Apple atnaujino visą muzikos grotuvų šeimą

Programinės įrangos gigantas Apple ir toliau nepaliaujamai tobulina savo produktus. Kompanija šiais metais pristatė pirmąjį savo planšetą iPad, ketvirtąją iPhone išmaniojo telefono versiją, o dabar eilė atėjo ypač populiariems muzikos grotuvams iPod.

Pradėsime nuo pigiausio, tai yra Apple iPod Shuffle modelio. Pastarasis buvo kiek patobulintas, nes į jo dizainą ir vėl sugrįžo mygtukai, kompanija teigia, kad baterija veiks iki 15 valandų, o daugiau akivaizdžių patobulinimų nematyti. Išliko tas pats dizainas, tiesiog sugrįžo mygtukai. Tuo tarpu penkių spalvų naujieji Apple iPod Shuffle už Atlanto kainuos 50 JAV dolerių.

Apple iPod Nano pakeistas drastiškai ir visiškai nepanašus į praėjusių kartų gaminius. Nuo šiol mes nebeturime praktiškai jokių valdymo mygtukų, kuriuos pakeitė lietimui jautrus ekranas, o paties iPod Nano dydis ir forma primena Shuffle. Kalbant skaičiais, šį kartą grotuvas yra net 46 procentais mažesnis ir 42 procentais lengvesnis nei praėjusios kartos modelis. Tai savotiškas mažasis iPod Touch, už kurio 8GB versiją už Atlanto sumokėtumėte 150 JAV dolerių, o už 16GB versiją apie 180 JAV dolerių.

Naujasis iPod Touch pravardžiuojamas „Apple iPhone klonu be telefono funkcijos” ir tai yra tiesa. Naujasis muzikos grotuvas gavo tą patį Retina ekraną iš Apple iPhone 4, Apple A4 centrinį procesorių, priekinę kamerą naudotis FaceTime funkcija ir įprastą vaizdo kamerą, kuri, kaip ir iPhone 4 atveju, gali filmuoti HD kokybės vaizdą. Tiesa, kainos kiek „pasikandžios“. 8GB versija kainuos 230 JAV dolerių, 32GB 300 JAV dolerių, 64GB – 400 JAV dolerių, kas nėra labai maži pinigai, ypač lyginant su Nano ir Shuffle kainomis.

19 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    tai ka dizaino nesugalvojo naujo, ar patingejo ? dabar turedamas ipod touch ir iphone 4gs negalesi atskirt kuri paimt, kad pakelt rageli 😀

  2. Anonimas parašė:

    tai turbut pakelsi rageli su tuo,kuris skleidzia garsa, yra uzrasas, kad skambina, ir kuris vibruoja?

  3. Fostil parašė:

    Net neskaiciau, bet speju inovaciju vel pazere kaip sieno 😀

  4. Anonimas parašė:

    bet is tikro pripazinkim, kad grazus daikciukai.. Nors kokybe ir nepasizymi, bet grazi isvaizda 🙂 tik kaina, kaip uz china suduka, 100 kartu perdidele

  5. tomaxsas parašė:

    ToBeX: patarčiau apsilankyti pas okulistą, jeigu jau neatskiri iphone 4 nuo ipod touch 4gen…

  6. Pasisiauses parašė:

    BigManas,
    ok surask pvz man pigesnį ir tiek PAT galimybių turintį daiktą kaip iPod touch…
    Ir kažkaip keista – ipod kainos krenta ir krenta, bet kažkam vistiek per brangu 😀

  7. Pasisiauses parašė:

    Žmogau, o prie ko čia šitas kvailas ipad lyginimas?
    Aš sakiau parodyk pigesnį iPod touch analogą.

  8. Anonimas parašė:

    Ups, sorry.. Ziurejau 2 temas vienu metu..
    Creative zen x-fi2.

  9. Pasisiauses parašė:

    Šitas ceeative NĖRA iPod touch analogas, nes neturi operacinės (t.y. jokių papildomų programų ir žaidimų). Taip pat Creative yra daug prastesnis pagal tech. charakteristikas ir išvis yra tragiško dizaino. Kalbant interneto žargonu – FAILinai. Vis dar laukiu kol parodysi pigesnį iPod touch analogą…
    Bet gal būt dėl to žmonės ir galvoja, kad \"Apple du kartus brangiau\", nes lygina visiškai skirtingus produktus 😀

  10. Anonimas parašė:

    Maziau malk sudo. Pasidomek apie creative.. Ner ko lygint kokybes… FanBoy.. ner ko gincytis

  11. Pasisiauses parašė:

    \"rimtas\" argumentas 🙂

  12. SB parašė:

    Pasisiauses>Pats bandziau Creative Zen X-Fi 2. Garso kokybe puiki, taciau ekranas siaubingas. Jei pasirodytu Creative Zen X-Fi 3 ar kažkas panašau su normaliu, prisilietimui jautriu ekranu ekranu, toki butinai isigyciau. Jei man reikia MP3, reikia MP3, ne kažkokio kitokio prietaiso. Norisi ziureti filmus, narsyti internete, tureti daug aplikaciju? Rinkuosi Galaxy Tab ar kita Android planseta su skambinimo funkcija.

  13. Pasisiauses parašė:

    Nepainiokim čia tų planšetų 🙂
    viskas remiasi į asmeninius poreikius. Jei reikia gryno muzikos grotuvo, kuris tiesiog grotų muziką, tai iPod touch tiesiog ne tas daiktas, kurį reikėtų rinktis.
    Bet jei man norisi universalaus daikto su galybe programų ir galimybių bei lengvai tilptų į kišenę, panašu, iPod touch analogų kaip ir neturi apskritai… Galaxy tab – šaunūs dalykėlis, bet čia jau kita kategorija. Bet vistiek – kam planšetui skambinimo funkcija? Juk niekas tokio daikto nenaudotų kaip pagrindinio telefono…

  14. Anonimas parašė:

    Kiekvieno poreikiai skirtingi. Man asmeniskai uztenka creative, nes tikrai geresne kokybe nei to apple, plius daugiau palaikomu formatu. Ne kiekvienam reikia tu zaidimu. Yra tam pc.

  15. SB parašė:

    Pasisiauses>As nelabai suprantu iPod Touch. Tada as geriau nusiperku, kad primokejas daugiau, iPhone 4 ir turiu išmanųjį telefoną su visom funkcijom ir ta pačia muzika ir viskuo kitu, ar iPod Touch groja geriau, nei iPhone 4? Va Nano tai daiktas, man tikrai panasu i tik MP3 grotuva. Noriu muzikos ir perku ji.

  16. tomaxsas parašė:

    SB gerai sako, geriau iPhone 4 nei itouch, nes itouch neturi nei 3g nieko, o wifi nevisur yra o tokiam įrenginiui internetas yra būtinas 🙂

  17. Pasisiauses parašė:

    SB, kad nusipirktum iPhone 4 tau neužtektų \"primokėti daugiau\", nes jis Lietuvoje kainuotų turbūt tiek, kiek kainuoja 3 iPod touch… 😀
    Bet suprantu tavo poziciją, nes aš pvz manau, kad iPod touch didžiausias trūkumas – tai ne telefonas 😀

  18. SB parašė:

    Tomaxsas>Ta omenyje as ir turejau. Pasisiauses>Kas tiesa, tas tiesa. Kainų skirtumas Lietuvoje bus milžiniškas, tačiau aš kalbu apie pasirinkimą bendrai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.