Apple taikosi į Microsoft vietą

Apple išreiškė savo ilgalaikius planus – perimti Microsoft pozicijas ir tapti pačia didžiausia pasaulyje technologijų kompanija. Abi kompanijos turi didžiulius išteklius, tad laukia ypač įdomi kova, praneša Reuters ir DailyMail.

Tokios kalbos pasigirdo po to, kai Apple vertė akcijų biržoje pakilo iki 222 milijardų JAV dolerių, o Microsoft smuko iki 219 milijardų JAV dolerių. Apple pakėlė savo vertę po iPad pasirodymo, tuo tarpu giganto Microsoft akcijos vis krito ir krito.

Apple pusėje matomas akivaizdus progresas – kompanijos akcijos šiuo metu kainuoja apie dešimt kartų daugiau, nei prieš dešimtmetį. Viskas pasisuko tinkama kompanijai linkme dėl iPod grotuvų išpopuliarėjimo, ypač gerų MacBook kompiuterių pardavimų bei pasisekusio iPhone telefono. Skaičiai kalba patys už save – Apple vertė buvo didesnė už Microsoft tik prieš dvidešimt metų, kai šios kompanijos tik po truputėlį įsibėgėjo savo kelyje į šlovę.

Apple šiuo metu siekia, kad jos produktai taptų masiškai naudojamais, o nebūtų tik kaip įvaizdžio dalis labiau pasiturintiems vartotojams. Dėl šios priežasties mes galime sulaukti įvairių šios kompanijos produktų kainų mažinimo, korporacija taip pat daug investuoja į naujus gaminius ir pagal šį aspektą akivaizdžiai lenkia Microsoft.

Nepaisant to, dėl ypač gerų Windows 7 pardavimų Microsoft praėjusį ketvirtį uždirbo net 14,5 milijardo JAV dolerių, kai Apple – 13,5 milijardus. Į šią kovą taip pat įsitraukia ir kompanijų siūlomi servisai. Microsoft siūlo savo Live, tuo tarpu Apple – iTunes. Pastarasis servisas gali pasigirti tuo, jog dominuoja elektroninės muzikos prekyboje, bet dėl to vis susilaukia teisinių nemalonumų – tai Apple nesumokėjo atlikėjams, tai pažeidė jų teises.

Microsoft turi Xbox 360, Zune bei Kin, tačiau Apple turi MacBook nešiojamuosius, iPod bei iPhone. Šį mūšį kol kas laimi Microsoft, nes Windows operacinė sistema dominuoja rinkoje. Ar Apple ką nors gali padaryti su savaja Mac OS? Galbūt, bet jei to nesugebės padaryti, galės užmiršti apie korporacijos Microsoft sostą.

12 Komentarai

  1. ZooM parašė:

    die APPLE you fail

  2. tobulumas parašė:

    x86 architektūros kompiuteriams išleistu savo \"apple OS\" aplaižytu ragus microsoftui

  3. Quintrixer parašė:

    Tebūnie senukas MS savo vietoje ir lai geriau tarpusavyje kovoja mažesnės kompanijos… Apple tokia monotoniška ir nelanksti firma, man tik ima nuostaba dėl pirkėjų netoliaregiškumo ir noro apskritai turėti apple… Pažiūrėkite, kiek kainuoja panašaus galingumo PC ir Mac\’as. I still don\’t get it!

  4. nanoWorld parašė:

    >>x86 architektūros kompiuteriams išleistu savo \"apple OS\" aplaižytu ragus microsoftui

    Siaip jis jau yra leidziamas nuo 2005m, kuomet Apple perejo prie Intel platformos ir OSX pradejo palaikyti x86. (Nuo tada Apple visiskai prarado aparatini iskirtinuma, neskaitant ismoningo dizaino korpusu ir \"mindblowing\" iMac idejos \"kompas monike\" ). Taciau manau, tu turi omenyje kas butu, jeigu Apple oficialiai isleistu OSX, kaip operacine sistema kitiems x86 PC\’iukams.

    Manau jei taip nutiktu, visu pirma OSX nebutu toks ale \"geras\" kaip dabar arba bent jau tektu daug dirbti kad toks butu, nes tektu derinti prie ivairios aparatines irangos, ne tik tos, kuria teikia Apple\’as su savo kompiuteriais. Antra, jei OSX\’as butu paleistas tik kaip OS\’as visoms x86/64 PC platformoms, manau kazkiek smuktu MAC pardavimai, nes nepaslaptis, kad juose be subjektyviai suvokiamo dizaino, vienintelis iskirtinis dalykas yra butent operacine sistema, kuri yra prirista prie ju aparatines irangos (neskaitant OSX86 projektu, bet tai savotiska \"pornografija\"). Na ir trecia, operacine sistema pati savaime dar nera viskas, kuomet absoliuti dauguma taikomosios programines irangos tame tarpe ir zaidimu, skirta MS langinems.

  5. developeris parašė:

    apple yra meslas , jie niekam ragu niekada nelauzys 🙂 , kas bent kiek nusimano apie OS , pasakys , kad apple yra gaidziu gaidys , senas unix branduolys su nauju interfeisu… Grynai marketingo triukas pinigu turintiem ir kvailiem amerikieciam… 🙂 Tegu isleidzia jie ta savo OS x86 achitekturai tada visi galesim pamatyti , koki ten gaidi jie gamina 🙂

  6. nanoWorld parašė:

    😀 na ziaurokai tu cia truputi.

    As asmeniskai toje OS taip pat nieko \"stebuklingo\" nematau, ir ju tas deklaravimas \"The world\’s most advanced operating system\" yra kiek perdetas.

  7. Press parašė:

    mano asmeniska nuomone apie Ipod,Iphone,ir etc
    –http://www.youtube.com/watch?v=tF5fBc8sW5A–

  8. Maariux parašė:

    Idomu ar apple nors kiek prilygsta ms labdara, investicijomis i issilavinima. Kur galima sakyti investicija, neturi jokios pinigines grazos (apart reklamos).

  9. tomaxsas parašė:

    developeris: skaitei nanoWorld komentarą? OS X ir yra x86 o jau dabar ir x64, taigi su tavimi diskusijos baigtos…
    Maariux: sakai neatsiperka? Padovanoja viena kart langines o po to turi pirkt naujesnes versijas nes jau įpratęs prie jų. Tu galvoji tos kompanijos darytų labdarą jei jiems iš to naudos nebūtų? Atsipeikėk ir pagalvok dar kartą, visos korporacijos siekia tik pelno ir nieko daugiau, visi jų veiksmai nukreipti į pelno didinimą ir nekitaip.

  10. developeris parašė:

    tomaxsas, o tu matei , kad juos siulytu pirkti kazkur ? 🙂 mac OS for pc ? (hackintu versiju ir as maciau) Taip , kad sha… Ciuju pats naudoji mac`a ? 🙂

  11. Herkus_LT_ parašė:

    O kas cia tokio jai tu turi mac\’a? As turiu macbooka, nei kiek juo nesigailiu… Del kainos as sutinku, kaina istyktruju yra nemaza, bet tai as nusipirkes toki daigta galiu ramei naudotis klava, ir nbijot, kad man isleks mygtukai kaip pas koki hp ar lenova, mano batarke laikys tikrai nemazai priesingai nei daugumoje laptopu ir aplamai as turesiu kurkas mazesnius gedimus nei kiti laptopai… Cia vienas aspektas, kitas aspektas butu tas, kad jai tu turi mac\’a tai dar nereiskia, kad tu esi priristas prie os X, gali tureti kokia tik nori operacne sistema, todel nereiketu mac\’u gaminamiems pc priristi tos osX kaip problemos… Bepigu jum sukauti, kad mac\’ai sucks, kai garantuoju, jog didzioji dauguma nera ju net rankose laikia…

  12. tomaxsas parašė:

    developeris: dėja mac\’o neįperku. Bet tu sakei jog mac os x neišleista x86 architektūrai o tai kokia architektūra grysti visi Intel procesoriai prašau paaiškink…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.