Artėja Google TV. Kas toliau?

Po truputėlį pradėjo aiškėti artėjančios Google TV paslaugos, kuri, pasak kompanijos, vadinama televizijos ateitimi, programinė bei techninė pusės. Šį kartą kompanijos partneris Logitech pranešė apie TV priedėlį skirtą šiai paslaugai.

Naujasis priedėlis bus žinomas Logitech Revue vardu bei skirtas jį prijungti prie televizoriaus bei interneto. Su įrenginiu bus tiekiamas ir specialus pultelis, kuris ne tik atliks jam įprastas funkcijas, tačiau ir bevielės klaviatūros funkcijas.

Galime priminti, kad Google TV paslaugos plėtra šiuo metu užsiima trys gigantai – Google, Logitech ir Intel. Naujoji paslauga vartotojams leis ne tik žiūrėti įprastą televiziją, tačiau ir su televizoriumi pasiekti internetą bei pasinaudoti įvairiomis interaktyviosios televizijos galimybės, kaip, sakykime, nustatytu laiku įrašyti video laidą ir ją peržiūrėti vėliau.

Google taipogi bendradarbiauja su Sony, o naujieji šios kompanijos televizoriai, kurie rinką pasieks rudenį, bus iškart suderinti su Google TV ir jiems priedelių nereikės. Paslaugos startas taip pat numatytas šių metų rudeniui. Trumpai apie ją – video įraše apačioje.



11 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    Kas toliau? Toliau lauksim Google TV FAILO. Google su šita savo dėžute nieko ypatingo nesugalvojo, todėl ir likimas bus lygiai toks pats kaip ir kitų priedelių prie tv gamintojų, kurie, beje, gamina daug geresnes dėžutes.
    Tradicinė televizija nesikeičia labai ilgą laiką ir panašu, kad visai nenori keistis. Kol situacija nepagerės, tol kiekviena nauja dėžutė prie tv bus fail.

  2. Padarass parašė:

    Ir kaina jaučiu bus kaip kompo (priedėlio).

  3. nanoWorld parašė:

    >>Tradicinė televizija

    \"Tradicine\" yra reliatyvi savoka. Siuo metu yra bent 5 budai, kuriais teikiamos TV paslaugos ir kiekvienas is ju turi savo privalumu ir trukumu, ir pakankamai daznai reikalingi priedeliai/imtuvai, nes ne visada reikiamas buna integruotas i televizoriu (o jeigu esi dar nelegalaus bendrinimo megejas, faktiskai lieka tik priedeliai/imtuvai/PC kortos). As nedrisciau teigti, kad bus fail\’as vien del to, kad labai mazai kada tas, kuo uzsiima google, buna fail\’as 😉

  4. lukassal1 parašė:

    Nemanau kat bus fail\’as, jai pasiulis mokamu kanalu už simboline kaina arba dali mokamu kanalu už dyką tai tikrai išpopuliarės.

  5. Pasisiauses parašė:

    \"Tradicinė\" nėra jau tokia ir reliatyvi.
    Pažiūrėk į dabartinę televiziją… Ar daug joje interaktyvumo? Ar daug lankstumo? Ar televizijos stengiasi pririsitaikyt prie žiūrovo?
    Atsakymas į visus klausimus yra NE.
    Turim tik vis šustresnius televizorius, priedelius, bet pati televizija stovi vietoje… Na gerėja vaizdo kokybė, bet tik tiek…

  6. Astral parašė:

    Paimi laptopa/kompa, prijungi prie teliko, nusiperki beviele pele/klava, ir turi ta pati 🙂
    IMHO tai bus fail. Ir kuo gi sita nesamone bus geresne uz elementaru kompiuteri? 🙂

  7. slpa parašė:

    Astral

    Bus nemažai tokių kurie net nepagalvos kad taip galima, o kas ir pagalvos kad butu neblogai taip padaryti tai jiems tai gali pasirodyti neįmanomas dalykas. Taigi paprasčiau bus tiesiog nusipirkti tokį prietaisą.

    kitas dalykas, tikėtina kad tas prietaisas vartos mažiau el. energijos palyginus kompiuteriu. Taigi manau atsiras nemažai tokių kurie norės įsigyti šia įrangą.

  8. spfanas parašė:

    ,as galvoju kaip bus su musu tv kanalais, ar rodys pav ltv.lt ar kad ir lnk, per ta google tv? jei taip tada visai praktiskas dalykas, ypac kai dab balticumas uz nemokamus kanalus ima po 10 lt i men, 🙂 dar nori sutarciu, nors buvau lojalus klijentas 5 metus jokiu nuolaidu nieko negauni, tik nauji vartotojai. tai as vat laukiu tokiu dalyku. o tv su namine kambarine antena neveikia , tik garsas yra ir tik vieno kanalo, gal kas zino kur transliuoja normaliai lietuvos kanamus internete, as bent nerandu, apie nacionalini transliuotoja isvis patyliu, jis ten savo televizijos online nerodo,

  9. spfanas parašė:

    jau radau kur rodo nesenai atsidare ligtai http://www.15min.lt/tv/ltv

  10. ZigZag parašė:

    Na google darosi tokia korporacija, kur nori įlįst į visas sritis. O kas toliau, matysim netolimoj ateity

  11. JisVisadaSalia parašė:

    Vėjai. Tą žmogų ateityje iš vis turbūt užhipnotizuos… Kam reikalingi tokie imtuvai su tokiom funkcijom. Namuose yra, tik be interneto – pusė funkcijų nereikalingos. Kol pravarai 100 kanalų kiek laiko praeina. O čia dar funkcijos… Kiša bet ką. Panašiai kaip tas suomiškas peiliukas – viskas viename. Žmonos dar betrūksta į komplektą 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.