Apple generalinis direktorius paaukojo 100 milijonų JAV dolerių labdarai

Praėjusią savaitę uždarame renginyje, kuriame Apple šventė sėkmingus paskutinio 2011 metų ketvirčio rezultatus, dabartinis Apple generalinis direktorius Tim Cook savo pranešime paskelbė, kad nusprendė paaukoti 100 milijonų JAV dolerių labdarai.

Tim Cook teigė, kad 50 milijonų dolerių skirti Stanfordo ligoninei iš kurių 25 milijonai skirti naujo pastato statybai, o kiti 25 milijonai vaikų ligoninei. Kitus 50 milijonų dolerių nusprendė paaukoti “Product RED” kuri yra labdaros kompanija kovojanti su įvairiomis ligomis, tokiomis kaip AIDS, tuberkulioze ar maliarija.

Nuo pat pradžių, kai tapo Apple generaliniu direktoriumi Cookas smarkiai skyrėsi nuo savo pirmtako Steve Jobs daugeliu dalykų, tačiau pats svarbiausias iš jų yra labdaringa veikla. Jobsas niekada negarsėjo kaip didelis filantropas ir buvo nusistatęs priešiškai labdaros bei pinigų aukojimo atžvilgiu. Tapęs naujuoju generaliniu direktoriumi Cookas visiem Apple darbuotojams suteikė didžiules nuolaidas Apple produktams ir pradėjo vykdyti labdaros programas kompanijos viduje. Darbuotojams buvo ne tik leista, bet ir skatinama aukoti labdaringai veiklai iki 10 tūkstančių JAV dolerių per metus.

2 Komentarai

  1. rokazs1 parašė:

    Maladiec 🙂

  2. ironvolf parašė:

    Gera investicija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.