Apple anonsavo iPad 2 planšetinį kompiuterį

Kaip ir buvo tikėtasi, šiandien, vieno iš savo renginių metu, kompanija Apple pristatė antrosios kartos iPad planšetinį kompiuterį, kuris turės į kovą stoti su artėjančiais Google Android Honeycomb operacine sistema pagrįstais gaminiais.

Pasak Apple, iPad 2 yra plonesnis, lengvesnis ir greitesnis. Apple iPad 2 bus siūlomas tiek juodos, tiek ir baltos spalvos, jo storis sieks vos 8.8 milimetro, o svers jis 590 gramų. Kaip ir buvo tikėtasi, antrosios kartos planšetinis kompiuteris turi dvi kameras – priekinę ir galinę. Galinė gebės vaizdą įrašyti 720p rezoliucija, o tuo tarpu priekinė pasižymi standartinės raiškos VGA rezoliucija.

Apple iPad 2 naudoja Apple A5 dviejų branduolių procesorių, kuris dirba 1GHz dažniu. Jis sueikvos tiek pat energijos, kiek ir vieno branduolio A4 naudotas pirmtake, tačiau yra du kartus spartesnis, o jame integruotas grafinis posistemis net devynis kartus, jį lyginant su A4 procesoriuje esančiu.

Naujasis planšetinis kompiuteris iš Apple ir toliau naudos 9.7 colio, 1024×768 taškų rezoliucijos galinio LED apšvietimo LCD ekraną, o veikti be išorinio maitinimo šaltinio gebės apie dešimt valandų. Šį mėnesį pasirodysiantys iPad 2 bus su naująja iOS 4.3 operacinės sistemos versija.

Kompanija patvirtino, kad Apple iPad 2 už Atlanto, tiksliau Jungtinėse Amerikos Valstijose, pasirodys jau kitą savaitę, kovo 11 dieną, penktadienį. Daugelyje Europos valstybių plašetinis kompiuteris rodysis jau kovo 25 dieną, o jo kainos už Atlanto liko tokios kaip, kaip ir pirmtako.


1 Komentaras

  1. Natter parašė:

    Visi laukė superaukštos raiškos ekrano, kurio nesulaukė, galėjo bent padidint iki XOOM raiškos 1280*800, na bet Apple fanų tai nesustabdys :-), iš esmės įvyko evoliucija, o ne revoliucija. Man asmeniškai tai didžiausią įspūdį paliko tas keistas dangalas – stovas, bet 40$ už paprastą ir 70$ už odinį čia jau kaip rusai sako „perebor“, kaip kad ir prašyt 40$ už HDMI adapterį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.