Apple pardavė du milijonus iPad planšetų

Apple su džiaugsmu pranešė, kad visai neseniai jos kiek ankščiau pristatytas iPad planšetinis kompiuteris pasiekė naują gairę – kompanija pardavė jau daugiau nei du milijonus šio produkto vienetų, o tam įtakos turėjo tarptautinis iPad pristatymas.

Tiesa, europiečiai turėjo kuo pasiskųsti – kompanija nebando taikyti kokių nors nuolaidų ir Apple iPad planšetai senajame žemyne kainuoja ketvirtadaliu brangiau, nei Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tai reiškia, jog Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Italijoje jūs sumokėsite apie 20-25 procentais daugiau, nei JAV. Verta pažymėti, kad krentant euro kursui šis santykis po truputėlį mažėja.

Žinoma, mes jums nežadame pranešti kiekvieną kartą apie iPad, kai šis bus parduotas dar vieną milijoną kartų, bet pripažinkime – du mėnesiai ir du milijonai parduotų produkto vienetų tikrai nėra labai blogas pasiekimas brangiam, naujam įrenginiui. Laukiame konkurencijos.

19 Komentarai

  1. kiks parašė:

    Lamai neblogos pajamos gautos…. Apple sukuria tokius konceptus, kurie labai pasiteisina.

  2. simple parašė:

    Tik du milijonus? Reiškia dar ne kiekvienas debilas po toki įsigijo.

  3. Fostil parašė:

    kiks neisizeisk, bet tu jau paveiktas applemanijos. Arba kitaip reklamos auka, nes tik apple giriasi jog jie cia konceptus tik kuria, bet toli grazu jiem iki pirmo plansheto autoriaus.

  4. kiks parašė:

    tai kad neturiu nė vieno jų produktų ir neplanuoju jų įsigyti, tik pasakiau kas akivaizdu, Iphone ir šis IPad yra tikri rinkos killeriai:) aš esu nuoširdžiai už tas kompanijas, kurios sukuria kažką naujo, o žiūrint į pirkimus ir naudingo:)
    Tiesiog protu nesuvokiama pasidaro, kai pagalvoji kiek apple pajamų surinko vien iš šito IPad, mane tas stebina, o ar geras ar blogas šis daikčiukas aš nžn ir nesidomiu:)

  5. Linas parašė:

    kiks> O kas gi Ipad\’e yra naujo? Apskritai planšetiniai kompiuteriai nėra naujiena, o Ipad toli gražu ne technologijų stebuklas, taigi kas gi ten yra apart visiems gerai žinomo apple marketingo?

  6. Press parašė:

    reklama viska daro
    kvailas amerikietis+apple reklama=isprotejas amerikietis kuris tiki kad jis madingas nes turi IPad
    Amerikai nereikia flash, nes taip pasake Stevas
    http://www.youtube.com/watch?v=_P_-LaHrzWI

  7. spfanas parašė:

    nezinau kodel bet kazkodel visi bent jau 90% fotografu naudoja apple pc, dar daugiau kai pavartai literatura ar zurnala visi pavyzdziai nuorauku redagavimo atliekami apple os , va jum ir reklamos aukos, nors as ir rimtai domuosiu fotografina bet to apple nezadu pirkt , bet man idomu kodel jie perka tuos obuolius, matyt istikro neturi kur $ det, nes kai pamatai kokios objektyvu kainos, tai ir zandikaulis isnyra.

  8. nanoWorld parašė:

    Man idomu kaip fotografijos apdorojamos su OSX? Nebent kokiu default\’iniu MS PAINT lygio redaktoriumi, esanciu paciame OSX\’e (nors turint omenyje Apple\’iska filosofija, uz ji dar reiktu sumoket kokius papildomus 20 zaliuju). Absoliucia diziaja laiko dali zmogus dirba ne su OS, bet su taikomaja programine iranga, o siuo atveju, tikriausiai Photoshop. Neesu fotografiju redagavimo specialistas, bet man noretusi isgirsti profesionalo nuomuone, kuo Photoshop Windows aplinkoje skiriasi nuo Photoshop OSX aplinkoje – nes kazkodel tai man atrodo kad jis yra vienas ir tas pats, tik perkompiliuotas kitai aplinkai 🙂 OS siuo atveju apsiriboja tik GUI dizainu, kaip mygtukas, pasak S. Jobs, kuri \"norisi ciulpti\".

  9. ironvolf parašė:

    Jeigu rankose I\’padas – Apple rinkos tu degradas,
    O tokių jau milijonai, juokina jie mus balvonai,
    Jeigu tokį aš sutiksiu, galvą jam stobal apšik….

  10. Press parašė:

    nanoWorld>>
    \"menininkas\" tai toks žmogus kuriam LABAI rupi kitu nuomone t.y. jis turi turet Mac ,kad butu geresnis nei vidutinis \"menininkas\"
    ir.. Os X buvo pirma kuri išnaudojo didziaja dali PS, nes kai pradedi dirbt su 100k x 100k pixels ,ir dar su keliais RAW Layers, plius dar su kitais nesuspaustais failais kuriu dydis ~1-2GB, tai Windowsams ragas(kalbu apie senus laikus kai dar buvo populiarus XP). Dabar po W7 išleidimo turėtu Performance buti apylygis.
    spfanas>>jei neturesi galvos tai ir turedamas aparata uz 30k litu nieko ispudingo nepadarysi.

  11. Pasisiauses parašė:

    Kad jau čia kažkas prakalbo apie fotografiją, tai mestelsiu aš ir savo nuomonę 🙂

    Kažkas klausė, kaip nuotraukos apdorojamos ant OSX… Na, aš galiu atsakyti…
    Kai perki Mac\’ą, tu prie jo gauni tokį programų paketą iLife. Į jį įeina iWeb, iDVD, iMovie (labai geras), iPhoto (labai geras) ir GarageBand (labai geras). Taigi nuotraukas tikrai labai patogiai ir paprastai galima redaguoti su iPhoto. Aišku tai nėra profesionalams skirta programa, bet fotografams mėgėjams jos siūlomo funkcionalumo per akis… (Beje Windows išvis neturi tokio paketo analogo…nei kokybės nei kainos atžvilgiu)

    Bet iš tikrųjų fotografai Mac\’us myli dėl kitos programos. Ta programa yra Aperture. Kadangi pats ją bandžiau, tai galiu pasakyti, kad tokio lygio programos Windows platformoje nėra… net Adobe Lightroom\’as negali lygiuotis…

    O kalbant apie visokius Photoshop\’us… Dar galiu pridėti, kad Mac OS tikrai yra labai patogi operacinė jeigu dirbi su multimedijom (video, muzika, foto, web ir t.t.).
    Nors Adobe programų paketas iš esmės toks pat ir ant Windows ir ant Mac OS, visą skirtumą sudaro pačios operacinės teikiami privalumai.

    Tokia vat mano, kap žmogaus turinčio patirties su Mac\’ais, nuomonė.

    O kad šis komentaras nebūtų jau taip visai ne į temą, tai dar pridėsiu, jog juokingai atrodo čia kai kurie komentatoriai, kurie iPad nusipirkusius žmones vadina debilais ir reklamos aukomis… Jūs tų žmonių nė nepažįstate, o jau klijuojate tokius epitetus… Tik parodote savo paties labai žemą kultūros lygį ir dar žemesnį IQ…
    Čia tas pats būtų jeigu aš pasakyčiau, kad visi, kurie važinėja su Citroenais yra degradai…

  12. ironvolf parašė:

    Pasisiauses

    Palyginai By… su pagaliu! Jei yra pigesnių ir žymei geresnių alternatyvų tai kam mokėt už vardą???? Pasakyk dar, kad iPad geresnis už panašias jo alternatyvas ????

  13. Pasisiauses parašė:

    Prie ko čia vardas? 🙂
    Šiais laikais mes visi kažką pirkdami (normalios firmos) mokam už vardą.
    Nesvarbu ar tu perki kažką iš Nokia, Sony, Samsung, HP, Dell, Apple, Asus, Philips, Koss, LG, HTC ir t.t., tu taip pat moki už vardą… Taigi tas pasakymas \"kam mokėti už vardą?\" šiame kontekste yra gan absurdiškas.
    Sakai yra \"žymei\" geresnių alternatyvų? Na, yra tam tikrais aspektais geresnių aparatų, bet nėra nė vieno, kuris visapusiškai būtų geresnis. Lygiai taip ir iPad nėra visapusiškai geriausias. Yra pliusų ir minusų. Ir tas jo gerumas priklauso nuo tavo asmeninių poreikių. Paprasčiausiai jeigu žmogui tas iPad iš visų variantų pasirodė tinkamiausias, tai jis jį ir nusipirko ir čia jau ne visokiems mužikėliams jį debilu vadint.

    Prieičiau dabar aš prie tavęs ir pamatęs tavo telefoną pradėčiau tave debilu vadint vien dėl to, kad man tas tavo telefonas nepatinka…. Pagalvotum, kad aš psichiškai nesveikas, ar ne? Tai čia žinok lygiai tas pats

  14. ironvolf parašė:

    Apple kas kita, bet tau fanbojuj neišaiškinsi. O tie kiti vardai kur vardinai neišsikelia tiek kainų už vardą kaip apple, tad gali čia neprimest žinovą, kada vartot tokius pasakymus kada ne. Tavo palyginimai išvis niekur netinka.

  15. Press parašė:

    Pasisiauses>>
    as manau kad ironvolf nenorejo pasakyt \"kam moket uz varda\" jis gal labiau norėjo pasakyt \"kam moket tokį dideli kainos % uz varda\" kuris uz Apple produktus gali sudaryti net 1/3.

    dar prie to pacio ,gerai kad naudojai os x, tai pavardink bent 5 geriausius pagrindinius privalumus, negu W7.nes pats galvoju pabandyt os x ir burnos ne ausint su tokioms diskusijoms 🙂

  16. Pasisiauses parašė:

    ironvolf,
    Pasibaigus argumentams, prasideda asmeniškumai ir visokių epitetų klijavimai 🙂

    Press,
    Iš tikrųjų tai to iPad kaina yra pakankamai normali. Juk alternatyvų kainos labai panašios 🙂

    O dėl OSX privalumų…
    1. Lengva naudoti. Viskas labai intuityvu ir vizualu, todėl net ir labai su kompais nedraugaujantis žmogus OSX perpranta greičiau nei Windows. Netiki? Spėk kiek žingsnių reikia, kad ant W7 pasiektum IP adresų nustatymo langą… Maždaug 8… Ant OSX? 2…
    2. Geriau išnaudoja kompiuterio resursus. Pas mane ant to paties kompo OSX viską daro stabiliau ir greičiau nei W7. Nors ant Win instaliuotas tik Skaipas, VLC ir Opera 😀
    3. Labai super funkcijos kaip:
    Expose. Žiauriai patogus dalykas, kurį ne kartą esu bandęs pasidaryti ant Win, bet tos programėlės niekad neveikdavo gerai.
    Spaces – workspace\’ai su cool galimybėm (pvz nustatyt kokia programa kuriam Space atsidarys ir t.t.)
    Spotlight – labai gerai veikianti realaus laiko paieška, pasiekiama paspaudus vieną kombinaciją…
    Quicklook – gali peržiūrėti video, foto/perklausyti audio neatidaręs jokios programos. Labai patogus dalykas.
    4. Keyboard shortcut\’ai. Jų žymiai daugiau nei ant Windows ir jais gali pasiekti net ir labai specifines funkcijas. Pvz net toks crazy dalykas kaip spalvų invertinimas 😀
    5. Na ir žinoma – atostogos nuo virusų ir antivirusų 😀

  17. -NRJ- parašė:

    visur daznai minimas tas OSX privalumas, kad virusai nepuola ir antivirusu nereikia. o man idomu, kas bus tada obuoliams, kai ju naudotoju kiekis vysis langu naudotojus ir atsiras daugiau ir daugiau virusu ar noru juos kurti kazkam kad kankinti apple gaminius 🙂 tada paziuresim ar bebus pas OSX\’erius tiek dziaugsmo 🙂

  18. Pasisiauses parašė:

    Prieš 10 metų mac OS turėjo dar mažesnį naudotojų procentą, bet tuo metu buvusi Mac OS 9 turėjo virš 75 000 žinomų virusų ir spyware…
    Dabar Mac OSX turi žymiai daugiau vartotojų nei prieš 10 metų, bet virusų kažkaip nelabai yra….
    Kas pasikeitė? Operacinė….

  19. spfanas parašė:

    esu snekejes su profesonaliu fotografu kuris valgo duona is fotografijos darbo, jis naudoja apple nesiojama pc, buvau jo namuose ir maciau ji dirbant , pats pc didelis turbut didiausia istrizaine, kiek kainavo neklausiau, tik minejo kad apple ima del jos stabilumo patikimumo ir panasiu dalyku, nes dirbant su vestuviu foto , jas fotoshopinant nepakibtu pc, darbas butu spartus . tiek is jo tesuzinojau…
    AS kiek domejausi tai vien ekranas profam kainuoja maziausiai nuo 1300lt http://www.efoto.lt/naujienos/monitoriai_foto
    toliau manau tereikia stacionaraus pc , svarbiausia ramu kad butu bent 3gb ir vaizdo korta kad trauktu keleta zaidimu nezinau ju kainu, ir yra geriausias pc foto redagavimui, net pigiau nei apple, tik va tas patikimumas ? 🙂 bet man dar nebuvo niekad kad kasnors pakibtu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.