Apple JAV tapo didžiausiu mobiliųjų telefonų gamintoju

Kaip praneša AP, kurie remiasi rinkos tyrimų bendrovių duomenimis, kompanija Apple pagaliau aplenkė bendrovę Motorola ir tapo didžiausia mobiliųjų telefonų gamintoja Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tiesa, Apple atotrūkis nėra didelis.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Apple pardavė apie 8,8 milijonus išmaniųjų iPhone telefonų. Visgi didesnį asortimentą turinti Motorola sugebėjo parduoti tik 8,5 milijonus telefonų. Nepaisant to, lyderiu šioje rinkoje išlieka Nokia – kompanija per pirmąjį ketvirtį pardavė net 107,8 milijonus mobiliųjų telefonų.

Kalbant apie mobiliųjų telefonų prekybą, už Nokia rikiavosi Samsung ir LG Electronics. Tuo tarpu nei Apple, nei Motorola į didžiausių gamintojų penketuką nepatenka ir vargu, ar pateks, nors Apple laimėjimas JAV rinkoje – akivaizdus ir svarbus kompanijai.

2 Komentarai

  1. forxis parašė:

    amerikoi ten visi ant tu apple pasinešę… lietuvoi kitokia situacija , nes jie brangoki lietuvos rinkai ir paprastiems žmonėms 😉

  2. nanoWorld parašė:

    Tai taip, cia kaip sakoma MAC kaina \"pritaikyta pragyvenimo lygiui\" JAV Macbook bazinis variantas ~2600Lt, lygiai toks pats Lietuvoje ~3500Lt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.