„Apple“ per ketvirtį pardavė 12 mln. telefonų mažiau

Pagal pateikiamą statistiką per pirmą šių metų ketvirtį iš viso buvo parduota 313.9 mln. telefonų. Labai keista, bet šiame ketvirtyje didieji pralaimėtojai yra „Apple“. Kompanija pardavė 23.2 % mažiau telefonu lyginant su tuo pačiu laikotarpiu lygiai prieš metus. Kalbant kitais matais, „Apple“ pardavė net 12 mln. telefonų mažiau.

Telefonų rinkoje dominuoja 5 kompanijos: „Samsung“, Huawei“, „Apple“, „Xiaomi“, ir „Oppo“. Bendrai joms tenka daugiau nei 70 % rinkos. Pirmoje vietoje su 23.6 % rinkos dalies yra „Samsung“. Nors kompanijos pardavimai pirmame šių metų ketvirtyje sumažėjo 10 %, bet tai netrukdo pirmauti gan užtikrintai. Antri pagal pardavimus yra „Huawei“. Kinai sugebėjo pardavimus padidinti 50.2 %, arba 19.8 mln vienetų. Tai leidžia „Huawei“ turėti 18.8 % pyrago dalies. „Apple“ su savo praradimais tenkinasi 12.8 % rinkos dalimi, „Xiaomi“ turi 8.9 % rinkos, o „Oppo“ atsilikdami nedaug užima 8.7 % rinkos dalies.

6 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    turbut mazdaug galite isivazduoti kokia Apple pelno marza…jeigu turi tik 12,8 rinkos, bet verte kompanijos ir pinigu kiekis saskaitose virsija daugumos pasaulio valstybiu verte 😀
    sunku suvokti si paradoksa man asmeniskai….
    Primeskite jeigu Intel ar Nvidia turetu tik 13 proc rinkos 😀

    • Laimius parašė:

      Jei turetu daugiau, tektu jiems skaidyti paslaugas, ka jau ir dabar siulo. Jiems ne tik telefonai bet ir visa ekosistema daug generuoja, kaip ir ju app store.

    • Strelok parašė:

      Nu Apple rinkos verte arti 1 trillion. USA economy vertinama 20.5 trillion USD. Apple yra arti 5% bendros USA ekonomikos. Visai nieko numeriai.

      • neblogai parašė:

        Skamba neblogai- bet tai skirtingi skaičiai. Lyginti reiktų arba Apple apyvartą (265 mlrd.) su JAV ekonomika (21trln.), arba Apple rinkos vertę su hmm… visų verslų JAV verčių suma? Vien listinguojamų JAV įmonių vertė yra apie 30 trilijonų pagal Russell 3000.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.