Apple iškėlė naują ieškinį bendrovei Samsung

JAV leidinio „Chicago Tribune“ interneto svetainėje šiandien pasirodė pranešimas apie tai, jog „Apple“ kreipėsi į federalinį teismą Kalifornijoje su ieškiniu, kuriame reikalaujama uždrausti „Samsung Galaxy Nexus“ išmaniųjų telefonų prekybą. Pastarieji naudoja naujausią operacinės sistemos „Android“ versiją, dar žinoma kodiniu pavadinimu „Ice Cream Sandwich“.

„Samsung Galaxy Nexus“ debiutas buvo atidėtas dėl spalio mėnesį mirusio „Apple“ vadovo Steve‘o Jobso. Naujausią „Android“ versiją turinčio išmaniojo telefono kūrimas vyko įmonei glaudžiai bendradarbiaujant su HTC bei „Motorola“ bendrovėmis, kurios taip pat yra įsivėlusios į teisinius ginčus su „Apple“.

Naujausias ieškinys nutaikytas prieš prekybą „Galaxy Nexus“ išmaniaisiais teismui buvo įteiktas dar praėjusią savaitę. Jame nurodoma, kad „Galaxy Nexus“ mobiliajame įrenginyje be licencijos yra pritaikytos „Apple“ patentuotos technologijos, tokios kaip telefono atrakinimas slenkant paveikslėlį ar paieškos sistemos valdymas balsu.

Pirmadienį išplatintame pranešime spaudai „Samsung“ teigė, jog yra informuota apie naują „Apple“ kreipimąsi į teismą. „Mes ir toliau ketiname ginti savo intelektinę nuosavybę nuo „Apple“ skundų siekdami užtikrinti tolygų naujovių atsiradimą mobiliųjų komunikacijų rinkoje“, – pareiškė „Samsung“.

Priminsime, kad praėjusių metų gegužės mėnesį „Apple“ padavė „Samsung“ į tą patį Kalifornijos teismą, dėl neva nelegaliai nukopijuotų kai kurių „iPad“ ir „iPhone“ dizaino ypatybių. Nors šis ieškinys dar nėra galutinai išnagrinėtas, tačiau teismas „Apple“ nenaudai vis dėlto neuždraudė „Samsung Galaxy“ serijos produktų prekybos JAV rinkoje.

Kaip rašoma minėtame „Chicago Tribune“, bendrovių „Apple“ ir „Samsung“ kovos dėl patentų šiuo metu apima iš viso 20 ieškinių dešimtyje pasaulio šalių.

7 Komentarai

  1. Putulis parašė:

    O kodėl Jobs’o mirtis įtakojo Galaxy Nexus debiutą?

  2. hydrogenet parašė:

    Kas jau kas bet Apple su savo dalbajobi*zmu tai tikrai parodo savo gobsumo lygi… Ant tiek pas ju viskas uzpatentuota, kad net analogu negalima sukurti. Iskarto mat pazeidziami ju patentai. Nebedaug liko iki to, kad Apple uzpatentuos pati skambuti – nebus galima skambinti is jokio kito aparato kaip tik is iPhone….. Siuo patentu poziuriu asmeniskai man Apple atrodo kaip apgailetinos verkiancios mergaites….

  3. BC00 parašė:

    Putulis -> kaip pagarba Jobsui, Samsung nukele Galaxy Nexus isleidima.

  4. BroniusK parašė:

    O aš galvoju tai, kad Apple iškėlė ieškinį ne dėl patento, nors ir kaip Apple ir sako. O dėl to kas pirmas Samsung ar Apple pristatys nauja produktą Amerikoje.

  5. BroniusK parašė:

    Ir plius tai labai, labai dideli pinigai.

  6. Blexas parašė:

    Patentus reikia issipirkti, nelabai butu jums smagu kad visi naudotu jusu isradimus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.