaip ten apple užpatentavo slide to lock https://patents.google.com/patent/US8046721B2/en
    Really? Touch screen ir reikia slide patentuoti?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.