Apple plečia savo produktų liniją, siūlo atnaujinimus

Naujoji iMac šeimyna vis dar yra su 21,5“ ir 27“ ekranais, tačiau kompiuteriuose nuo šiol veiks ne senieji Intel Core 2 Duo, o i3, i5 ir i7 procesoriai. Mažesnį displėjų turinčiuose all-in-one tipo produktuose bus siūlomi 3,06 GHz dažnio i3 ir 3,6 GHz spartos i5. Tuo tarpu vyresnieji 27 colių įstrižainės ekrano broliai suteiks didesnį pasirinkimą – nuo pigiausio 3,2 GHz Core i3 iki 2,93 GHz i7. Grafiniai posistemiai taip pat yra atnaujinti – pigiausiuose modeliuose bus montuojamas ATI Radeon HD 4670 lustas, o aukščiausios klasės – HD 5750. 21,5 colio įstrižainės iMac kaina prasidės nuo 1200 JAV dolerių, o 27-ių – nuo 1700.

Dar vienas atnaujinimas pasiekė jau senokai to sulaukusį brangiausią kompanijos produktą – Mac Pro. Dabar jis bus platinamas su keturių/šešių branduolių Xeon procesoriai, kurių taktinis dažnis sieks 3,33 GHz. Turint galvoje, kad komputeris gali būti komplektuojamas su dviem lustais, bendras branduolių skaičius sieks iki 12, o virtualių, naudojant HT technologiją, net 24. Standartiškai bus montuojama ATI Radeon HD 5770 vaizdo plokštė, o už papildomą mokestį bus galima rinktis ir Radeon HD 5870. Pigiausiųjų Mac Pro kainos prasideda nuo 2500 JAV dolerių, tačiau tokie nestandartiniai pasirinkimai kaip SSD, prie ir taip didelės sumos gali pridėti dar ne vieną šimtą.

Savo staliniams kompiuteriams kompanija taip pat pristatė Magic Trackpad priedą, kurio kaina sieks 69 JAV dolerius. Toks įrenginukas suteiks galimybę valdyti kompiuterių lietimui jautrios aikštelės, kokia yra MacBook serijos nešiojamuose kompiuteriuose, dėka. Ir galiausiai, prie krūvos naujų gaminių imamas siūlyti 27 colių įstrižainės monitorius, pasieksiantis maksimalią 2560×1440 raišką, turintis iSight kamerą pokalbiams, MagSafe jungtį MacBook nešiojamąjam ir tris papildomus USB lizdus. Ir už visa tai – 1000 JAV dolerių.


5 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    Pasipils čia tuoj agresyviai nusiteikusių paauglių armija ir dar kartą bandys įbrukti savo tiesas 🙂

  2. dzigitto parašė:

    Su mielu noru pakeisčiau savo AK į mac\’ą.

  3. nanoWorld parašė:

    Na siaip jau tai AK arba PC arba \"Personal Computer\" taip pat yra ir MAC, nes jis taip pat yra asmeninis kompiuteris, cia tik nuo 1981m IBM PC visi priprato, kad PC tai IBM PC architekturos klonas. Is principo PC yra tiek staliniai, tiek nesiojami, tiek netbook\’ai, tiek slate\’ai skirti asmeniniam naudojimui nepriklausomai nuo architekturos ar gamintojo – tiesiog toks pastebejimas vardan tikslumo 🙂

    Pasisiauses, pastebejau, kad tau bet kieno nuomuone, kuri yra kuria nors prasme pries Apple is kart asocijuojasi su \"agresija\", \"paaugliskumu\" ir \"izeidimu\" – bet tiek to, nesiruosiu dabar daug diskutuoti apie Apple, jis man tiesiog nebeidomus, nes anskciau Apple buvo daugiau apie ideja, o dabar tai tapo daugiau apie pinigus o nebeidomus tapo po 2005m, kai is aparatines puses atmetus dizaina (man kaip inzinieriui jis neidomus) tapo kaip ir \"eilinis\" PC – Intel platforma paremtas, taigi isskyrus operacine sistema (kurios branduolys yra net ne Apple kurtas) ten daugiau nera nieko iskirtinio ir man del to nera nieko idomaus. Tai mano asmenine nuomuone.

  4. Pasisiauses parašė:

    Tai, kad dažniausiai taip ir būna – asmeniniai įžeidinėjimai, demagogijos, žema kultūra 🙂 Čia tiesiog mano pastebėjimas iš asmeninės patirties 🙂

  5. Fostil parašė:

    Pasisiauses pradek nuo saves ziuret pirma tada, o ne kitus kritikuok, nes ne ka geresnis ir tavo pirmas postas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.