Apple kyla didelės bėdos dėl iPad vardo Kinijoje

Įvairios, mažai žinomos kompanijos visad nori pasipelnyti iš rinkos gigantų ir atrodo, jog į tai deda tiesiog milžiniškas pastangas. Vienas iš naujausių pavyzdžių – mažai kam išvis girdėta Proview kompanija, kuri laimėjo teismo ieškinį prieš Apple.

Istorija tokia, jog vardą iPad dar tolimais 2000 metais įregistravo jau minėta kompanija Proview, kuri dalinai po šešerių metų jį pardavė kompanijai IP Application Development už 55 tūkstančius dolerių. Po kurio laiko šį prekės ženklą įsigijo ir dabartinė jo savininkė, korporacija Apple.

Nepaisant, kiek žvelgiant į istoriją, laimingos pabaigos su iPad vardu, Proview atrado skylę sutartyje su minėta IP Application Development. Pasirodo, jog iš pastarosios kompanijos iPad vardą įsigiję Apple jį gali naudoti visur, išskyrus Kinijos rinką.

Pateikus visus turimus įrodymus, Kinijos teismas nusprendė, jog Proview yra teisi ir jai lieka teisė naudoti iPad vardą Kinijoje, o Apple – visur kitur. Proview siekis nežmoniškas – net vienas milijardas JAV dolerių. Bet veikiausiai Apple neliks nieko kito, kaip susitarti gražiuoju ir sumokėti Proview šiek tiek mažiau, nei jie reikalauja. Visgi Kinijos rinka – milžiniška.

3 Komentarai

  1. svedas parašė:

    pavadint CiPad ir ok special for China ir tegu ruko proview.

  2. ironvolf parašė:

    Šaunuoliai proview 🙂

  3. simple parašė:

    Naudojant tikrąjį vardą, iCrap problemų turbūt nekiltų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.