„Apple“ pripažįsta, kad „iPhone“ naudos USB-C jungtį

ES įstatymas, pagal kurį iki 2024 m. visa maža įkraunama elektronika turi būti aprūpinta USB-C standartu, praktiškai įtvirtintas akmenyje, todėl dėmesys sutelktas į bendrovę, kuriai tai turės didžiausią poveikį: „Apple“.

Šią temą „The Wall Street Journal“ žurnalistė Joanna Stern iškėlė per pokalbį su „Apple“ rinkodaros vadovu Greg Joswiak. Paklaustas, ar „Apple“ pakeis „Lightning“ jungtį „iPhone“ telefonuose, Joswiak atsakė: „Akivaizdu, kad turėsime laikytis įstatymų; neturime kito pasirinkimo“.

Joswiak taip pat buvo paklaustas, kada vartotojai gali tikėtis šio pakeitimo. „Europos vartotojams laiką diktuoja europiečiai“, – sakė jis. Įstatyme nustatyta, kad visi regione parduodami elektroniniai prietaisai iki 2024 m. turi turėti USB-C įkrovimo jungtis.

Nenuostabu, kad Joswiak neatrodė labai patenkintas dėl to, kad „Apple“ buvo priversta paklusti. Jis pažymėjo, kad Europos valdžios institucijos kadaise norėjo, kad „Apple“ naudotų Micro-USB, jei taip būtų nutikę nei „Lightning“, nei USB-C, nebūtų išrasti. Be to, „Apple“ atstovas teigė, kad perėjimas nuo „Lightning“ prie USB-C lemtų elektroninių atliekų padidėjimą, o tai yra priešingai, nei teigia Europos Sąjunga.

Įdomu tai, kad Joswiak atsisakė pasakyti, ar „iPhone“ su USB-C bus parduodami už ES ribų. Jis taip pat pasiūlė standartizacijos klausimą spręsti naudojant įkroviklius, kuriose naudojami nuimami kabeliai.

„Apple“ daugelį savo įrenginių, įskaitant „iPad“ ir „MacBook“, jau perkėlė iš „Lightning“ į USB-C, o pranešimai apie tai, kad kitais metais ji išleis „iPhone“, kuriame bus naudojamas USB-C įkrovimo standartas, pasirodė dar iki ES teisės akto priėmimo.

10 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    dabar Apple lauzo galvas, kaip usb c ju telefonuose pateikti kaip amziaus isradima…

  2. ZeroFM parašė:

    10min skaidres rodys koks gėris ;D

  3. EgidijusL parašė:

    Kad į naujausius MacBook grąžino savo magnetines jungtis… Nes USB-C mirtis motininėms, daugelyje remontuojamų telefonų ne lizdas miršta, bet naikinama plokštė…

    • DeepMind parašė:

      O kas su plokšte nutinka? Pcb takeliai didelės srovės nelaiko? Ar lizdas iš pcb išlūžta?

      • EgidijusL parašė:

        MicroUSB minusas buvo jog ne tą pusę kiši ir suvarai jungtį, bet legvai išsitraukia. Usb-c gan patvari jungtis, retas sugeba jungtį sugadinti, bet kai tampo įrenginius taip gerai pisteli (jei į šoną tempi), jog plokštė kenčia. O telefonuose jos suplonintos kiek galima. Taigi ne kontaktai kenčia, bet pats “monolitas”…
        Lightning atveju jungtis labai laisvai stovinti, tempiant įrenginį laidas gan lengvai pabėga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.