„Apple“ teigia sutvarkę „Macbook Pro“ procesoriaus veikimą

Praėjusią savaitę buvo išsiaiškinta, kad naujasis „Macbook Pro“ su šešių branduolių „Core-i9 8950HK“ procesoriumi veikia lėčiau nei senesnis kompiuteris su keturių branduolių procesoriumi vykdant tam tikras intensyvias užduotis.

„Apple“ pratylėjo savaitę, o dabar siūlo savo sprendimą šiai problemai spręsti. Tai tėra programinės įrangos atnaujinimas, turintis padidinti sumažėjusį „Core-i9 8950HK“ procesoriaus dažnį dėl perkaitimo. Patys „Apple“ teigia, kad 15 colių „Macbook Pro“ dėl to pagreitės 70 %, o 13 colių modelis net dvigubai. „Apple“ sako, kad jie tik dabar aptiko, kad programinėje įrangoje trūko skaitmeninio rakto, kuris atsakingas už temperatūrų tvarkymo sistemą ir dėl to labai krisdavo procesoriaus dažnis.

Suprantama, „Apple“ kažkokio stebuklo pasiūlyti negali ir norint ataušinti procesorių, skleidžiantį daugiau karščio, bus atsukti ventiliatoriai. Kaip „Apple“ pavyko išspręsti problemą tikrai pamatysime vienoje iš būsimų apžvalgų.

25 Komentarai

  1. Frantisekas parašė:

    Ai surinko inzinieriai gelezi, o marketingas sako, ner kada testuot, turim armija betatesteriu, jei kas negerai jie pranes, leidziam i gamyba 😀

  2. adex parašė:

    tuoj ir naujas apple aksesuaras atsiras – iXolodilnik. kuris paspartins macbook pro N% 😀

  3. svabas parašė:

    tai jau sukūrė external gpu gražia dėžę reikia ir external CPU gražios dėžės

  4. IFeelYou parašė:

    Būtų čia Samsungas – tai šitas pataisymas pasirodytų po pusmečio. Kartu su nauju Android updeitu 🙂 Aišku jeigu čia būtų Samsungas tai apie šitą problemą nebūtų ne tik komentarų bet turbūt ir straipsnių.

    • newdiamond parašė:

      taip, tu kaip visada teisus ir esi nesaliskas 😀
      P.S. ka tau Samsung padare ? 😀
      Per pigiai nusipirkai savo Samsunga ? 😀

      • IFeelYou parašė:

        Čia šiaip buvo juokas 🙂 Man jie nieko nepadarė, tiesiog laukiau updato 3 mėnesius, kai senai visi kiti Androidai turėjo ir tiek. O tas nervino biški.

      • IFeelYou parašė:

        Kaina man visiškai visiškai neaktualus dalykas. Jeigu iPhone kainuotų 100 eur – pirkčiau iPhone. Jeigu kainuotų 3000 eur – taip pat pirkčiau iPhone.
        Pabandžiau Android – nepatiko. Kai telefonas turi 6GB ram ir paleidus 3 programas rodo 900 MB laisvus, kai tuo tarpu iPhone su 3GB ram paleidus 40 programų backgrounde rodo 1,5GB – tai ką aš žinau. Jau nešneku apie visiškas šlamštines programas su krūvom reklamų, kai norėdamas atsisųsti elementarų Notepad’ą turi išbandyti 20 programų kol rasi bent panašią į normalią ir apie visokius strigimus, kai per dieną bent 1-2x nulūžta išmaniųjų namų valdymo programa arba TechPowerUp naujienų programėlė (kuri yra elementari kaip 2×2). Gerai kad net nebandžiau medicininių programų diegtis… Aišku PlayStore tokių nelabai ir yra. Ten daugiau LiveWallpaperių ir Launcherių.

        Kai Android pasieks 15.0 versiją – tada pabandysiu vėl. O dabar man ne 16 metų ir užimu ne tokias pareigas, kad galėčiau taikstytis su tokiom nesąmonėm. Man nervai ir laikas yra brangesni.

        • Minde parašė:

          va del to ir nenaudoju iPhone, turi daikta u z 1500euru ir pvz randi kad zadintuvas normaliai neveikia (cia buvo su sena versija) 😀 . Nu zodziu, man tik paskutine iPhone versija patinka, o visos kitos versijos man buvo tragedijos, kaip tau samsungas. Nors IPhlyou, kam tu pirkai ta Samsunga, samsungas tai ne android, tai jo apvalkalas, ir kreivas, kur del to kaltinti androida… tau forume visi sake (ir as tame tarpe) kad nepirktum tu to Samsungo. Kita vertus, as turiu ale irgi brangu Huawei mate pro modeli, bet ir jame yra pora tokiu nesamoniu, kad nesuprantu, kaip kurejai gyvena. Tiesa, mano kolega taip issiraiske: „kol pasaulis gamins ar darys nesamones, mes turesime darbo, ir atrodo, kad taip bus ilgai“. Man asmeniskai atrodo, kad as atejes i kokia kompanija atleisciau is karto 80% zmoniu, ypac atsakingu uz projektavimus ir idejas.

          Ir pats macBoookas man asmeniskai s kruva. Geriau jau Linuxai. Jis gal veikia gerai, bet jame nieko nera. Jis tiesiog skirtas paleisi 5 programas tavo kompe. O pati visa veikla tose programe. Kas gerai, kad daugeliuo zmoniu tik to ir reikia. Bet kai pabandai kazko neiprasto ir tenka kelias savaites googlinti, ka is principo pasidarai per valanda su windozais. Nors windozai is kitus puses sudo kruva.
          Tai va, gyvename sudo kruvoje 🙂
          Ir pabaigai: uzskaitau tik paskutini iPhone, nes man visi kiti (kiek bandziau) buvo sudo kruva. Ir juokinga, kaip pudrino smegenis, ad zmonem reikia mini dydzio smarto, budavo graudu ziureti, kaip su senesniais iPhone’ais browsina su padinimo stiklu ir asaros is akiu varva.

          • IFeelYou parašė:

            Nu pirmą kartą girdžiu kad iPhone žadintuvas normaliai neveikia 🙂 Gal ten jailbreakintas kažkoks?
            Samsungą pirkau dėl pieštuko ir kameros, ir jie abu pasiteisino. Kamera buvo tiesiog nuostabi. Gali būt kad nusipirksiu Note 9 naudoti vien tik kaip kamerą ir kaip atsarginį telefoną. Suprantu kad „plikas“ androidas gal būtų ir geriau, bet nemanau kad jis kardinaliai pakeistų mano nuomonę. Nemačiau jokių pliusų toje operacinėje sistemoje tiesa sakant. Esmė yra Apps’ai. Jeigu randu visus kuriuos reikia – man gerai. O tie visi Launcheriai, Widgetai… Vaikams reikalingi dalykai. Man jie jokios esmės nesudaro, o dažniausiai tik apkrauna telefoną. Customizacijos galimybiu man iOS pilnai užtenka.
            MacBook’o aš irgi dabar neperku, nors tai buvo turbūt kokybiškiausias laptopas kurį turėjau. Perki ir žinai kad klaviatūra bus puiki, touchpadas geras, apšvietimas geras, garsiakalbiai geri, baterija 10+ val. ir t.t. Dabar nusiperki kokį MSI/Lenovo/HP ir vienam tas negerai, kitam kitkas…

            PS. Paskutinį iPhone turi omenyje X ar 8?

            • Minde parašė:

              Perki ir žinai kad klaviatūra bus puiki, touchpadas geras….taip, tas tiesa, bet ir uz tai susimoki. Bet kai randi dalykus, kurie turetu taip pat isdirbti kaip klaviatura, bet nera (nors irgi susimoki), tai pradeda erzinti.
              Siaip as technikoje jau kuri laika nesergu euforija. Geriau slamancius generuoti 🙂

              Ps. abu uzskaitau. Bet as labai priekabus ir pastabus. Pusvalandis mano rankose ir atrasiu toki sarasa, kad pats nezinojai, kad tiek blogybiu yra.
              Ps.2. neveike.. butasis laikas.

              • IFeelYou parašė:

                Dabar išsikeičiau Note 8 į iPhone 8 Plus – tai negaliu atsidžiaugti. Baterija laiko 2 dienas, kai Note 8 prigrūstas programų vos pusdienį išlaikydavo su mano naudojimu… Jau nešneku kad pats telefonas žymiai greitesnis, nėra nei menkiausio lago, nors tam aš labai jautrus.

                • Minde parašė:

                  Pasikartosiu idomu dalyka. Sony Xperija anksciau turejo nesveika energijos tausos programa. Su ja batarke man laikydavo ten 5 dienas normaliai naudojant (negaminant). Ir po metu jie ismete ta progrma. PYYYYYP debilizmo virsune. Gal kam nors neatiko, kad ten buvo 20 opciju, kaip optimizuoti. Bet ten net buvo opcija“ ar norite, kad tolygiai eitu interneto rysys tolygiais pliupsniais, nes pagal musu apskaiciavimus, tai sutaupo tiek ir tiek“. Ir tokiu opciju buvo kruva. As buvau ziauriai patenkintas, kraudavau karta ar 2 i savaite, ir jai maziau naudodavausi tai kartai i savaite. Po to atsirado mygutkas „ar nori ijungti energijos taupymo rezima“. Ar nori ijungti „ultra taupymo rezima“. Ijungus taupymo rezima, prasidejo gaidyskasi elgesys, kad ir su apsvietimu cirkas, o baterijos tausojimas issaugo max 20% ir tai pagrinde ekrano apsvietimo ir kitu programu isjungimo deka. …. nu kaip taip galima….. wtf, as suprantu, kad sunku sukurti gera produkta, bet ismesti gera produka?… Na gerai, gal ten paprastiems useriams per sunku ten buvo, tai palik mygtuka, super customizable for advanced users, o paprastiems palikite ta suda. Paskui Sony ismete kita daikta, kurio joks iPhone neturejo ir kiek zinau neturi. Ant tiek patogiai galimybe buvo susirasti programas pagal atisiuntimo laika, pagal naudjimosi daznuma, naudojimosi laika, ir dar keleta opciju. Ir tai buvo padaryta potogiai. Is manes isgirsti komplimenta – tikrai nelengva. Ir po update’o – tai dingo…. Sony tapo eiliniu sudu. Na as burzujus, turiu kelis flagmanus kiseneje, nors vienam jau i pencija, jau pora metu… tai mano Huawey (ar kaip rasosi) irgi nera jokio lago (nors pora momentu ji buvau lyg ir pajutes). Draugas turi iPhone8 tai daznai pasilyginam. Photo iPhone geriau fotoshopina, daugiau opciju, dar pora smulkmenu, bet man jie apylygus telefonai, isskyrus Huawejus debilodai, yra pora minusu, nedarymu, tai jie kepa bereiksmius update’us nefindami bugu…. negaliu to suprasti. Realiai 2 bugai yra, kurie ziauriai erzina, pvz vienas, kad video neturi atsikuru parametru, jei nustatysi rezoliucija foto, tai ir video tokia bus. Kas blyn filmuoja 4k? kas ble? … toliau, jei atsisiuntei is kart 10 programu ir idealiai neatsimeni ju pavadinimu, tai pats kaltas. Nu bet sakes, kas taip kuria… atmetus siuos du bugus kur kaip ir susitaikes ir kartu ne, tai man labai smagus telefuas, o jei ta Sony taupymo funkcija butu … aaa pasaka butu… tiesa, pas iPhone pavyko daugiau meniniu foto daryti. Su Huawei pavyksta kartais geriau, ir naturaliau, bet foto iPhone atiduodu. Filmavimas klubuose – tusuose – kelionese – kur daug jusesio ir maziau sviesis – Huawei laimi. Pas Huaweju ziauriai gera stabilizavimo sistema.
                  Pas Huaweju erzina per didelis parametru pakeitimas pajudinus vaizda ar esant vaizdo pakitimams, galetu tolygiai ir svelniau parametrus keisti, tai ziauriai matomi fisokie ryzkumo fokusavimo pokyciai

                • Minde parašė:

                  sorry uz klaidas, ant greicio sumeciau.

            • Stipena parašė:

              „Perki ir žinai kad klaviatūra bus puiki“ :DDDD Trolini žmogau. Nori pasakyti jog apple sulaukė jau trečio ieškinio dėl puikios klaviatūros? Nusiimk rožinius iEye akinius.

              • IFeelYou parašė:

                Kokio ten ieškinio Apple sulaukė man visiškai neįdomu. Man rūpi tik ar man ta klaviatūra bus gera ar ne, o ne kad kažkam ji sulūžo. Turėjau 4x MacBook’us, tiek Air, tiek Pro ir visų klaviatūros buvo idealios. Net nėra ką lygint su plastikiniais šūdeliais kuriuos deda į daugelį laptopų. Taip kad nereikia čia sekt pasakų apie kažkokius ieškinius. Pabandyk nuėjęs į Topocentrą kelias klaviatūras ir nebekils klausimų.
                Rožinių akinių aš neturiu, nes pas mane MSI laptopas. Pirkau irgi dalinai dėl klaviatūros, nes ten SteelSeries, kuri taip pat man itin patinka. Tai man dabar iMSI rožinius akinius nusiimt? 🙂

                Samsung Note sulaukė ieškinio dėl susprogdintų ir apdegintų veidų, tai ką? Note telefonai nuo to blogi patapo tiems kam patinka Android?

                • Stipena parašė:

                  Esmė tokia kad butterfly klaviatūros yra dizaino brokas, neigti tu gali kiek nori, bet tas nepakeis to fakto kad tai dizaino brokas. Pati apple tai žino ir šių metų modeliams į klaviatūrą pradėjo dėti apsauginę membraną. Aišku officialiai tiek Apple tiek IFeelYou, netgi žinodami kad klaviatūra dizaino brokas, negali to pripažinti, nes kitaip bus pipėc, todėl geriau apsimesti durniukais ir viską neigti.

                • IFeelYou parašė:

                  Manau kad žmonės tiesiog nemoka naudotis klaviatūra ir tiek 🙂 Čia jų kaltė. Sutinki?

                • Stipena parašė:

                  Deja negaliu sutikti kad jų kaltė, nes šiaip kaip įprasta nuo dulkių klavišai nesugenda.

                • IFeelYou parašė:

                  Tada Samsungo kaltė. Ar dar ko nors.

                • DziugoSuris parašė:

                  tai kad apple ir deda tokio lygio plastikinius sudelius ir dar pamaznina per ausinima kad kaistu labiau xd
                  gal reiktu kokiai gigabyte ar msi pradet deti logitech romer-g switches’intas klavas i laptopus 🙂 ? siaip net ir tactile modelis yra ledinis. aisku pastebejau ant g413 scroll lock/num lock buttonu actuatinima bet nesu tikras ar tai software paskata ar hw

        • Frantisekas parašė:

          jei gerai pamenu kaskur skaiciau kad android taip parasyta kad sunaudotu beveik visa esanti rama. Sukisa viska kas telpa kad butu atsakas kuo greitesnis. Nepanaudotas ramas… nu patys zinot 😀

  5. kernel_panikuoja parašė:

    Geriausias ne-Apple telefonas buvo Nokia N900 ir N9. Tada MS kiaule juos nuzude ir neturim geriausiu telefonu 😀

  6. DziugoSuris parašė:

    https://imgur.com/a/2srEWZq @ifeelyou bus geriau uz visokius custom loop ir macbook pro 2k18. isigyk sita!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.