„Apple“ tenka 66 % visos išmaniųjų telefonų rinkos pelno

„Counterpoint Research“ pateikia labai įdomią statistiką apie išmaniųjų telefonų pelno pasiskirstymą tarp gamintojų. Neturėtų stebinti, kad čia lyderis yra „Apple“, bet sunku suvokti, kad persvara yra tokia didelė. „Apple“ trečiame šių metų ketvirtyje teko net 66 % viso pelno, gauto išmaniųjų telefonų segmente. Visa tai buvo padaryta gaunant tik 32 % visų šio segmento pajamų. Tai tik dar kartą patvirtina, kad „Apple“ taiko nežmoniškas pelno maržas. Nors 66 % viso pelno atrodo daug, bet labai tikėtina, kad paskutiniame 2019 metų ketvirtyje „Apple“ pasirodys dar geriau – kompanijos rinkos pelnas turėtų priartėti prie 80 %. Tad kitiems gamintojams liks tik 20 % pelno.

Žvelgiant į kitus gamintojus matome, kad antroje vietoje yra „Samsung“, jiems trečiame ketvirtyje teko 17 % išmaniųjų telefonų rinkos pelno. Toliau rikiuojasi „Huawei“, „Oppo“, „Vivo“ ir „Xiaomi“.

79 Komentarai

  1. adex parašė:

    juokas ima prisiminus sita is kito straipsnio: „Apple“, norėdami išlaikyti „iPhone 12“ konkurencingumą, savo telefonuose panaudos įvairias taupymo priemones. Vienas iš „Apple“ veiksmų bus peržiūrėti korpuso dizainą ir ten kažkiek sutaupyti. Taip pat tikimasi sutaupyti kažkiek pinigų perkant pačius 5G modemus. Dar viena taupymo priemonė gali tapti ta, kad bazinis „iPhone 12“ modelis gali ir toliau naudoti IPS ekraną, o OLED technologija būtų paliekama tik top modeliams.

    arba kaip buvo straipsnis http://www.technews.lt/portal/news/tim-cook-mes-visada-bandome-pasiulyti-kuo-mazesne-kaina/ apie tai jog apple stengiasi pasiulyti kuo mazesnes kainas, na turbut ta sakydami pagal nutylejima omenyje turi pagaminimo savikaina 😀

  2. AqTrap parašė:

    A matėt Redmi K30 5G? Nu man net nereikia to obuolio kai pas obuoli nei 5G nėra, vis dar naudoja 18W krovimą, nėra 120hz ekrano, dar klaustukas yra dėl galinės kameros, vis dar naudoja antakį priekyje, nu atsiprašau, bet atsilike nuo mados tie iPhone savininkai. O ką jau kalbėti apie šlykštu galą. Aiiii, ir, kad kainuoja kosmosą kaip už tokį telefoną… Gali būti, kad ir koks geras software, bet apart lusto, visi kiti hardware atsilieka 1-2 metų, dizainas poros metų senumo ir dar tiek prašo. Nieko nesakyčiau už tokią kainą jeigu bent atrodytų padoriai ir nebūtų kažkokie atsilikeliai. Tarsi žmonėms skirtumas šios kartos ir praeitos kartos lustas naršant Googlėje, Instagrame, Youtubėje.

    • Stipena parašė:

      Atsiprašau, bet kam reikalingas 5G? Kokia jo nauda aplamai?

      • AqTrap parašė:

        Lietuvoje nėra, kai kur tik kai kur, bet viskas diegiama. Ar tu keiti telefoną kas metus? Ar tu kaime gyveni? Na tada taip, prasmės tau nėra. Jeigu 1000 eurų kainuojantis telefonas neturi funkcijos kiek 4 kartus mažiau kainuojantis, tai atsiprašau.

        • MunkaTheGreat parašė:

          5G aš irgi nematau naudos, nemanau, kad greitu metu ir matysiu. Ne tik, kad nelabai kur veikia (LT man rodos dar 4G net neatsipirko), o kur ir veikia iš jo naudos mažai. Kam tau jis telefone ? 3x 8k streamams ? Labai specifinis reikalas kuris paprastam vartotojui neaktualus

      • Strelok parašė:

        Tai kol, kas nėra naudos. Tą patį žmonės sakė ir kai 4G pasirodė. Bet niekad nemaišo, kad telefonas palaiko naujausią standartą.

        • MMM parašė:

          Mano naujas atseit turi 5g wifi atitikmeni. Bet prisijunges prie zemu bangu wifi. Aukstos bangos ziauriai bijo maziausiu kliuciu. Tas 5G bus labai nisinis daiktas. Realiai didzioji dalis laiko bus be jo

          • AqTrap parašė:

            Esmė tame, kad 5G turės skirtingas bangas, trumpesnes, ilgesnes. Dėl to išspręs tą kliūčių bėda. Apie kurią dabar šneka, nes paleidžia tik tais dažniais kuriais būna greičiausias 5G, tai yra trumpiausiais, kadangi visiems svarbiau koks greitis, nes daug kas net nežino kas yra delsa ir pnš. Jeigu bus kliūčių tai automatiškai priims ilgesnes bangas. Aišku greitis bus lėtesnis, tačiau vis vien greitesnis nei 4G ir mažesnė delsa. 5G net nėra kažkoks specialus ryšys, bangos ar dar kažkas. Tiesiog nustatytas standartas ir jam sugalvotas 5G pavadinimas. Ir pasaulis daug maž jo ir laikysis, nes visi nori, kad būti kuo paprasčiau, jog nesukeltų problemų kažkam jų rinkoje, jog galėtų naudoti tą pačią įranga, prietaisus kurie priėma. Išskyrus Rusija su Kinija ten nori nuosavų dažnių. Tikriausiai visi jų draugeliai taip pat prisijungs prie jų dažnių. Kodėl Rusija nori kitokio dažnio? Nes 5G kai kurie dažniai yra tokie patys kaip ir Rusijos kariuomenėje naudojamų. Kas leistu paveikti jų ryšį. O Rusai pasirinko tokį savo 5G dažni kokį naudoja NATO kariuomene. Aišku Kinija prisijungs, nes gi kodėl gi ne, neblogas svertas, be to ir rinka jau nemaža susidaro. Dar žiūrėk, ateityje koks Iranas, Kazakstanas, Baltarusija ir panašios valstybės prisijungs.

            5G tikrai nebus nišinis daiktas. Tai pakeis 5G ir niekas nebenaudos 4G. Miestuose pasieks trumpos bangos, kaimuose ilgos, aišku bus lėtesnis nei mieste, bet geriau nei 4G. Aišku pirma Lietuvoje diegs didž. miestuose trumpesnių bangų. Nu kaip visur kur demonstruoja 5G greitį. Dėl to susidaro bloga nuomone jog 5G ryšiui trukdys medžiai ar tik netoli galės sklisti.

  3. Strelok parašė:

    Kai tampi pirma trilijono vertės kompanija parduodama tą patį ką ir visi kiti tik su 80% pelno marža. https://www.youtube.com/watch?v=fhLSk7po8mg

  4. AqTrap parašė:

    Kitais metais dauguma telefonų bus 6.6-6.7 colio. Pažiūrėkit Samsung S10 Lite, S10 5G, A71, Realme X50, Redmi K30, K30 5G, Vivo Nex 3 5G, OnePlus 7 Pro, 7T Pro, 8 Pro, Huawei Mate 30, Mate 30 5G. Samsung Note 10+ serija perėjo prie 6.8 colių, todėl paliko kitiems modeliams mažesnius ekranus.

    Aš asmeniškai nieko prieš, ne visi turi nykštukų pirštus ir skundžiasi, kad 200g telefonas baisiai sunkesnis lyginant su 150g. Šiais laikais man kompiuterio nebereikia, todėl visai logiška turėti telefoną su didesniu ekranu. O be to kam man atskiros planšetes, ana daug didesnė, į kišenę neįsidėsi, o ir hardware visas atsilikęs, reikia dar atskirai krautis.

  5. iTroubl3 parašė:

    Na iš verslo pusės jie yra tikri šaunuoliai kad sugeba tiek uždirbt, ir jeigu žmonės perka vadinasi produktai kažką turi..

    • AqTrap parašė:

      Nieko neturi. Perka pagrindyje dėl statuso. Tas pats kas sakyti, kad Gucci drabužiai turi kažką. Nors nėra nieko išskirtinio. Apart parodinių drabužių.

      • iTroubl3 parašė:

        Tai vat būtent tai ir turi, brand’o vardą kurio dauguma nori 🙂

      • paprastas_zmogus parašė:

        O koks čia “statusas”?
        Statusą galima parodyti nebent su specialiai modifikuotu, deimantais apkrautu, auksiniu korpusu telefonu. Nu žinai, toks, kur kainuoja 20x daugiau. Na tada suprantu, bet sakyti, kad paprastą telefoną zmomės perka dėl statuso, tai, švelniai tariant, absurdiška. Niekam jau nedaro įspūdžio, kad tu iPhone turi. Tai tik telefonas.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Gal kai kuriems yra taip kaip sakai, bet dideliam kiekiui žmonių Apple yra prestižas ir priklausymas kažkokiam sluoksniui.

          • Strelok parašė:

            https://www.delfi.lt/mokslas/technologijos/lietuviai-nakti-lauke-eilese-kad-isigytu-brangiausius-iphone-modelius-supras-tik-tikri-gerbejai.d?id=82365787

            Nu jeigu net Lietuvoje žmonės naktimis nemiega, kad įsigytų, ir galėtų pasigirti, tai tikrai kažkas žmonėms daugiau. Tik pastebėjimas, kad visi grynais moka. Ironiška.

            • paprastas_zmogus parašė:

              Skirtumas tas, kad tie žmonės, kurie laikia eilėse, yra ansoliutūs fanatikai (dar atminusavus perekūpus), kurie realiai turbüt sudaro 0,01 procentą visų vartotojų. Tai iš tokio kiekio spręsti apie šimtus milijonų žmonių… ką aš žinau

            • AqTrap parašė:

              Iš to delfio čia 😀

              Atlikėjas tikina, kad „Apple“ užkariavo jo širdį ne tik dėl įpratimo naudotis operacine sistema, o ir dėl stiliaus bei istorijos. „Man „iPhone“ turi stilių. Gali kurti telefonus, jie gali būti geri, negeri, bet man jis yra stilingas. Pasižiūriu ir man čia yra seksas: matai tas tris skylutes ir man tai yra įspūdinga. Spalvos, kokybė, nuo Steve’o Jobso laikų išlikusi filosofija. „Apple“ turi istoriją, jis turi jausmą. Tiesą pasakius, anksčiau aš turėjau visokiausių telefonų, bet pasilikau ir kelerius metus esu čia ir džiaugiuosi“, – teigia D. Montvydas

              „iPhone 11 Pro Max“ atvykęs nusipirkti Einaras tikina, kad tie, kurie naudoja „iPhone“ tikrai supras kodėl tiek žmonių susirinko į parduotuvę vidurnaktį. „Esminis dalykas, kodėl keičiu telefoną, tai todėl, kad dabar naudoju „iPhone X“, jis šiek tiek paseno, baterija nebe taip laiko. Tai dėl baterijos, aišku“, – paklaustas, kodėl perka naują „iPhone“ atsakė vaikinas.

              Tačiau įsigyti naujųjų flagmanų atvyko ne tik vietiniai: parduotuvėje buvo gausu ir Baltarusijos piliečių, kurie nepraleido progos įsigyti telefonus anksčiau nei jie bus pristatyti jų šalyje.

          • paprastas_zmogus parašė:

            Kur statistika?

    • Strelok parašė:

      Nu tai čia tas pats kaip kad žmonės Intel perka. Tiesiog prastai informuoti žmonės (dažniausiai moterys) arba tokie kaip ifeelyou, kuris kažkokią iOS vertę auksinę matė, kaip sakė niet analogy miere. Arba vaikai, kurie iš tėvų gyvena ir nori atrodyti kieti, kad gali sau leisti tokį etc.

      • paprastas_zmogus parašė:

        Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad LABIAUSIAI neinformuoti, bet daugiausiai lojantys yra Apple heiteriai.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Apple fanatikams visur Apple heiteriai vaidenasi jei tik kas pasitelkia logiką ar išreiškia savo nuomonę. Gerai kai žmonės išgalintys perka iPhone. ok patinka ir perka, bet tie kur su sms credit perkasi tai dar dažnai labiausiai ir loja forumuose.

          Geras tas iPhone, bet dabar ką turime, bent jau dizaino prasme, su konkurentais lyginant graudžiai atrodo.

          • paprastas_zmogus parašė:

            Aš manau, kad jeigu tu apie žmogaus protą, išprusimą, kompetenciją (ir t.t.) sprendi pagal tai, kokį telefoną jis turi, tai vadinasi nesi ir pats labai protingas.
            Čia aš apskritai.

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Tai sena tiesa, didžioji dauguma populiacijos yra moliai. Tiesiog per gerai gyvename ir tiek, galvoti nereikia daugumai. 🙂

            • Stipena parašė:

              Nemanau kad telefonas, kurio kaina lygi mėnesinei algai, yra racionalus pirkinys. O mano aplinkinių rate daugumos alga mažesnė nei jų turimų ašPonas kaina.. Nei logiška nei praktiška, tiesiog prestižo reikalas. Daugumai, pagal jų naudojimo poreikius pakaktų ir kokio Xiaomi Redmi 8 už 130€. Dauguma eiliniai žmonės su eiliniais poreikiais: facebook, messenger, naršyklė ir viskas.

              • AqTrap parašė:

                Nu dar Instagram, YouTube 😀

              • paprastas_zmogus parašė:

                Nežinau, man atrodo kiekvienas pagal save sprendžia, kas jam yra racionalu. Jeigu žmogus nori brangaus žaisliuko, tai lai perka. Man dėl to širdies neskauda. Aš kitiems neaiškinu kaip su savo pinigais tvarkytis.
                Aš manau, kad labiausiai kitiems aiškinti kaip tvarkyti savo finansus mėgsta tie, kurie patys nekažką turi…

                • Stipena parašė:

                  Žiū bandai visais įmanomais būdais iš gaidžio vartytis, kad tik įtikinti jog eiliniai žmonės perka ašPonas ne dėl prestižo reikalo.

                • paprastas_zmogus parašė:

                  Man nereikia nieko įtikinti, nes tavo paties teorija neturi jokio pagrindimo. Čia tas pats kaip Flat-Eatheriui kažką įrodinėti…

      • newdiamond parašė:

        baik tu iOS ir yra auksas..ypac13 versija
        kai stringa man skambutis iphone 7, tai ieskau iskart straipsnio ka darau ne taip.
        SU android butu viskas aisku, gi profilaktiskai reikia karta per savaite perkrauti 😀
        o su iOS sake tokiu dalyku metu metus nereikia daryti…
        tai va dar straipsnio neradau ka darau blogai..teks zmongai paluketi, kad galeciau jai atsiliepti 😀
        viva Apple.
        idomu jie turi kokie Patreon, galetu zmones uz future produktus iskart abonement moketi…kam cia laukti

    • newdiamond parašė:

      labai gerai pasakyta. perka. net kainos neziuri. bet patys vartotojai nelabai zino kodel perka 😀

      kodel zmones tiki dievu ? atsakymo nesugalvojau, bet speju atsakymas butu laaabai panasus kai paklaustum kodel zmones perka Apple kaip nemastantys sutverimai

      • paprastas_zmogus parašė:

        O gal žino?
        Gal viskas daug paprasčiau? Gal heiteriai tiesiog per savo didžiulę antipatiją nesugeba įžvelgti paprastų priežasčių kodėl žmonėms gali patikti Apple produkcija.
        Ir tiesiog viską nurašo “aj durniai, patys nežino ką perka, turbūt tik pasimaivyti nori”.

        • AqTrap parašė:

          Bet niekad aiškiai negali nurodyti dėl ko mėgsta produkcija? Sakys kamera? Yra geresnių kamerų. Nu tai, kuom paprastas vartotojas gali pagirti savo obuolį? Greitas? Eik tu sakau. Čiut čiut greičiau užsikrauna Instagramas. Bet įsivaizduoji kiek laiko sutaupai. :D.

          Daugiau laiko būtum sutaupes nusipirkęs indaplovę ir dulkių siurblį robotą.

          • paprastas_zmogus parašė:

            Tai gal tik tau neaišku.
            Man visos priežastys, kurias esu girdėjęs, yra aiškios.
            – vieniems patinka dizainas
            – kitiems patinka iOS
            – kitiems patinka kamera
            – kažkam patinka supportas
            – kažkam patinka kaip veikia iOS+Mac sistema
            – kažkam iš tiesų kamera atrodo geriausia

            Priežasčių yra įvairių. Čia tik tokiems kaip tamsta atrodo, kad kažkam rūpi ar tu tas priežastis pripažįsti ar ne.
            Man asmeniškai iOS yra pagrindinis dalykas ir tikrai man nei šilta nei šalta, ką tu galvoji apie iOS.

        • newdiamond parašė:

          nevadinau nieko durniais. o vat kodel perka bandau izvelgti…nu niekaip nesiseka..
          matyt blogai mokykloje mokiausi.
          na tada dar musu nemoke kapitalizmo paslapciu ir nebuvo tokiu socialiniu dalyku kaip prisirishimas prie brand’o aklai.
          Man senam krienui matyt nesuprast, kaip galima pirkti daikta, kuris neturi realiu pranasumu 😀
          heiteriai ? as apple nekenciu ? wow…oho…stipriai tu cia.
          Kiek pamenu cia visada keldavau klausima, kodel zmones tiap isikibe to Apple..suprasciau zmones darytu taip. Apple -> Xiaomi->Samsung. Po to sakykime nu ok vel Apple.
          O dabar durnas…nuo Apple prie Xiaomi eitu tik loxas :D:D – religija
          kokie cia heitinimai.
          Mano kol kas tokia isvada.
          o jau ties airpod 😀 (facepalM)

  6. nemesis parašė:

    Aš tai sakyčiau – kiekvienam savo. Jei visi išgalėtų, visi važinėtų su Bugatti, Mercedes ir t. t., o ne su Opel ar Peugot.
    Jei pirkėjas sutinka sumokėti dukart didesnę kainą – tegul moka. Netinka šis posakis čia visiškai, nieko įžeist nenoriu, bet kaip sakė Benderis – „Kam kvailiams pinigai, jei jie fantazijos neturi?“. Geriau tegul perka pervertintus telefonus ar mašinas nei narkotikus, ginklus ar dar ką…
    O keisčiausia man tai tik viena Lietuvėlėje – žmogaus biednumas atvirkščiai proporcingas jo telefono/mašinos vertei. Sorry, bet aš važiuosiu paspirtuku ar autobusu, kišenei turėsiu nokia 3310, bet būsiu su visais dantim, bet žiek kitas važinės su 5 metų BMW 7, turės naujausio modelio iphone, o burnoi dantų pusės trūksta, ir nieko. Na ir nieko…

    • Strelok parašė:

      Tai aiškų, žmonės perka ką nori už savo pinigus, aš nieko prieš tai neturiu. Su Bugatti, Mercedes ir t.t. tikrai ne visi važinėtų, nes kiekvienas žmogus renkasi pagal save. Ir tai daiktų vertė priklauso nuo jų pasiūlos, jeigu visi važinėtų buggatti pvz, tai kažkoks senas opel būtų daugiau vertas, nes būtų retas.
      „O keisčiausia man tai tik viena Lietuvėlėje – žmogaus biednumas atvirkščiai proporcingas jo telefono/mašinos vertei. Sorry, bet aš važiuosiu paspirtuku ar autobusu, kišenei turėsiu nokia 3310, bet būsiu su visais dantim, bet žiek kitas važinės su 5 metų BMW 7, turės naujausio modelio iphone, o burnoi dantų pusės trūksta, ir nieko. Na ir nieko…“

      Zonos ir kaimo mentalitetas. Visi megėjai vaidinti ko ištikrųjų nėra 😛

  7. nemesis parašė:

    Ir dar. Aš suprantu kai perka žmonės prabangius daiktus. Bet esmė yra kad pamatei gražų telefoną – NORIU. Ok nori, gali be didesnių finansinių problemų čia ir dabar nupirkti tokius 5 ar 10? Gali – PIRK, bet jei vieną perki ir jau kerta per finansus ar net tam pačiam reikia paskolą imti – pirk „hujami“…

  8. AqTrap parašė:

    O kokio ekrano dydžio telefoną jūs naudojate, kokio dydžio maždaug žadate sekantį pasiimti ar kokį didžiausią pasiimtumėt?
    Dabar naudoju 6.1 colio, prieš tai 5.5 ir tiesa sakant, šitas net siauresnis negu 5.5, truputį aukštesnis ir daug siauresnis rėmeliai. Ir man ranka jau buvo pripratusi prie praeito telefono kas tuo metu plyta buvo. O šitas kažkoks mažas pastaruoju metu galvojau apie minimum 6.4 colio, bet kai pradėjo atsiradinėt 6.6-6.7 20:9 su siaurais rėmeliais, tai atrodo, kad tik tokio dydžio ir teimsiu. Vis vien įpratęs rašyti su abiejų rankų nykščiais, taip greičiau, o ir nežadu vairuojant rašyti. Šiais laikais tie kas mėgo kompaktinius telefonus, sunkūs laikai.
    Aš manau jeigu sugebėtų padaryti jog ekranas dengtu 99% priekio, ekrano santykis būtų 21:9 tai maximum iki 6.9 colio būtų galima daryti. O toliau tik perlenkiami telefonai jog pavirstu į planšete. Bet problema su jais, kad kai atlenki, būna keisti ekrano santykiai. Nei YouTube pažiūri, nei ką. Vien juodos juostos.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Pats jau pasakei, 16:9 ir 19.5:9 coliai ne tas pats. Man patiktų, kad plotą gamintojai pateiktų, o tai dabar kažkas galvoja, kad labai didelį 6.2″ telefoną perka, kai jis yra tiesiog normalus palygint prieš senesnį 16:9.

      Geriausia būtų perkant, kad kas suteiktų savaitei telefoną pasibandymui ir aišku būtų kokio kam reikia 🙂

      • AqTrap parašė:

        Ne tik, kad pasikeitė ekrano kraštinių santykiai, bet ir patys rėmeliai tapo siauresni. Žymiai. Dėl to, kaip minėjai, daug kas mano jog 6.1-6.2 colio šiuolaikiniai telefonai yra dideli, kuomet net nėra.

  9. neblogai parašė:

    Apple tenka ne tik 66%+ pelno, bet ne mažesnė dalis ir Technews komentarų 🙂

  10. vanduo4 parašė:

    Pasaulyje visa produkcija skirtosi į pirmą klasę ir antrą.
    Apple tvirtai įsitvirtino pirmoje, o kodėl? Čia sunku atsakyti.
    Sakoma jog Apple nėra daugybės funkcijų, tai lygiai kaip ferari yra tik dvejos durys, nes kitos tiesiog nereikalingos….
    Kas APPLE geresnio?:
    a) iOS nėra lygių – paprastumas, baterijos taupymas, klaidos, virusai kurių beveik nėra;
    b) kamera –
    – 4K monitorius turi 8Mpix. tai kam telefone reikalinga daugiau? Juk jų nematai;
    – deimantinis stikliukas filtruoja šviesą, tad prasto apšvietimo sąlygomis, nuotraukos geresnės nei 12MP konkurentų;
    c) korpusas – tvirtas ir gerai aušina sistemą. Karštą dieną iPhone dirbs geriau;
    d) baterija – kam reikia didelės talpos jeigu optimizuota sistema dirba gerai ir su tokia;
    e) ekranas – 5 karta buvo geriausia (plastikas), dabar įdėjo kažkokį stiklą, kuriam suskilus sueižėja visas ekranas – atrodo šūdinai, o kad suskaldyti plastiką – reikėjo pastangų;
    f) 5G – nu nafiga jis reikalingas? Dar ne visi pilnai išnaudoja 4G dėl ryšio problemų, o jau skundžiasi dėl 5G;
    g) dizainas – paprastas. Vienas mygtukas, kai pas kitus flagmanus žiūri ir galvoji – kur instrukcija?;
    h) garsas – įdiegta filtravimo sistema, tad video darytas klube yra be jokio blerbimo;
    i) REMONTAS – nueini į servisą ir tau sako -iPhone remontas pigesnis, nes telefonas populiaresnis.
    Išvados: iPhone yra tiesiog paprastas, optimalus, patvarus, deja jo privalumai pasireiškia ne skaičiuose, bet kritiniais momentais: karštyje, šaltyje, tamsoje, kai nėra pakrovėjo…
    Trūkumai: iTunes – čia tai yra tragedija.

    • nemesis parašė:

      Bet kas apie popiežių Vatikane ar Putiną Rusijoj daugiau trūkumų įvardintų nei fanboy’jus apie Apple.

      O nuo kada didelė telefono kaina ne trūkumas, o pliusas? Kalbant apskritai apie bet kokį telefoną? O nuo kada technologijų atsilikimas nuo kitų tris metus ne trūkumas pvz belaidis krovimas, ekrano įstrižainės didėjimas, rezoliucijos, kamerų skaičiaus ir t.t.? O nuo kada ne trūkumas kad priedų kaina kosminė? O nuo kada ne trūkumas kad kondensatoriaus užsitrumpinimas taisomas pasiūlant nusipirkti naują jų telefoną su nuolaida? Kas čia per abstrakcijos kad IOS nėra lygių? Kuo nėra? Ką ji daro kažko daugiau nei kiti? Uždara ekosistema turi savų pliusų ir savų minusų bet kad nėra lygių? Tai sakyk mano nuomone IOS 10% rečiau lūžta nei ANDROID. Baterija laiko kokiais 15% ilgiau nei su android analogais lyginant esant tai pačiai baterijos talpai, nuotraukos 2% geresnės tamsoje ir t.t. O dabar – Apple pats geriausias, pats gražiausias, o aš pats sau fainiausias. Juokinga…

      • paprastas_zmogus parašė:

        Visada šypseną kelia, kai kažkas pradeda piktintis, jog kažkam iPhone atrodo geriausias.
        Ir kažkodėl iškart puola pabrėžti kažkokias specifikacijas, kurios realiai yra tik skaičiai.
        O neeee, Apple belaidį įkrovimą įdėjo daug vėliau, nei kiti… Nu yra tas belaidis krovimas mano telefone, ir ką? Per 2 metus net nenusipirkau pakrovèjo…
        Ekrano įstrižainės? Čia yra subjektyvus dalykas.
        Kamerų skaičius? Nejuokink svieto, pažiūrėk kokius stebuklus darė Pixel 3 su savo VIENA kamera. Svarbu nuotraukų kokybė, o ne kamerų skaičius. Ir patinka tau tai ar ne, iPhone kamera visada buvo ir yra vertinama kaip viena geriausių rinkoje.
        Apskritai juokingos tos kalbos apie atsilikimą. Kad kažką padarei pirmas, nieko realiai nereiškia.
        Pvz pirštų antspaudo skaitytuvą iki Apple buvo į telefoną įdėję Motorola (?). Tik bėda ta, kad technologija buvo, švelniai tariant, šūdo gabalas su 50% fail rate…
        Apple padarė daug vėliau, bet tai veikė. Gerai veikė.
        Lygiai tas pats su veido atpažinimu. Prieš Apple, man atrodo Samsung buvo kažką padarę. Neskaitant to, kad irgi veikė šūdinai, tai dar ir su veido nuotrauka buvo galima apeiti. Ir vėl Apple padarė vėliau, bet tai veikė.
        Tai kas čia atsilikęs iš tikrųjų?

        O tas pasakymas apie užsitrumpinimą man atrodo išvis absurdiškas.
        Per savo gyvenimėlį turejau 6 iOS prietaisus. Spėk kiek kartų man kažkas buvo sugedę…

        Pabaigai, man tai išvis dzin kas kam atrodo geriausias. Tau atrodo Samsung yra jėga? Aš gal nesutinku, bet nepulsiu maikės plėšyt, kad tau įrodyt priešingai.

        • neblogai parašė:

          Nuadojau Motorola Atrix su piršto atspaudo nuskaitymu- veikė puikiai. Tačiau technologija buvo kita, dar ne tokia patogi- kad atrakinti, piršto skaitytuvas buvo ne priliečiamas, o paspaudžiamas kad patį nuskaitymą įjungti, ir tada braukiama per jį. Kai pripranti- skirtumas nedidelis.

        • nemesis parašė:

          citata – „O tas pasakymas apie užsitrumpinimą man atrodo išvis absurdiškas“.
          Na nežinau, gal kažkam ir normalu kad kai nuleidžia padangą vienintelis oficialaus gamintojo pasiūlytas sprendimo būdas – reikia keisti automobilį. Man tai neatrodo normalu.

          Aš turėjau, Siemens C45 (likimo nebepamenu), Nokia 3330 (parduotas), Samsung Z540 (dabar dar naudoju), HTC HD, Nokia Lumia 925 (dabar dar naudoju), Xiaomi Redmi Note 4 (naudoja kitas žmogus), Xiaomi Redmi Note 7 (dabar dar naudoju) – nė vienas telefonas man nėra sugedes. Telefonus įprastai naudoju ilgai – apie 4 metus, Redmi Note 4 gal tik apie du metus. Ir ką dabar daryt? Aukso medalį duoti? Kam? Apple? Nesiruošiu niekam duoti, jei protingai eksploatuočiau ir sugestų, kitąkart renkantis telefoną to gamintojo produktų vertinime būtų jau minusas įrašytas. Nesakau kad aš jį išbrokyčiau, bet jau būtų minusas.

          Man nė vienas gamintojas nėra geriausias, yra geri sukurti tų gamintojų gaminiai. Nežinau nė vieno gamintojo kuris ant grėblio būtų neužlipęs su kažkokiu produktu ir apskritai kalbėti apie gamintoją nesinori išvis.

          Ir išvis kam mes čia kalbam dar, juk straipsnis apie pelno procentą. Aš kai keičiu mašinai ratus, noriu kad padangų keitėjas uždirbtų gerai – nenoriu kad jo vaikai neturėtų ko valgyti, ar kad į darbą jam reikėtų 10 km reikėtų eiti pėsčiam, bet taip pat nenoriu kad jis važinėtų su Bugatti iš tokių kaip aš. Sorry, bet nenoriu ir nemanau kad tai būtų sąžininga.

          Aš palaikau visus kas perka daiktą ir žino kam jis, ką su juo galima padaryti, kam jis jį naudos ir iš ko objektyviai pasirinkti gali. Ar tai būtų Samsung, Apple ar Xiaomi.

          Citata – „Aš gal nesutinku, bet nepulsiu maikės plėšyt, kad tau įrodyt priešingai.“ Manau visos problemos išsispręs kai diskusijų oponentai ateis ne „įrodyt priešingai“, o išgirsti kitų ir išsakyti savo nuomonę.

          • paprastas_zmogus parašė:

            Nemanau, kad geri palyginimai su nuleistom padangom.
            Jeigu automobilyje nuleista padanga yra santykinai dažnas ir paprastas “gedimas”, tai telefonuose analogas būtų dužęs ekranas. O kai dūžta iPhone ekranas, tai tavęs niekas neverčia viso telefono keisti. Pasikeiti ekraną ir tiek. Jei nepatinka oficialaus serviso kainos, visada gali eiti į kitas taisykles. Aišku, ekraną įdės šūdinesnį, bet kiekvienas gali rinktis pagal savo prioritetus.
            Anyway, aš sutinku, kad Apple politika remonto atžvilgiu kartais tikrai prasilenkia su sveiku protu. Tiesiog tavo pavyzdys man pasirodė absurdiškas. Iš savo patirties (ir ne tik) žinau, kad Apple technika pati failina žiauriai retai. Daug didesnė tikimybė vartotojui likti be triusikų jeigu jis pats kažką per savo durnumą ar neatsargumą sulaužys.

            • AqTrap parašė:

              O kiek kainuoja pakeisti naujo iPhone nugarėlės? 😀 Gal gali surasti kainas? Man rodos jeigu nori pasikeisti nugarėlė ir ekraną, ne tiek pigiau kainuoja nei nusipirkti naują iPhone. Mat nugarėlė skyla taip pat kaip ir ekranas.

              • paprastas_zmogus parašė:

                Nežinau, girdėjau kad brangiai.
                Maniškis irgi su tokia stikline nugara ir man tai nepatinka. Jau geriau išmestų belaidį krovimą ir sugrąžintų metalinę nugarą.
                Bet vistiek turiu pripažinti, kad šio modelio stiklas tikrai gerai laiko. Jau N kartų skraidė, bet niekaip nedužo.

        • AqTrap parašė:

          Kodėl visi kas turi Apple, lyginasi su Samsung? Nes tik jie ir tėra įveikiami priešininkai.

          • paprastas_zmogus parašė:

            Todėl, kad Samsung yra rimtas gamintojas.
            Visi tie kinietiški šūdeliai nors ir atrodo labai patrauklūs savo kaina, ilgai tokie nebus. Ankščiau ar vėliau, jie pradės kelti kainas arba bankrutuos.
            O kad nesakytum, jog spangstu, štai tau keletas realių skaičių.
            Žinai, kokios buvo Xiaomi pajamos 2018?
            22 milijonai €
            Grynasis pelnas?
            2 milijonai €…
            Čia per visus metus! Maxima daugiau uždirba Lietuvoj…

            • SoTOP parašė:

              Ajajai, matematika 🙂

            • AqTrap parašė:

              Xiaomi CEO/įkūrėjo turtas vertas 19.5 milijardų JAV dolerių, o čia apie milijonus šneka 😀 Šiais metais Xiaomi pajamos apie 24 milijardai. Ir apie porą milijardų pelnas.
              Spėju tavo tame iPhone skaičiuotuvo nėra, nestebina. Pelnas toks mažas lyginant su pajamomis, nes nuo telefono kainos, tik apie 5-10% pelno uždirbama. Ir jie net siekia pasiekti 5%.

              • AqTrap parašė:

                Nu dabar CEO turtas vertas 10 milijardų, nežinau kur pradingo kiti

              • paprastas_zmogus parašė:

                Pirma, CEO turtas manęs nedomina.
                Antra, aš kalbu apie 2018 metų skaičius, o tu man kalbi apie 2019 metus ir aiškini, kad aš blogai skaičiuoju 😀
                Tokie yra 2018-ųjų Xiaomi pajamų ir pelno rodikliai, kuriuos jie patys skelbia.
                2019-ųjų metų galutinės ataskaitos nėra ir finansai ten išvis kaip suprantu yra tik 2019 pirmo pusmečio:
                €12 M pajamos
                €1.5 M pelnas
                Mano supratimu čia yra absurdas o ne pelnas.

                • AqTrap parašė:

                  Kokie dar milijonai? A tau su galva negerai? Jie per metus 100 milijonų telefonų parduoda. A tai blyn, jie pagamina telefonus už 9 centus?

                • paprastas_zmogus parašė:

                  Tai gal tau su galva kažkas negerai, jeigu aš tau sakau duomenis iš oficialios ataskaitos, o tu kabinėjies. Eik p###k protą Xiaomi jei skaičiai nepatinka.

                • AqTrap parašė:

                  Tada numesk linką į tuos oficialus duomenis, nes kažkodėl man visur kitokius skaičius rodo.

  11. AqTrap parašė:

    Be to, jeigu kam įdomu tai šių metų 3-iame ketvirtyje iš viso pasaulyje parduota yra apie 380mln. telefonų, tai paskaičiavus išeina virš 1 milijardo išmaniųjų telefonų kiekvienais metais. Ir kiek realiai telefonu visi išmeta, pasideda į stalčius ir pnš. Realiai kodėl neatidarius įmone kuri priimtų išmaniuosius telefonus senus, galbūt dar kažkiek sumokėtų, pagal telefoną ir visus išsiųstų į Afriką, o anie ten galėtų susitvarkyti juos ir naudotis. Be to daug kas turi nereikalingų telefonų kur ten gal tik baterija reik pasikeisti ir ekraną. Nu, nes realiai pagalvojus, kiek šiukšlių prigaminama kiekvienais metais. Vien pas manęs namuose gal 6 išmanieji telefonai stalčiuje guli. Ir greitai dar vienas eis. Aišku šitą jau norėtųsi bent parduoti už kažkiek, nes tikrai nesinori dėti į stalčių, kad nuvertėtų. Ir taip pilna jų.

    • Stipena parašė:

      Bent jau One Plus patys priima atgal telefonus ir už tai duoda nuolaidą naujam telefonui, o kur tuos supirktus padeda – nežinau. Aišku supirkimo kaina mažesnė nei naudoto telefono vertė rinkoje.

  12. Mindaugas Klumbis parašė:

    Paprastam Žmogui. (Grandinėlės neina tęsti)

    Baik trolinti ir siuntinėti kitus su savo nesąmoningais Xiaomi pelnais. Pirmas linkas apie 2018 pajamas (revenue): Xiaomi said Tuesday that its 2018 revenue reached 174.9 billion yuan (26 billion US dollars). Tai pajamos per metus 26 mlrd. USD.

    Pelnas apie 2 mlrd. USD per 2018 metus

    http://www.chinadaily.com.cn/a/201903/19/WS5c9102cca3104842260b1714.html

    https://www.scmp.com/tech/big-tech/article/3002378/xiaomi-posts-135-billion-yuan-annual-profit-amid-higher-global

  13. Ambient parašė:

    Tik oluchas gali pirkti telefona uz 1k ir jo neisnaudot net 90 %. ziauru… ir visi kalchoznikai dar bando aiskinti kokie ju kruti telefai .. uzuojauta jusu smegenelems..

  14. Sunstep parašė:

    Xiaomi forever!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.