Archos siūlys ypač pigų plašetinį kompiuterį

Prancūzai Archos dažnam technikos entuziastui yra girdėti dėl savo kokybiškų nešiojamų multimedijos grotuvų, tačiau prasidėjus planšetinių kompiuterių vajui, kompanija nusprendė neatsilikti nuo konkurentų ir pristatyti savo produktus.

Apie esamus Archos produktus mes nekalbėsime, tačiau šiandien CeBIT parodoje kompanija anonsavo du produktus – 7 colių elektroninių knygų skaitytuvą Archos 7ob ir ypač pigų Google Android operacine sistema pagrįstą planšetinį kompiuterį Arnova 8.

Abu produktai kainuos 130 eurų Europos rinkoje, kas nėra dideli pinigai. Štai Archos 7ob kortelių skaitytuvas pasižymės 7 colių, 800×480 taškų raiškos prisilietimui jautriu ekranu, turės vidinę 4GB atmintį, WiFi bevielio ryšio modulį ir sugebės atkurti multimediją.

Labai įdomus yra Arnova 8 plašetinis kompiuteris, kuris pasirodys dar šį mėnesį ir mūsų valiuta kainuos viso labo 448 litus. Tiesa, jį varo sena Android 2.1 operacinės sistemos versija, jis turi 4GB vidinės atminties, o jo procesorius yra gana lėtas 600MHz Rockchip RK2818. Taip, viskas atrodo klaikiai, tačiau jis bent jau pigus, tiesa?

4 Komentarai

  1. Neveris parašė:

    Gal neblogas pakaitalas kur nors darbe ar siaip 😀

  2. cower parašė:

    na 600MHz nedaug ir praktiskai tik video ziureti galima ir nieko daugiau(internetas lagina)….. geriau dar pora menesiu palaukti kol iseis nauja versija su RK2918 1ghz uz ta pacia kaina…

    As nusipirkes archos 2.8\" delninuką/pirštinuką tai nors cpu 800 bet vistiek nemazai lago dėl ramu.. bet siaip visai nieko daigciukas kaip uz 320lt ir interneta panarsyti galima ir filmus paziuret trulike…

  3. Natter parašė:

    Jo įdomiai parašyta „atrodo klaikiai“, pas mane buvo Motorola Milestone su 550MHz TI procu ir viskas ėjo puikiausiai, taip kad nereikia nuvertint, procesorių mažesniu dažniu nei 1GHz, nes tampa panašu kad visi matuojasi „daigtus“, aišku gali būt, kad Rockchip procas žymiai prastesnis už TI, bet vis tiek manau 600MHz daugumai užduočių per akis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.